Výplň zubných kanálikov - prečo to robia iba niektorí lekári?

Mesačný princ

Nie je to také jednoduché a aby to bolo na 100% spravené, tak potrebuje zubár rontgena tiež mikroskop!!! Niektorí šikovní to dokážu spraviť do 15 minút a nie je s tým žiaden problém :) Nie všetky ambulancie, hlavne tie štátne,nemajú často vlastný rontgen a preto je čistenie kanálikov zložitejšie. Samozrejme to spraviť dokážu, len poistka je dobrá vec. Aby sa ti to neskôr opäť nevrátilo.

Tak preto. No čas tu nehrá žiadnu úlohu. ošetrenie závisí od stupňa zápalu (hnisu) alebo od veľkosti zuba. Samozrejme, že stoličky budú trvať zubárovi dlhšie, pretože majú viac nervov a sú väčšie aj na plombovanie.

Liliane

Je to velmi narocne, najlepsie ked sa ide k odbornikovi, ktory pracuje s mikroskopom, osetrenie zalezi od toho, kolko ma zub kanalikov, stolicky maju vacsinou 2-3. Urcite to nie je praca, ktora sa da stihnut do polhodiny, skor hodina a viac. Robili mi to v UK tam ma stal zub s jednym kanalikom 250eur, ale mam pokoj 10r. A robili mi to aj na SK, stalo to 45eur a dufam, ze to nebude aj tak vyzerat, lebo ma stale boli. V UK mi naraz vytiahli nerv, zaplnili kanaliky, dali plombu a hotovo, ziadna bolest. Tu mi dali najskor umrtvujucu vlozku, potom kanalikove vyplne a docasnu plombu a este ma ist v buducnosti trvala plomba. Inak sa ceny pohybuju okolo 50 az do 200eur u sukromnika. Ak mi bolest neprejde, tiez sa nevyhnem vacsej sume u skuseneho zubara. Taktiez ak chyba velka cast zuba je potrebna navrch korunka, lebo zuby takto osetrene su krehke a nachylne na zlomenie.