Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

ucenie a vzdelavanie

Bubak11

Treba mať o to, čo sa učíš, aspoň trochu záujem. Nazýva sa to motivácia. Motivácia pre známku je slabá motivácia.

ModraObloha

Ahoj, osobne čo ti môžem poradiť je čas ginkgo, nič extra ale lepšie ako nič, možno nejaký lecitín.A keď sa učíš skús si to nejak zopakovať v hlave po nejakej chvílke že čo si napríklad čítala, o čom to je, proste si to nejak znova prehraj v hlave a vysvetli si to ako keby pre niekoho ineho :D keď to tak budeš vedieť tak to vieš. Ja to sice nerobím ale asi by som tiež mal :D, stále nejak dúfam že si to všetko zapamatam na prvý krat, inak je vraj dobre učit sa len hodinu denne (jeden predmet) ale pravidelne ako narazove učenie, a kludne možeš mat medzi tou hodinou aj 5 minut prestávku a tak.. viac ti nepomôžem.. rád by som tiež vedel nejake techniky ktoré pomôžu :)

L93

Uff, no toto je aj chyba učiteľov, že sa nesnažia deti naučiť, ako sa efektívnejšie učiť... neviem, koľko máš rokov, neviem, či sa učievaš skôr mechanicky alebo logicky, či sa učíš učivo od slova do slova alebo svojimi slovami, sparafrázované. Mne vždy pomohli zvýrazňovačky, farebné perá. Najdôležitejšie prvky učiva som si zvýrazňovala zvýrazňovačkami, písala farebnými perami.

Kik222

Skús si prečítať niečo o tom na tejto stránke www.studentom.sk sú tam super články o tom, čo robiť, aby si si niečo rýchlejšie zapamätala, rady, tipy a triky atd. Naozaj užitočná vec pre študentov :)