Internat-ano alebo nie?

Príspevok v téme: Internat-ano alebo nie?
Annuska

Ahojte. Za chvilu koncim 9.rocnik a mala by som na strednej ist na internat.Rodicia vravia,ze to je dobra skola zivota a naucim sa tam aj hospodarit s peniazmi atd...ale mna to jednoducho nelaka,resp.odradza ma dnesna mladez a ich chovanie. Co ak ma stiahnu do nejakej zlej partie? Bojim sa jednoducho aj vztahov na intraku. Ak si s niekym nesadnem? Mate skusenosti co sa tyka byvania na internate?

Mesačný princ

Tak ako píše Bubliii :)

Doteraz som nezažil nič lepšie, ako boli zážitky na internáte :D

Ale ak máš pocit, že tam budú takýto ľudia a pôjdeš tam s týmto, tak si to v konečnom dôsledku pritiahneš, respektíve nepritiahneš ale budeš mať strach a strach ťa dokáže zablokovať!

Partia je partia, ale to, že si niekto pichá do žili ešte neznamená, že si budeš aj ty...Alebo?
Musíš mať svoj názor, to je základná skutočnosť s ktorou by si mala v živote počítať. Ak ho nemáš, tak ťa ovplyvní ktokoľvek.

Ešte mi napíš raz, aká je to tá dnešná mládež?

Učiť sa môžeš ako od starších, tak aj od mladších. Nie je všetko zlé, skazené a ani uniformné :)
Tak ako ti môže dať radu tvoja babička, tak ti ju môže dať dieťa v škôlke a nikdy nevieš koho rada bude lepšia.
Podľa mňa sú ľudia takí istí, len okolie a jeho návody sú iné.

Vyskúšaj, koniec koncov ak sa ti páčiť nebude, tak môžeš odísť. nie je to väzenie. No budeš to mať naozajstný život a ,,slobodu,, :) Čo viac si môže mladý človek priať :D

Bubliii

Čauko.. moja sestra bola na stredoškolskom intráku, dokonca na dvoch a všetko OK.. čo sa týka peňazí, to si musíš s rodičmi dohodnúť, neviem, na aký intrák ideš, ale sestra bola v takej dedine na strednom SR, tak mala problém akurát s tým, že v nedeľu bola zavretá jednota :-D
No a čo sa týka spolubývajúcich tiež nemala problém vystriedala ich viacero vždy všetko OK.. keby ti aj nejaká baba nesadla, vždy môžeš zájsť za vychovávateľkou a riešiť to. víkendy sa väčšinou nedá ostať, treba chodiť domov. No a partia to je na tebe a tvojej povahe, keď si necháš skákať po hlave, budú ti.. ke´d si nenecháš a budeš veriť sebe a svojmu rozumu (štýl nemám rada chlast ale aj tak budem chlastať lebo moji kamoši chlascú.. chápeš..), nebudú problémy. Zvládneš všetko neboj :) budeš viac samostatná ako tvoji kamaráti a známi čo ostali doma, možno sa aj trochu variť naučíš a získaš nové priateľstvá a kontakty