Psychika alebo nie

Príspevok v téme: Psychika alebo nie
Psychos

Ahojte.. mam len jednu otazku?
Mozem mat traviace problemy dlhodobe s toho ze na to myslim cely den ze mi bude zle a boliet brucho? Viete mne to tak byva velakrrat idem na wc a boli ma brucho ale vtedy sa mi nahrnie este viac stresu a je mi horsie, nemoze to byt fyzicke? Uz skoro ani nejem picha ma v bruchu a ale neprezenie ma iba mam hustu a redsiu nie vodnatu stolicu hnedej farby ziadnu zltu alebo bledu..bojim sa ze umriem na rakovinu pankreasu alebo nieco ine...

lienka_1

psychika urobi vela...hlavne ked si uz dopredu vravis ze ti bude zle...zajdi na gastro nech ti urobia potrebne vysetrenia ci ti skutocne nieco nie je a potom uvidis ako dalej.

chorecrevo

Dobre by bolo dat si urobit z odberu krvi test na intoleranciu potravin, ale ho poistovna nepreplaca, nieco okolo 160 € to asi stoji. Mas v tom zakladne potraviny, je ich asi 60, ale nemas v tom cukry. Testy na cukry (mliecny cukor - laktoza, ovocne cukry - sorbit a fruktoza) sa robia dychanim do pristroja, ktory meria hladinu vodika vo vydychovanom vzduchu pred vypitim sladkej vody (laktozovej, sorbitovej, fruktozovej) a po vypiti. Len si treba zistit, kde v tvojom okoli sa robia take veci. Mne to robili v zahranici a jeden taky dychovy test ma vysiel 30 €. Ked uz budes mat takto skompletizovane vysledky, tak budes vediet, ktore potraviny vyradit zo stravy, cim by mali vyrazne ustupit problemy ako nafuknute brucho, bolesti brucha po jedle, zvysena plynatost, hnacky, a tak. Pokial by sa aj nadelej objavovali problemy s jedovato smradlavymi prdmi, hlien v stolici, vytok z konecnika, nejaka chronicka unava k tomu, tocenie sa hlavy, pocity na odpadnutie, pocit nedostatku vzduchu v plucach, pocit, ze kondicka klesa napriek cviceniu, tocenie sa hlavy pri cviceni, pocit, ze sa citis stale otravenejsia a otravenejsia, tak treba ist na kolonoskopiu, moze to znamenat, ze mas hypermobilne crevo. To je take crevo plne roznych zahybov a vlnoviek, cize nie rovneho tvaru, ale komplikovaneho tvaru s problematickym vyprazdnovanim, lebo v tych zahyboch a vlnovkach mozu dlho zostavat zachytene zvysky potravy, ktore tam potom kvasia, hniju, robia neplechu a vypustaju zo seba toxiny, obzvlast tazke na travenie je z tohto pohladu maso s vynimkou ryb. Tam by potom pomohla vegetarianska strava, alebo vylucenie vsetkych druhov masa okrem ryb, uzivanie probiotik, pravidelne kazdodenne cvicenie a pohyb, najma beh a plavanie, aby sa urychlilo travenie, uzivanie vlakniny a dobra je na toto lieciva bylinka benedikt lekarsky, lebo zabranuje hnilobnym procesom v creve, napomaha traveniu, treba z toho kupit dobry kvalitny sypany caj niekde v lekarni alebo v bio obchode. Keby si sa citila totalne otravena a nic by ti uz nepomohlo, tak uzi prehanadlo a po nom vypi strasne vela vody, dokladne sa vyprazdni, a tak precistis crevo. Este taka vec: neviem, ci uz mas nejaky vytrhnuty zub, ale dorazne dbaj na dokladne prezutie potravy, sustred sa na to pri jedle a nikdy neprehltaj velke kusy jedla, lebo to je pre traviaci system hotova pohroma. Snaz sa poriadne rozomliet potravu na co najmensie kusy, kym je este v ustach. Samozrejme dokladne dbaj aj na zubnu hygienu, lebo opravy zubov stoja majland :) A samozrejme, ze traviace problemy ani len nahodou nemozu byt z psychiky. Prave, ze naopak. Nieco o tom pisem v tejto teme: www.zdravie.sk

mascha

musí to byť fyzická príčina, var si mrkvu, pi z nej odvar, veľa ľudí sa vyliečilo pitím mrkvovej šťavy,
začína sezona, rob si zelené smootie
keď sa to zastabilizuje fyzicky budeš sa lepšie cítiť aj psychicky

thinkaboutthings

Pri kazdej fyzickej tazkosti je dolezita aj psychika,hlavne prijatie.Ked uz nastane tazkost,treba ju nechat odzniet,nepodporovat ju,ani neodporovat.Bylinne caje dobre posobia na travenie.