Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

ANÉMIA...PRIBRATIE NA VÁHE

Príspevok v téme: ANÉMIA...PRIBRATIE NA VÁHE
sunnyball13

...ahojte...pozeral som si staršie príspevky k anémii, ale rád by som si ešte ujasnil pár vecí....mám maminu, ktorá je v anemickom stave...má 61 r...a nechce nám priberať :).... momentálne sme nasadili hovädzie mäso, cviklovú šťavu, pije AJURVÉDSKY ČAJ RANJAKA(na anémiu),B komplex a C vitamín....a od zajtra začne užívať GLOBIFER FORTE(železo) a MASTICHU(na trávenie), ktorú už aj užívala.....prosím Vás týmito prostriedkami by sme nemali nič pokaziť však?...ako som sa tu dočítal, tak anémia súvisí so zlým trávením...takže by sa malo zamerať na to trávenie...však?..

...mamina bola v decembri operovaná na žalúdok...po náročnej liečbe sa z toho dostáva, ale stále sa zťažuje , že je slabá a nevládze...je aj psychiatrický pacient, čo robí liečbu fakt náročnou...dlhodobo užíva leponex + momentálne 2.lieky k tomu...potešilo by ma vyjadrenie a váš názor...či je postup pri jej liečbe správny, prípadne nejaké rady....

sunnyball13

....výšku má 168cm.....z jej váhou je to tak.....že pred operáciou tri roky dozadu mala 88kg 2017.......po operácii o rok 2018 mala 55kg.....a teraz o 3 roky po operácii má 61kg.....ako prvú príčinu jej pretrvávajúcej slabosti sme riešili dlhodobú zápchu.....na gastre sa na nič neprišlo....preto teraz mi pripadá vhodné riešiť tú anémiu, možno aj tým sa zlepší tá zápcha..........kúpele sú dobrý typ.....zvážim to....či sa stretáva?....ani veľmi nie.....po tej operácii už nemá takú chuť do života ako pred tým....nechce ani nikde chodiť, lebo je zmenená, vyzerá inak ako pred tým a to ju ako keby trápi.....

ahjajjaj

sunnybal, B12 mi dávali injekčne proti anémii a zabralo to. No a železné kvapky. Na Vašom mieste by som vybavila mamičke kúpele a to tak, že by tam išla aj s doprovodom, na nejaké miesto, kde by mala upravenú stravu a procedúry tak, aby jej pomáhali s trávením. Zmena prostredia by jej mohla prospieť. Resp. niečo také, kde by sa tešila. Okrem Vás k nej niekto chodí na návštevu? Tak na čaj, na kávu? Ona chodí k niekomu? Príbuzní, známi? Do kostola chodí? Ľudia, ktorí chodia viac von, bývajú vitálnejší a šťastnejší, nebývajú tak unavení. K môjmu starému otcovi sme zvykli priviesť toho času jeho brata alebo sestru, a bol veľmi šťastný, keď sa s nimi mohol porozprávať.

philips

V prvom súbore nie je k dispozícií krvný obraz, v druhom súbore je jej krvný obraz na spodnej hranici normy hemoglobínu. Podľa tých výsledkov nie je anemická (norma pre ženu je 125 g/l a ona má 122 g/l). Parametre ako RBC a HCT sú v norme.
Aká je jej výška a hmotnosť?

sunnyball13

....vďaka za Vašu ochotu poradiť, fakt si to cením, lebo sám sa v tom nejako nevyznám iba čo si prečítam na nete a myslím, že sa dá s tým stavom niečo robiť....prvý súbor je cca 2 mesiace po operácii a druhý cca rok po operácii....myslím, že výsledky aj jej stav je podobný už cca 2.5 roka len drobné zmeny hore dole....čerstvé výsledky nemám....má aj zápachu tak sme boli na gastre , tam jej nič nezistili...nakoniec začala brať nutridrinky kvôli malej váhe... berie cca 4 mesiace...a cca 4kg pribrala....ale stále je slabá...veľa príznakov čo čítam sedia na ňu pri anémii.....pri operácii stratila skoro polku krvi vravel doktor tam bola v ohrození života...a odvtedy tam je problém....dovtedy bledá nebývala...odvtedy je bledá...

philips

Na liečbu anémie je potrebné poznať jej vyvolávaciu príčinu - nedostatok železa, nedostatok stavebných látok (kys. listová a B12), nadmerné krvácanie, útlm hematopoézy... Bez znalosti vyvolávajúcej príčiny sa nedá na internete správne poradiť na ten jej konkrétny problém. Uvádzate, že bola operovaná na žalúdok. Na základe toho sa dá predpokladať, že v jej prípade je anémia spôsobená nedostatkom železa alebo B12. Je možné nahrať sem jej laboratórne výsledky? Krvný obraz a biochémia?

sunnyball13

...ďakujem vám pekne za odporúčania...vyskúšame...momentálne to nie je zlé...krvný obraz sa polepšil hemoglobín má 114...akurát potrebuje pribrať na váhe.....ten Betavital...pozerám..nepočul som ešte o tom...a ten vývar aj piť teda...vyskúšame to...ďakujem a pekné dni Vám prajem...

vanilli

Betavital si skúšal ? Prírodná silne koncentrovaná hustá šťava z cvikly spracovaná za studena. Veľmi dobrá pri akejkoľvek anémii (aj stavy leukémie), na celkové posilnenie organizmu, pôsobí aj bakteriostaticky a cytostaticky na žalúdok a celý črevný trakt. Podrobnejšie na mojezdravie.sk