Ahojte napisem to strucne ak sa bude dat je tu niekto taky co zazil podobnu situaciu ze mate priatela priatelku je vas vasa prva v zivote ste spolu uz nejake tie roky dam priklad 6 aj viac rokov vsetko vam klape mate sa ocom stale rozpravat aj po tych rokoch sexualne vam vsetko vyhovuje proste nazory atd a zrazu pride jeden den a zmenila ta priatelka priatel spravanie z nicoho nic mali ste plany aj vsetko ale zmenil spravanie a nastal do mesiaca koniec vztahu ze vas nechal nechala po tolkych rokoch ? proste koniec vztahu zbalil si veci ani riadne nepovedali ste si co vam vadilo alebo preco pritom vsetko klapalo a doteraz neviete pravy dovod preco bol koniec ? a ked ste sa chceli porozpravat tak sa vyhybal/a a vyhovorky pritom viete ze kedy mas cas a tak lebo ste spolu zili tie roky... Stale neviem pochopit ako moze nejaky clovek zahodit fungujuci vztah ked vsetko klape ale asi na toto mi nikto tu neda odpoved :) a ak niekto neico taketo podobne zazil tak ako dlho ste sa spametavali stoho rozchodu lebo ja sa zatial nemozem stoho spametat lebo mi stale vrta v hlave to ze vsetko bolo ok klapalo a zrazu ako keby prepinak a koniec z nicoho nic .....dakujem za odpovede
Zažil niekto niečo podobne ?
Sedemročný vzťah plný nudy, stagnácie a túžby po niečom novom
Zrazu sa vás zmocní pocit úzkosti a strachu, že týmto to konči a nič nové, zaujímavé a vzrušujúce vás už nečaká. Ste presvedčená o tom, že spolu fungujete len kvôli deťom, no o láske už nemôže byť ani reč.
V tejto fáze vzťahu sú časté pocity nespokojnosti a nudy. Hoci nemáte väčšie problémy, práve pocit stagnácie a stereotypu vás ničí a túžite po niečom inom.
Nastáva odcudzenie, ochladnutie sexuálneho života . Partneri sa už dokonale poznajú a nemajú sa čím novým prekvapiť. Vášeň sa vytráca a ak v tomto období jeden z partnerov stretne iného človeka, ktorý ho priťahuje a dáva mu pocit výnimočnosti, opúšťa svojho dlhoročného partnera, páli všetky mosty a púšťa sa do nového vzťahu.
Pasuje mi aj toto na ten nas vztah ale nesuhlasim iba stymi to bodmi odcudzenie a ochladnutie sex zivota vsetko klapalo :) lebo este ked sme sa mali rozist dva dni bolo do toho zbalit si kufre tak sme sa drzali za ruky ako keby nic sa nemalo stat a tak ale to je uz jedno rozhodla sa tak
Kiezby bez problemov sme vedeli priznat, ze mame niekoho ineho.
iggzik to napísal super :)
Naozaj človeka nedokážeš spoznať ak to on sám nebude chcieť, a aj tak to môže byť len mizivé percento.
Nevieš čo sa mu stalo, nevieš aký je to človek!
Môže v tom byť x vecí pre ktoré to rieši tento človek takto. Zažil som podobné situácie, stále nad nimi premýšľam, aj napriek tomu, že viem prečo sa stali a prečo tí druhí ľudia odišli. Ono je najlepšie nechať ich ísť. Ak sa vrátia, tak ku sebe patríte a ak nie, tak im treba darovať slobodu a priať šťastie :)
Možno sa jedného dňa s nimi ešte stretneš.
Nevypovedané skutočnosti, odchody sú veľmi bolestivé, nakoľko nevieš či za niečo takéto môžeš ty, alebo ten, ktorý odchádza. Ale ono to prejde, chce to len čas. No a dotyčný/ná sa možno po čase ozve a vysvetlí ti to.
hmm asi nikdy nepochopim, ked je niekto anonymne na fore preco sa snazi este viac tu anonymitu nasobit...
ale ok "IT" .. ked niesi ona / on ..
ocividne bol problem u oboch a komunikacia viazla..
"pravdu" asi nevie ani ta osoba ktora to vzdala prva
po X rokoch dokazem pochopit, ze to nasere a mas ? ? ? ? viac ako by sa patrilo na normalny zivot
PoV tzv point of view ( uhol pohladu ) .. tu mame tvoj aj ten je v podstatne poriadne skresleny. NIKTO nepozna 100%ne ziadnu inu osobu (ani rodica/dieta) duplom nie partnera,, dufam si povedat, ze ani seba sameho..
Poriadny vztah potrebuje velmi vela roboty, nieje tam miesto pre "nevermind".. nikdy nevies kedy sa stane z komara somar anebo parohac..
Kazdy jeden vztah ma minimalne dve verzie Tvoj a tej druhej osoby.. Asi niekoho pozastavi to slovicko minimalne a to je tam preto, ze kolkokrat aj sami v nasej hlave "nevieme" a zbytocne komplikujeme/domyslame atd...
iný vzťah
strach z budúcnosti - možno nechce deti, viazať sa
hľadá sám seba
nevie čo chce
zbabelosť
hľadá niečo nové
niečo mu chýbalo
čokoľvek, môže toho byť veľa
Um o tom, čo sa zmenilo možno pomôže, ale najúčinnejšie bude zabudnúť. A na to treba čas, nič iné. Možno nájsť niekoho, s kým to pôjde ešte lepšie. Ale neporovnávať...
Nikdy nemôže človek vedieť, aké má niekto dôvody takéto niečo spraviť...
Nesúdil by som dopredu
Čo ak je smrteľne chorý a ostáva mu len niekoľko mesiacov života...možno somarina ale nikto sa nezmení zo dňa na deň.
Buď si tie signály nevidela a diali sa dávno predtým alebo to má určite dôvod, ktorý sa dozvedieť nemáš.
Kto vie...
nasiel si inu. skus zistit kde je pravda, to ti pomoze to uzavriet a posunut sa dalej.