Ahojte, už dávnejšie mi diagnostikovali sekundárny glaukóm na pravom oku, pretože som naň zle videl a pri meraní očného tlaku nabehli hodnoty okolo 30-40 čo je dosť. Mal som aj injekciu, potom asi 2-3 druhy kvapiek. Problém je v tom, že nezistili príčinu, keďže je to sekundárne to znamená, že je niečím vyvolaný. Poslali ma aj k otorinolaringológovi kde sa chytili toho, že to môže byť mandľami, ktoré sa mu nepáčili. Inde mi bolo povedané, že mandle sú v poriadku, skôr tie nosné by sa mali dať dokopy. No a ja si tiež nemyslím, že je to príčina, aj keď môže. Zostáva mi ešte jedno vyšetrenie na kt. ma poslali a to je reumatológia.
Celkovo som mal tento zápal alebo ako to nazvať (zvýšený tlak, horšie videnie a následné kvapky atď.) približne 3-4krát a teraz to mám znova, našťastie len v počiatočnom štádiu (tlak okolo 20, ale mám aj hrubšiu rohovku takže trochu vyššie hodnoty sú prípustné ak sa nemýlim).
No a moje otázky: Stretli ste sa s niečím podobným? Napadá vám niečo, čo môže byť príčinou?
Ďakujem za reakcie :)