Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Kazdodenne bolesti hlavy, krcnej chrbtice; zavraty

Príspevok v téme: Kazdodenne bolesti hlavy, krcnej chrbtice; zavraty
Martina666

Priblizne pred 4 rokmi som sa prechladila na ture a asi o 3 dni som rano dostala silne zavraty - vzdy to po 3-4 dnoch preslo (ibalgin, teply zabal na krk - doktor tvrdil, ze je to prechladene svalstvo na krku). Takto sa to opakovalo asi raz za polrok, priblizne dva roky, no pred dvoma rokmi ma zacala boliet aj hlava a bolesti hlavy uz odvtedy neustupili, su kazdodenne - taka skor tupa bolest, niekedy sa to da vydrzat, ale niekedy je to priserne. Zavraty sa mi spustaju uz ovela castejsie, skoro kazdy mesiac a niekedy aj hned o tyzden (naposledy pocas skuskoveho obdobia, takze neviem, ci s tym suvisi aj stres, no vacsinou sa to deje hlavne ked ma prefukne alebo pri prievane a klimatizacii). Som dost citliva osoba a az prilis zodpovedna, co sa tyka vsetkeho, no bol mi potvrdeny aj prekonany zapal rovnovazneho nervu vo vnutornom uchu - neurolog tvrdi, ze uz mam poskodeny zadny kanalik v labyrinte. Tiez mam dost krivu chrbticu, vypukly hrudnik a z toho mi tahaju svaly krcnej chrbtice dole, takze sa uz neviem poriadne ani vyrovnat - a nedokazem obsediet ani 20 minut, hned ma priserne rozboli krk, takze musim bud chodit alebo len polihovat. Vopred sa ospravedlnujem za dlhy prispevok, ale som z toho uz zufala :( stale sa to zhorsuje, musela som aj skolu prerusit. Zo zaciatku som sa snazila drzat sa a brat to tak ze to prejde, no neprechadza to, takze som velmi nestastna :/ Budem vdacna za kazdu radu.

Martina666

Ano, pravidelne cvicim s kratkymi prestavkami pocas tych akutnych zavratov SM system a cviky na uvolnenie krcnej chrbice, hrudnika a hornych koncatin. Snazim sa co najviac hybat a zapajat svaly aj cez bolest. Za pocitacom som nikdy velmi nevysedavala, teraz uz vobec a stale mam tie bolesti. Momentalne lezim uz 4 dni s prisernymi bolestami hlavy a pocitom na vracanie - neviem, ci to bude tym pocasim alebo co ://

fero36x

z tvojho popisu je zjavne, ze za to moze krcna chrbtica + sama to vies/tusis ... takze robis nieco pre to, aby sa ti zlepsil stav?

ja som na vysokej travil kopu casu za kompom, samozrejme sed nebol spravny a tiez po case som zacal mat zavrate. nakoniec mi pomohlo plavanie.
ty mas asi trochu vacsi problem, ale treba sa zamerat na krcnu chrbticu - na nete je kopu referencii, ze taketo priznaky su zapricinene problemami s krkom.

cvicenec

seriozna rehabilitacia a spevnenie svalstva krku / chrbta. Napr. SM system - to Vas naucia na rehabilitacii.
ziadni chiropraktici - to nem dopadne dobre