Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Kde ziju dobri ludia?

Marosko-n

Všade je to o inom. Nikdy v cudzom svete Vás nebudú nosiť na rukách. najlepšie sa žije kde sú katolíci alebo evanielici. Všetci skoro sú farizeji, okrem výnimiek, ale je to žiťie z dlhodobého hľadiska najstabilnejšie. Všetci ťahajú za jeden povraz aspoň naoko. U iných náboženstiev a spoločností. nevercov je to buď pretvárka, fanatizmus, nezáujem. Najviac ľudskosti prináša Boh s Ježišom do vzťahov medzi ľuďmi.
V cudzej krajine budete vždy cudzincom a v cudzej rase to prvý odskáčete. Ale v rodnej krajine vás budú vždy brať ako jedného z vás.
Platí heslo - Všade dobre ,kde nás není !!!!

Asik

Veru ludia uspech neodpustia,tiez to poznam.Dokonca zavidi aj rodina, je to ludska vlastnost a stym sa neda nic robit.Zi si svoj zivot aby si bola stastna a kasli na ludi.

Chrobacik

Kiez by to tak bolo... Okolo nas je bohuzial vela falosnych ludi, neuprimnych, zavistlivych hlavne odkedy podnikame a mame sa slusne - na slovenske pomery. Clovek vela zisti casom... Dokonca sme obaja prisli o dlhorocne kamaratstva, ja uz neviem co sa tu s ludmi deje...

Mesačný princ

HHU - ale je tiež dosť možné, že je tých ,,dobrých,, tak málo, že ak niekde človek príde, tak ostane sám, pretože prvý ,,dobrý,, človek bude vzdialený tisícky kilometrov :D

Každý človek je podľa mňa dobrý. Ibaže interpretácia pojmu ,,dobro,, a ,,zlo,, je u každého človeka iná :)

HHU

Podľa zákona príťažlivosti dobrí ľudia majú okolo seba dobrých ľudí. Lebo podobné sa priťahuje. Takže sa vlastne môžete usadiť kdekoľvek.

Ipsik

Nuž, nad tým už asi každý uvažoval, ale treba sa len poinformovať u dobre informovaných zdrojov a potom ti povedia, že na Slovensku je tak či onak najlepšie. Máme tu rôzne pochutiny (tzv. AD-čka), aj rôzne príslovia a porekadlá, ktoré musia chytiť každého za srdce a každého isto primäjú k občasnému a niekoľko sekundovému zamysleniu. Napr. som si dnes spomenul na príslovie, ktoré ma učila ešte moja babka:
- aký išiel, takého stretol.
- aký sused, taký syn.
To inde nenájdeš, všade je to ešte oveľa, oveľa horšie. Ešte väčšia irónia a ešte väčší cynizmus. Nám aspoň nemá čo pokriviť charakter:-) Im áno:-(

Marunka

Moja skúsenosť - všade žijú dobrí aj zlí ľudia. A ver, že tých dobrých nenájdeš na nejakej konkrétnej hromádke :D A toto platí aj pre akúkoľvek krajinu v zahraničí. Tak to jednoducho je :) Je jedno či žiješ na dedine, alebo v meste. Ja osobne neverím na to, že na nejakom mieste sú len vyslovene zlí alebo len dobrí. Viac ľudí mi iba potvrdilo, že čím ďalej od veľkého mesta, tým väčšia bezpečnosť, čo je asi logické...

Mne sa krásne žilo napríklad v Nórsku, kde sa chystám znova na dlho. Severania nie sú chladní, len nemajú potrebu sa hádzať každému okolo krku. Majú svoje priateľstvá, do ktorých ťa nepustia len preto, že si milá, ale nikdy ti nepodkopnú nohy len tak. Ak v niečom vynikáš, ocenia to ďaleko viac ako ľudia na Slovensku, tu si nevieme vážiť ak je niekto dobrý v niečom...ale beda ak sa povyšuješ kvôli tomu, to nóri neznášajú a odsudzujú. Všetci sú na jednej vlne, nikto si nesmie myslieť, že je niečo viac.

Ďalej Bali. Ľudia si žijú zo dňa na deň, každý sa dokáže baviť s každým bez ohľadu na farbu pleti, vierovyznanie. V malej komunite ľudia nerozumejú tomu, prečo by si mali robiť zle, načo sa hádať, atď atď. Je im jedno či výjdeš na ulicu v pyžame alebo plesových šatách, hlavne buď v pohode a oni ťa príjmu :) Ale toto sa mi potvrdilo kdekoľvek, kde som bola :)

Je jedno kde budeš na svete. Hlavne buď ty v pohode a takých ľudí si do života aj pritiahneš ;)