Co by ste mi vedeli poradit na zlepsenie nemciny? Alebo nejaku metodu, ktora je efektivna...
Rady ako na nemcinu
Uff, závisí to od toho, čo najviac potrebuješ zlepšiť... áno, hovorenie je veľmi dôležité, no pokiaľ človek nemá osvojenú patričnú slovnú zásobu a gramatiku, tak je to problematické...
Ahoj, ja si teraz opakujem nemčinu a ako bolo podo mnou napísané, hovoriť je základ. Nemám žiaľ peniažky na jazykovku tak si opakujem svojpomocne, mám nejaké materiály ešte od maturity, to si prechádzam.. v Panta Rhei si kupujem časopis Deutsch Perfekt, je hruby a vystaci mi aj na polroka - sú tam články, od ľahkých po ťažké, od krátkych po dlhé, na precvičenie slovnej zásoby, aj cvičenia sú tam..ďalej tu mám nejakú knihu gramatiky, tak aj to si občas prelistujem, mne sa najlepšie učí pred spaním - tak si najviac zapamätám. No a chodím aj na deutsch.info, sú tam kurzy, a opakujem si, cvičenia na gramatiku, posluch a písanie, ale takou nenásilnou formou, lebo stránka je v slovenčine. No a venovať sa tomu aspoň 2-3x do týždňa, ak sa dá :)
Nehovorila som 8 rokov a teraz idem na stáž do Rakúska, tak si opakujem od januára a vidím výsledky, že rozumiem viac (aj seriály pozerávam po nemecky). Uvidím, aká bude prax :D
Nicht nur lesen, zuhören,fernschauen,aber vor allem mit jemandem aktiv sprechen,sprechen und sprechen.Die Leistung kommt dann gleich.