Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prečo to ľudia robia?

Príspevok v téme: Prečo to ľudia robia?
djsnake

Ahojte, uvažoval som nad tým, že prečo ľudia lezú do vzťahov, v ktorých sú nešťastní a idú do manželstiev, ktoré sú vo väčšine prípadov po pár mesiacoch/rokoch nefunkčné a skončia...

Ako keby to robili preto, lebo sa to "patrí". Počul som veľa ľudí hovoriť čudné veci o mužoch/ženách ktorí majú po 30ke alebo po 40ke a nemajú deti a nie sú v manželstve alebo vo vzťahu. Dokonca, a to som fakt sklamaný :( - aj moji rodičia majú také debilné názory a hovoria mi že si musím niekoho nájsť, lebo chlap, ktorý nemá ženu v 30-40 rokoch je blázon ... Počul som, že ľudia, ktorí nemajú vzťahy a nemajú deti sú "sebci", "kariéristi" a neviem ako ich ešte označujú. A hania ich a ponižujú ako bláznov, nenormálnych ľudí...

No čo na to povedať... Ja mám 23 rokov a v živote som vzťah nemal a ani to neplánujem. Nikdy nechcem mať vzťah a nedajbože vlastné deti. Priznám sa, som sebec, mám rád svoj voľný čas a nerád sa obmedzujem v tom čo rád robím. Rád si robím čo chcem a kedy chcem. Ten pocit slobody je úžasný, môžem sa kľudne teraz zbaliť a ísť si na víkend niekam na výlet bez toho aby som sa o tom s niekým musel dohadovať... mne to takto vyhovuje.

Ale proste nechápem, prečo majú ľudia potrebu do nás rýpať a povyšovať sa nad nás a riešiť nás ako nejaké choré prípady, ktoré treba liečiť. Liečiť by sa mali dať tí, ktorí majú stále potrebu starať sa do životov druhých ľudí!

pekný deň....

kafe

he-he, vieš prečo to môžu robiť tvoji rodičia? Aby si sa konečne postavil na vlastné nohy a odsťahoval sa od nich. Tak niečim ti na nervy liezť musia a žiadny rozumnejší/taktnejší spôsob ich nenapadol.
Nepotrebuješ sa obhajovať pred nikým. Ani vysvetľovať prečo žiješ tak ako žiješ a prečo sa ti to páči... Žiješ si vo svojom a za svoje? Nie. Nad tým sa chvíľku zamysli a potom rozoberaj nesmrteľnosť chrústa alebo prečo lezú ľudia do vzťahov. Neboj :) raz to zažiješ na vlastnej koži a pochopíš všetko.

Marunka

Vieš čo je umenie? Žiť si podľa seba a usmievať sa na okolie, nech vraví čokoľvek :)
Ja by som ťa nenazvala sebcom, prosto si tak nastavený momentálne a kvôli niečomu to tak je. Raz možno tvoja duša zatúži po rodine a partnerke, nuž ale teraz je to takto :)
A je vždy veľmi smutné, keď si toto ľudia okolo teba nevedia uvedomiť. Nikomu neubližuješ predsa, nikto tvojím rozhodnutím netrpí...
Usmievaj sa pri "dobre" mienených radách okolia. Naozaj. Ja by som nikomu nič nevysvetľovala, len ľuďom, na ktorých mi záleží. Nie je tvojou povinnosťou vysvetľovať prečo niečo cítiš ako cítiš. Vôbec by som nereagovala na poznámky o tom, čo sa má a čo nie. A oni s tým prestanú. Budeš možno divný ale to ťa tiež nemusí trápiť :) Dôležité je aby si bol šťastný ty. Každý má možnosť žiť tak ako chce, čiže kto si ako život zariadi, čo sa týka rodiny, partnera, vzťahov, taký ho bude mať :)

grckagrc

Fantasyi ti dobre pise.
Rozculujes sa na nespravnom mieste. Ludi nesmies nechat prekrocit iste hranice, mas ich stopnut hned ako ti to je neprijemne. Jednoducho si to hned vybav s tymi, ktori sa do teba staraju, ale predpokladam tiez, ze cusis a potom si to ventilujes inde.

djsnake

Explain: No s tou vierou, to je blbé... to poznám, sám som tak trošku veriaci (kresťan), ale nechodím do kostola ani sa nemodlím básničky, ale aspoň nie som pokrytec ako väčšina kresťanských veriacich, ktorí si myslia, že si "vymodlia" miesto v nebi.

Podľa mňa to nie je o tom, či človek verí alebo neverí, ale o tom či má dobrú dušu a ak existuje nejaká spravodlivosť alebo vyššia moc, tak to určite vie :D

Explain

Liliane- kazdy je iny. Ja som vegetarianka a v zivote by som si nedivolila povedat niekomu aby nejedol maso. Nech si kazdy robi co len chce, ja len odsudzujem ludi ktori tie zvierata tak kruto zabiju, nemyslim rychlou smrtou, myslim tou kde ich tlcu do smrti, kopu do nich atd...
A som neveriaca a asi uz sto ludi mi pindá ze pojdem do pekla a ze nikdy nebudem stastna. Vies aky je to nahovno pocit ked ti niekto povie ze nikdy nebudes stastna? Cest normalnym krestanom ktori chápu neveriacich a nepindajú im !

Tuoe

Pretoze niektory ludia su s prrpacenim drb***ty jak cinky. Furt si budu mlet svoje a teba pocuvat nebudu. Lebo iba oni maju pravdu a ked nemas vztah a nemas decka tak si chybny a niektory by boli schopny na teba vytiahnut aj vidly a motyky jak na nejakeho zlobra. Chapem jak sa citis.

djsnake

masarda: Presne to mám na mysli. Teraz ešte nemám boh vie akú robotu, ale mám kopu času a môžem si dovoliť k tomu druhú robotu a pracovať v kuse aj cez víkendy a aj tak mi zostane ešte čas na seba, a takto keď si zarobím tak potom uvidím... kam budem investovať, možno do tých kamiónov, uvidím, možností je straaašne veľa ak je človek flexibilný :)

práve to sa mi páči, že nemám starosti, že zarobím si dosť, povedzme tých 600-700 € pre jedného človeka stačí a postupom času ako si už spomínal sa môžem venovať kariérnemu rastu, rekvalifikovaniu a zarábaniu väčších súm, zlepšovania sa a tak, čo pri rodine sa vôbec nedá

masrada

djsnake, uvidis, ze lepsie bude, ked raz vezmes hypoteku a odstahujes sa do vlastneho. Staci mat robotu, pravidelny prijem a ide to. V takomto veku v pohodicke dostanes, vsak nie si asocial a ani prizivnik, predpodkladam, ze pracujes :) Ked chces byt sam a si skromnejsi, tak aj garsonka by stacila a uvidis, ako sa ti zivot otoci o 100% k lepsiemu a nebudes uz ani od rodicov pocuvat take reci :) A robota? Da sa chodit ako krupier do kasina, tam mas same nocne, za to priplatky. Da sa chodit rozvazat pecivo - pracovat pre pekaren, tiez same nocne, 12tky 6 az 7 dni v tyzdni, to by si mal za nejakych 600 € mesacne v niektorom z mensich miest. Zatial, co inde, teda pri inej praci za minimalnu bez ncocnych bez nocnych mozno, ze nejakych 300 mesacne. Idealne prace striedat. Nocne robit cely zivot, to sa tiez neda, lebo clovek je z toho unaveny, ale v urcitych obdobiach sa da takto "potiahnut" a usetrit peniazky, odlozit na horsie casy. Potom dat zase inu pracu, oddychovku bez nocnych za menej penazi, a tak to striedat. Dalej: mozes urobit vodicsky na kamiony, zacat jazdit, chodit na cesty. To neni najhorsie platena robota. Aspon docasne. Pokoj od ludi, od rypania, robis si svoje a aj prachy mas :) Treba skusit vselico, tak zistis, co ti najlepsie vyhovuje :) Rypanie a ohovaracky clovek pocuva v debilnych fabrikach medzi sprostymi :) Dohadzovanie tiez :) ALe, kamo, ty mas na viac :)

masrada

Stastny clovek do nestastneho rypat nebude. To len nestastny do stastneho rype a snazi sa aj jeho urobit nestastnym, alebo mu aspon blbymi komentarmi svojimi zneprijemnit zivot. Lebo mu jeho stastie zavidi. Len preto, iny dovod na to ani nemoze byt. Ani ja nemam vztah a ani ho neplanujem a tiez som po 20 a ani nesexujem a spokojnost so zivotom maximalna, tiez si chcem uzivat svoj volny cas, ako to mne vyhovuje a basta. No kedykolvek do mna niekto rypal, bol to clovek nestastny, ktory roky v nestastnom vztahu trpel, ale nechcel ten vztah ukoncit. Clovek, ktory nebol schopny si uvedomit, ze samemu by mu bolo lepsie ako v nestastnom vztahu zostat trpiet. No ale zase miesat sa inym do vztahov nemienim a nebudem, lebo vsak nech si kazdy zariadi zivot po svojom, ako to jemu vyhovuje. Moje sesternicky su stare dievky, ale su stastne. Maju vlastne byty a robia si, co chcu, maju kopu kamosiek a chodia na vylety kade-tade do zahranicia, hocikedy len tak zo dna na den nastupia na lietadlo a letia do Irska, parada, hoci tam nikdy nepracovali a nezili, ale idu si, ucia sa anglicky, zdokonaluju sa v jazyku, maju dobre joby, pri ktorych treba vediet anglicky, na plat sa nikdy nestazovali... Ci clovek ma, alebo nema vstupit do vztahu, to musi citit on sam a nutit sa robit nieco proti svojej voli, ked to tak clovek neciti, iba preto, lebo ho spolocnost do niecoho tlaci, to cloveka robi len nestastnym. Ked si mam vybrat z dvoch moznosti: Jedna, budem zit stastne, ale za cenu toho, ze ma budu ohovarat. Druha, budem zit, ako chcu druhi, len aby ma neohovarali, ale nestastnym clovekom ma to urobi. Jednoznacne beriem tu prvu moznost a nech si na mna kydaju, kolko chcu. Ze mi zavidia stastny zivot, to je uz ich problem. Keby nezavideli, nekydali by, neohovarali, nenavazali by sa. Nech si rypnu, ked im to dobre padne, ale ja kvoli ich rypancom nebudem na mojom zivote nic menit. Ja nie som z plasteliny, aby ma tvarovali, ako sa im zachce. Ja som z kamena a oni maju len hole ruky. Nemaju nastroje na tesanie do kamena, tak... proste so mnou nepohnu a ked ich to vytaca, to je uz ich problem. Nanajvys sa mozem na nich zasmiat... :D :D :D a este jedneho smajlika velikanskeho hodim :D

a_dr1a

Fantasyi. Nezvyknes takto utocne pisat a tlacit.
Mne to skor pride, ze chalan ti nieco z tvojho zivota okolia ci niekoho konkretneho pripomenul a teba to cil nastartovalo. On je este len mlady a hlada sa. Nie je blby. Pise inteligentne triezvo. Iba ho nieco trapi, citi sa pod tlakom rodicov rodiny s ktorymi zije. Je vo veku, ze do tridsiatky sa este mozno tak do dakej zblbne zblazni, ze sa mu vsetko doterajsie na hlavu postavi a diametralne zmeni.
Ale ty nezvyknes takto pisavat)