Štúdium medicíny

Príspevok v téme: Štúdium medicíny
Iva_7

Ahojte , mám 16 rokov a doposiaľ som mala 2 ciele na moje budúce povolanie : 1.pomáhať ľudom , 2. niečo s deťmi . No nevedela som sa rozhodnúť , úprimne ma medicína nikdy moc nelákala keďže som ako malá strávila veľa času u doktorov a v nemocniciach. No nedávny pobyt v nemocnici mi otvoril oči a došlo mi že by ma neskutočne bavila pediatria. Problém je v tom že som doposiaľ neprejavila moc veľký záujem o chémiu . Nedá sa povedať že ma nebaví , ale moc mi nejde .... mám priemer medzi 2-3 a na olympiadach sa tým pádom nezúčastňujem. Myslíte že som záujem o medicínu prejavila príliš neskoro ? viem že štúdium medicíny je neskutočne náročné a tak sa toho v istom zmysle aj bojím . No je najvyšší čas na to aby som sa rozhodla. Chcela by som poznať Vaše názory .

Rea8

Ahoj :),
veľmi ma prekvapovalo po Tebe čítať, pretože sa obsah Tvojho príspevku vo veľa veciach zhoduje s mojím životom.

Tiež mám 16, chcem ísť na medicínu a tiež by ma lákalo detské, resp. novorodenecké lekárstvo, pretože by som rada pracovala s deťmi, a touto formou by mi to prinášalo najväčšiu radosť, myslím si, i keď je to aj namáhavé vo veľa veciach... :)
Keď máš chémiu na strednej, tipujem, že chodíš na gymnázium? Ak áno, máš v tomto plus. Keby chodíš na odbornú, tak by si musela veľa doháňať.
Ja si myslím, že pre tú chémiu si nemusíš lámať hlavu, to sa dá naučiť. Ako sa hovorí, "Kde je vôľa, tam je cesta." :)
U nás zo školy chce ísť dosť ľudí na medicínu, no nie všetci majú radi chémiu, čo je však ten najmenší problém, veľa ľuďom z nich ani nejde, nechápu ju, no nevzdávajú sa.
A ver, že to, či chodíš na olympiády z chémie Ti na prijímačkách nepomôže, resp. to vôbec nie je dôležité... Napr. na slovenské medicíny sa známky/olympiády ani neberú do úvahy, je to len o tom, ako napíšeš prijímačky...
Jedna moja známa je fakt taká "kocka", hlavne z chémie, kt. ju vždy bavila, chodila na olympiády... to isté aj biológia, fyzika, matika.. a minulý rok ju nikam na medicínu neprijali.. a tiež viem o ľuďoch, ktorí nejak neexcelovali, ale sa proste naučili poriadne, čo bolo treba, no a dostali sa. To však neplatí vždy, každý má šancu, len nie každý má vôľu a rovnako silnú motiváciu..
A určite si neprejavila záujem o štúdium neskoro, si asi prváčka, max. druháčka, neskoro by bolo v maturitnom ročníku... :D Ale..., v podstate, ani to nie, na plnenie našich snov nikdy nie je neskoro.

Ak chceš, tak na sebe zamakaj, začni sa chémii viac venovať, pokojne aj teraz, nech máš prehľad a vieš, čo je Tvojou "Achillovou pätou" v chémii, biológii tiež venuj pozornosť, no a pôjde to, uvidíš. :)
Ale pomáhať a pracovať s deťmi môžeš aj v iných profesiách, resp. poslaniach... napr. čo sa týka zdravotníctva, aj taká zdravotná sestra a tam by si tu chémiu nemusela "drtiť".. :)

Každopádne.. veľa šťastia! :)