Dobrý deň, dnes som bola na očnom a chcela som už konečne začať nosiť šošovky. Povedal mi, že to neodporúča, pretože vraj mám príliš silný astigmatizmus ľavého oka. Na tom oku mám 3-ky dioptrie a povedal, že šošovky na astigmatizmus sú len 2-ky, viac nie. Asi tak nejako to povedal. Mám 19 rokov, okuliare nosím už 9 rokov a zrak sa zhoršuje, vraj. Chcem sa spýtať či pri takomto astigmatizme môžem nosiť šošovky. Zisťovala som si o tom na internete, a tam sa píše, že astigmatizmus sa môže liečiť šošovkami. Tak ja neviem.
Môžem nosiť šošovky aj bez toho aby mi to odporučil môj očný lekár ? Trebárs, že pôjdem do očnej optiky a tam si vyberiem.
Okuliarov mám už plné zuby a hrozí, že ich prestanem nosiť úplne, keď sa šošovky nebudú dať nosiť.
Astigmatizmus a kontaktné šošovky
osol - Ale nie je to až také veľké riziko, že ? Skúsim pobehať po tých očných optikách a uvidím.
optiky.
operacia sa uz neodporuca pre velke riziko nenavratneho poskodenia zraku.
pobehaj si lekarne, co ti povedia.
verona12 - Ja by som s operáciou nemala problém, ale rodičia mi to nezaplatia a ja nemám peniaze. Koľko vlastne stojí tá operácia ?
Napíšem vám to tu podrobnejšie, našla som papier od očného.
V OD 6/60 nat. 6/6 c.c -4,5 dsf -2,0 dcyl ax 175 st
V OS 6/60 nat. 6/6 c.c -3,25 dsf -3,5 dcyl ax 170 st
Neviem či to pomohlo, budem rada ak poradíte.
A nerozmyslala si o laserovej operacii? Lebo sosovky sa nedaju nosit stale a tiez nie dlhodobo.