Žiadne sebevedomie :( som naozaj taka škareda ? :(

Príspevok v téme: Žiadne sebevedomie :( som naozaj taka škareda ? :(
Katty 177

Dobrý deň chcela by som sa vyrozprávať ja viem ,že v živote je oveľa horších vecí nez tá moja ,ale velmi má to trápi. Snažím sa myslieť pozitívne aj si vravim ze každý človek je krasny taký aký je.Snažím sa byť vďačná za to co mám no vždy príde niekto kto ma totálne rozhodi a dá mi pocítiť ako som hnusna, skadera .A celé moje snaženie je mŕtve :(.Napr.dnes bola som s kamaratkou vonku a okolo isli nejaký chlapci jeden z nich sa zastavil a mi vraví ako "Si taká pekná a ten druhý mi hotoví skor taka škaredá. Nechapem preco to povedali ?
Ved som len tak prešla a nic nespravila .
Preco len do mňa musia ľudia tak rýpať velmi trápne som sa citila. Co si o tom myslite ?Zase moje sebavedomie je na nule .Kazdy zo mňa robí tu blbu ci uz v škole alebo v zivote ako zi konečne dupnut a získať rešpekt? Uz nechcem byť to boxovacie vrece ! Mate nietko podobné skúsenosti ze vam ludia vravia aky ste skaredi a to sa mi nestalo prvy krat :( Ako znovu získať sebavedomie ?A nenechat sa rozhádzať mat prosre nadhľad? Naozaj som sa snažila zmeniť svoj vzhľad no uz nic nepomoze :( .Ako sa cítiť dobré vo svojom tele ked vam niekto da pocitit ze ste nic ?Nehovorim len o tom priklade ale vseobecne .Vopred ďakujem za rady a prajem pekny den :)

a_dr1a

Ahoj Tajana. Nikdy si nerozmyslala nad tym celym opacne, preco to ti chalani robia a taketo po tebe vykrikuju? Nepozeraj sa na to z uhla, ze - som skareda nepekna nepritazliva. Ale skor opacne - ze zamindrakovani neschopni chalani, ktori na taku ako ty proste nemaju a uvedomuju si to, tak si tu svoju frustraciu neschonost malost dokazuju tym, ze su vobec dakymi gerojmi)) ze si to ventiluju aspon cez tie pubertalne hlasky a prizemnosti.
Uz z opisu vidiet ze si kocka. Vsak sa poobzeraj okolo seba ake pariky spolu poparene neraz chodia. Ja mam skor tu skusenost, ze prave ti navonok pekni pritazlivi ludia su neraz single. Lebo malokto aj vobec predpoklada, ze tak pritazlivy pekny chlap ci zena su vobec single a po dalsie, ludia skor oslovia menej pritazlivych peknych, cize ten stred priemer vacsinovy - lebo tam skor ocakavaju uspech, ze sa nedockaju odmietnutia nezaujmu, ze proste uspeju. U krasnych ludi maju ostatni ludia iste komplexy "na tu/toho nemam", "taka/taky by ma nechcel a", "ta hra inu ligu level", "co takej ja mozem dat ponuknut?" ai. Chapes kam mierim? Pri mase skor zapadnes a stanes sa masou. Ak vycnievas, malokto si veri trufa ai. Tak nezufaj. Mozno by to chcelo vacsie mesto, kde je predpoklad, ze je sustredenych aj vacsi pocet uspesnejsich sebavedomejsich ai ludi, ktori si aj viac veria a netrpia dakymi mindrakmi menejschopnostou ai. A za dalsie, je tam aj vacsia sanca niekoho si najst)

Tajana 111

Katty,mala som a mám dodnes podobny problem ako ty a hoci mám už teen-vek za sebou,teda mám 22rokov a žiadneho priateľa nemám ani som nikdy nemala ale už od zakladky som počuvala sproste naražky a rypanie od spolužiakov a inych chalanov zo školy aj z nižších tried aká som škareda a pod.A pritom som si ako škareda nikdy nepripadala.Každe dievča,teda čo ma poznaju alebo aj tie čo ma poznaju zbežne mi závidia krásne huste vlnite vlasy,modre oči s mojimi vlastnymi dlhymi hustymi mihalnicami aj postavou som vysoka štihla,divia sa prečo nerobím modelku,lenže chalani ktorí su mojimi rovesníkmi-nula bodov,kedykoľvek idem po ulici,hocijakí neznami chalani alebo mladí muži za mnou pokrikuju aká som škareda apod,alebo hlašky typu netaka si kočka a pod,a tiež som z toho zufala prečo prave mne,akoby ine dievčata boli uplne dokonale,aj keď moji známi a blízki ma utešuju že si takych sprostych ľudí nemám všímať ale dokaže to rozhodiť moje sebavedomie totalne pod bod mrazu a potom si vobec neverím.Jedine pozitivne komplimenty na moj vzhľad počujem od starších mužov ktorí by mi mohli byť otcami a dedkami.Čo ti poradím,asi to čo radia mne, že takych ľudí si netreba všímať a veľa robí aj to ako sa tváriš,ak sa tvariš zakomplexovane a uboho tak si dovolia viac a taky človek sa skor pre tych blbych ľudí stane boxerskym vrecom do ktoreho si kopnu.Tak ti držím palce aby si tento problem zvladla a našla si dobreho priateľa ktory ťa bude mať rád taku aka si.

poiuz

Sebavedomie sa zvysuje uspechom. Respekt dosiahnes dosiahnutim nejakeho uspechu. Napriklad: Keby si si dala zavazok, ze od dnesneho dna zacnes behavat, kazdy den pojdes behat, pokial ti to pocasie dovoli, inokedy budes doma skakat na svihadle... No proste mas sancu dost velku, ze napriklad o rok sa spytas svojej telocvikarky, ci by bolo mozne prihlasit ta na nejaku bezecku sutaz pre dievcata tvojho veku. No a ked z tej sutaze, z nejakej okresnej alebo krajskej povedzme, donesies medailu, diplom, telocvikarka ta pochvali pred celou triedou a diplom vyvesi v skole niekam na stenu... Pekna predstava? Je to uspech? Je. Samozrejme aj v inych oblastiach mozes dosiahnut uspech. Idealne dosiahnut viacere uspechy. Napriklad viac sa ucit, zlepsit si prospech. Dosiahnutim kazdeho uspechu sa sebavedomie zvysuje. Byt sebavedoma znamena podvedome ocakavat, ze reakcie ludi na tvoju osobu budu vzdy len a len pozitivne. Byt nesebavedoma znamena podvedome ocakavat, ze reakcie ludi na tvoju osobu budu vzdy len a len negativne. Takze dolezite je, aby si nastavila svoje podvedome ocakavanie na to, ze nebudes kritizovana, ale chvalena, ze nebudes zosmiesnovana a urazana, ale bude sa k tebe prechovavat ucta. Velka pomoc: na posmesky a vysmievanie nesmies nikdy reagovat placom, smutnou tvarou a utiahnutim sa do kutika. Posmeskami mladi teenageri casto prejavuju dievcatu svoju naklonnost, alebo prejavuju svoje sympatie, aj ked sa to nezda. Ukazuju dievcine ze si ju vsimaju a vsimli, pricom posmesne reci su iba pokusom o komunikaciu, sice ide o nevydareny pokus, ale mladi teenageri to proste inac nevedia, tak pritom casto volia nevhodne slova. Nesmies to brat tak vazne a nesmies si to tak pripustat :) Na urazky musis vzdy reagovat smelym pohladom, usmevom a odvrknutim niecoho srandovneho a vtipneho. Tak je to spravne a tak to robia sebavedomi ludia. Napriklad: pubertiak ti povie:"Mas krive zuby ako ta zubata z mrazika!" Tvoja odpoved: "Vsak ta zubata z mrazika, to som ja, co si ma nespoznal? CHodim kosit ludi a pre dnesny den mam na programe teba" :), pritom sa dosiroka usmievas a ukazujes smelu tvar a davas tym pubertiakovi najavo, ze si zo svojich krivych zubov nic nerobis a ze si v pohode a hlavne, ze ta jeho reci nerozhodili a ze ti nijako neublizili, to musi on na tebe vidiet a to musi z teba aj vyzarovat :) Ked to bude z teba vyzarovat, nebudes sikanovana a nebude si na teba nikdy nikto dovolovat. Ked sa ale utiahnes do kutika a budes tam plakat, tak ukazes svojim rovesnikom, ze ty si zranitelna, ze ty si ta potencionalna obet na sikanovanie. A to nesmies dopustit :) Preto potrebujes zmenit samu seba, konkretne, zmenit svoje reakcie na ich reci a budes v pohode, uvidis. PS: dostala si dobru radu zadarmo, drz sa jej :) Lebo keby si navstivila psychiatra, ten by ti veru radu, ako sa mas spravat, urcite nedal, radsej by ti predpisal za hrst liekov rano, za hrst liekov na obed a za hrst liekov vecer a to by v konecnom dosledku viedlo u teba len k poskodeniu zdravia. Ludia, ktori beru antidepresiva, maju v dosledku uzivania liekov spomaleny metabolizmus, celi su spomaleni, zhorsuje sa im pamat, reakcny cas, schopnost logicky mysliet, priberaju rychlostou 10 kg za mesiac, svalstvo tvare maju ochabnute az natolko, ze s vyplazenym jazykom chodia, podriemkavajuc pritom a sliny im tecu, stale sa im toci hlava a su nonstop unaveni, otapeni, nejavia zaujem o nic okolo seba, to s nimi robia tie lieky, taki ludia su ako zive mrtvoly... Nikdy nechod k psychiatrovi a nikdy sa nedaj na branie takych liekov. Maj sa fajn, porozmyslaj, ako sa budes dalej spravat a ake budu tvoje reakcie na posmeskarov, tiez porozmyslaj o tom, v ktorej oblasti by si mohla dosiahnut uspech a niekedy neskor, o par mesiacov daj vediet, ako si dopadla a ako sa ti dari, drzim palceky a maj sa krasne :)

Jatt

No, so vzhľadom sa toho bez signifikantnej finančnej investície veľa spraviť nedá. Avšak, aj ľudia, na ktorých nie je pohľad práve najpríjemnejší, dokážu vo svojom živote dosiahnúť "veľké veci" - oblasť vzťahov, kariéry. Mnoho mojich známych túto v predošlej vete mnou načrtnutú skutočnosť potvrdzuje.

Omarsy

Katty, pozri sa na vec takto- človek sa podľa mňa učí mať rád samého seba. Ver mi, vždy môžme nájsť na sebe niečo dobré, nad čím by možno ostatní mávli rukou alebo si to my sami neuvedomujeme. Ale pre niekoho to môže mať obrovskú hodnotu.
Teraz ti dám trochu od veci príklad, ale dúfam, že pochopíš. Vždy keď prejdem okolo bezdomovca, usmejem sa naňho. Nech má aspoň trochu príjemnejší deň. A koľko ľudí od nich odvracia zrak? Alebo im hodia pár drobných, aby sa nepovedalo? Ten úsmev má pre niektorých väčšiu hodnotu ako tých pár centíkov, ktoré by som mu dal (i keď každý poznáme najmä opačný príklad). Rozumieš mi? Tým môžem byť pre toho človeka krásnym, že som ho mohol úsmevom presvedčiť o tom, že nemám predsudky alebo že ním nepohŕdam.
A o tom to je. Človek by mal vytvárať hodnoty. Robiť druhých okolo seba šťastnými. Vtedy naša krása rastie. A čo sa týka vzhľadu...veď ten jeden chalan ti sám povedal, že si celkom pekná, tak vidíš, že nejako atraktívna budeš.
Netráp sa, pracuj na sebe, uč sa ľúbiť samu seba, buď vtipná a zaujmeš. Hlavne sa neľutuj a vedz, že aj my chlapi často riešime podobnú dilemu.
Vždy bude niekto, krajší, s lepšími vlasmi, krajšími očami....mohol by som pokračovať. Ale ty tomu dotyčnému musíš dokázať, že na tom nezáleží a že lepšiu od teba nenájde. :)