Ako na cudzi jazyk?

Príspevok v téme: Ako na cudzi jazyk?
Sofia30

Mam 30 rokov a zijem vo Viedni. Mozno je to stastie v nestasti, ale pracujem pre slovensku firmu, kde sa nemcina vyuziva len velmi malo. S manzelom a s detmi sa rozpravam len po slovensky a na kurzy nemam cas chodievat. Moja otazka znie, co by ste mi poradili, aby som sa mohla zdokonalit v nemcine? Snazim sa aj doma prinutit ucit sa, ale uz po tej 30ke mi to ide velmi tazko. Na vysokej skole som nemala problem s ucenim, bavilo ma to, ale teraz ked tak nad tym uvazujem, ze aku mam skvelu prilezitost byvat vo Viedni a pracovat tu, ale jazyk sa neviem donutit naucit. Aj som si kupila vyzivovy doplnok Acutil, aby som sa mohla lepsie koncentrovat, ale nejde to. Neviem ani kde zacat. Som na urovni cca B2/1. Potrebujem sa nakopnut, namotivovat a rozbehnut sa. Prosim, kto ma skusenosti ako sa odhodlat a bez odporu sa zacat (samo)ucit jazyk? Najsmutnejsie na tom je, ze ja si aj spravim plan, vytlacim clanky, gramatiku, mozno jeden den sa tomu venujem a potom opadne zo mna motivacia a zase 2-3 mesiace sa na nemcinu ani nepozriem. Je to az hriech zit 2 roky vo Viedni a nevediet sa dohovorit :( Nie som na to vobec hrdaaaa.