Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Problem pri noseni okuliarov

Príspevok v téme: Problem pri noseni okuliarov
KD

Dobry vecer, potrebovala by som pomoc.
Uz na strednej som zistila, ze vidim trocha rozmazane na prave oko, ale nesla som k ocnej, pretoze som nechcela nosit okuliare. Viem, ze to bola hlupost. Ale teraz mam problem, ze od strednej uplynulo niekolko rokov (mam 25rokov) a teraz som zistila, ze na to oko vidim este horsie, tak som bola u ocnej a ta mi zistila, ze potrebujem -6 na prave oko. To lave oko je celkom zdrave. Tak mi predpisal na prave -4 a na lave -1., lebo -6 uz by bolo moc. Vcera som si ich nasadila a vsetko sa mo zacalo tocit, ale hovorili, ze to je normalne, ked som nikdy nemala okuliare. Tak som ich mala na sebe cely den a sa mi vsetko zuzovalo, skrine alebo dvere su oble a nevidim obre a dneska ked som si ich dala, tak sa nic nezmenilo, stale je to rovnake.. neviete mi poradit, preco sa mi to robi?' Musim si len na ne zvyknut, ked som nikdy predtym nemala okuliare? Za kazdu odpoved, vam budem velmi vdacna...

Ute

Tiež si myslím, že zvykanie by malo byť poslednou možnosťou.
Okuliare by mali presne pasovať podľa vyšetrenia.
Sú však aj také situácie, keď pri preberaní okuliarov vyskúšanie "sedí". A potom doma už nie a ukáže sa doma, že okuliare sú napr. silnejšie...

Tyia

Stáva sa že očná je hrozná doktorka a predpise ti silnejšie okuliare, myslím si že keby si mala -6 tak by si už skoro vôbec nevidela ! A žiadne zvikanie na okuliare neexistuje ,buď ti padnú alebo nie ,aj môj brat keď bol malý mal tiež tento istý problém že ho strašne bolela hlava z okuliarov a nevidel s nimi nakoniec sme zistili že dotyčná očná dáva vždy silnejšie okuliare ,takže asi by som skúsila ísť k inej očnej ! :)

osol

Na ziadne zvykanie neverim. Mali ti dat vyskusat dioptrie, ktore ti pojdu do okuliarov a bud im to odobris alebo nie a budes skusat a skusat.