Právo - pôžička

summer23

tu si treba zohnat dobreho pravnika a ako tu uz bolo spomenute nikdy nepoziciavaj peniaze ani nepomahaj ale nechaj ludi nech si sami riesia svoje problemy... ja som tiez takto pozicala dokopy 1000 eur a viac som ich od známej nevidela.... drzim palce nech sa ti podari ziskat peniaze spat...

Kycera

AnoNm,
podobne neznamená rovnako! Neurob ďalšiu chybu - choď sa poradiť s právnikom, lebo lehota sa Ti kráti.

denisaf

drzim ti palce malo by sa dat nieco robit pokial to mas takto na papieri.. a poucenie do buducna nikdy nikomu nepoziciavaj peniaze naozaj nikdy... radsej druhych oklam ze nemas alebo ze nieco splacas ale naozaj nepomahaj nikomu lebo malokto ti peniaze vrati.. ja som sa tiez takto popalila a uz nikdy nikomu nepomozem

Lucc_98

Ja som sem len napísala svoj prípad, lebo pán má podobne spísanú aj zmluvu a je na tom podobne ako som bola ja. Nepýtala som sa na Tvoje "múdre" rady Kýčera, tak prepáč.

Kycera

Spravila si niekoľko chýb :
1. zmluvu si mala dať napísať právnikovi.
Ak si ju spísala Ty :
2. mala si navštíviť právnika, kt. by ju pred podpisom skontroloval, eventuálne opravil.
Ak si nevyužila ani jednu z týchto možnosti, a to si myslím, že nie, potom :
3. si mala pred súdnym konaním navštíviť právnika, kt. by Ti vysvetlil, či máš šancu byť úspešná v spore.
Ak áno, potom :
4. si ho mala splnomocniť Tvojim zastupovaním.

Chcela si ušetriť, a tak si dopadla ako si dopadla. Ak by si spor vyhrala, peniaze by sa Ti vrátili, vrátane súdnych trov. Zaplatila by ich totiž protistrana.

Lucc_89

Ja som mala podobný spor a prehrala som. Obuli sa do toho, že nemám overenú zmluvu a dlžník poprel svoju dlžobu. Taktiež, že som mala vymáhať aj inou ako súdnou cestou. U nás mal dlžník právnika, celkom fundovaného a vykrútil sa z toho. Ak má človek investovať do právnika a súdnych poplatkov, tak asi veľmi neodporúčam súdny spor.

M_artin88

Pomôcť síce neviem, ale viem Vám poskytnúť kontakt na známu, ktorá mi riešila viacej exekúcii, tak snáď by Vám vedela poradiť.