Dobrý deň, chcem sa informovať či má niekto podobný problém... Podľa aktuálneho vyšetrenia mi zistili sinusovu tachykardiu keď aom mal v klude 120 tepov. Ked som doma tak ok. Ako nahle vybehnem po schodoch mam pulz aj 130. Su momenty kedy aj 150 no aj tak nizky tlak. Psychicky to velmi riesim a sledujem sa. Doma v klude mam pulz ok. 55-67max. Napr pri cakani na poste mam 120 a myslienky co ak tu pred ludmi dostanem infarkt.... Vzdy po mensej namahe mam tep nad 120. Doktori tvrdia ze psychika, no ja sa aj tak citim naprd. Neviem co s tym. Abslutne, ďakujem za akúkoľvek radu.
Srdce, alebo stres?
Rok dozadu ked som maval skor nizky tlak a trosku googlil som nasiel, ze max tep je okolo 230.. potom som si na prechadzke urobil taku srandicku, ze poklus asi 100m ,, potom sprint na max,, mal som asi 180tep,, a po asi 30sekundach dalsi sprint na max a uz to bolo tych 230 ... kondicku mam na bode mrazu,, bol iba testik o:)) telo keby mohlo ma samo nakope
a jop stres a strach zvysuju tep tiez,,
Palo,
má niekto v rodine srdcovocievne problémy - ischemickú chorobu srdca, problémy s tlakom, tepom,...?
Iné problémy nemáš? Si alergik?
Nízky tlak Ti robí pečeň. Začni si ju čistiť. Všetko rob v kľude, pomaly a vyhýbaj sa väčšej námahe. Zbav sa STRACHU a pozoruj sa primerane, aby si vedel vyhodnotiť situácie, kt. sa máš vyhýbať! Ak sa Ti podarí tep znížiť, môžeš si záťaž pridávať. Pomaly...
Aj ja som mala to iste a povedaly zeje to zo stresu doteraz mam pulz 114
Holter ok, stitna ok, vsetky vysetrenia vporiadku. Ze vraj psychika....Lieky by znizili tep,ale aj tlak. A ten mam dost nizky nato ze meriam skoro 2 metre. A odvodnenie bolo ze srdce robi vacsiu pracu. Samozrejme v pokoji a lahu je vsetko vporiadku
Palo,
povedali Ti, z čoho je tá tachykardia? Mal si aj Holtera? Bol si aj na vyšetrení štítnej žľazy?
Čau, sínusová tachykardia je u mladých ľudí dosť častá. A to že máš vyšší pulz po námahe je úplne normálne. To čo srdcovú činnosť zrýchľuje môže byť od stresu, momentálnej psychickej pohody (nepohody), cez zvýšenú telesnú námahu, telesnú teplotu. Bolesť tak isto zrýchľuje pulz. Aj niektoré ochorenia. Ale ak máš po schodoch pulz 120 tak to je úplne v pohode. Nič za tým nehľadaj. Zlé je to sústredenie sa na to, či sa niečo zhorší alebo nebodaj príde k infarktu. To všetko to len zhoršuje. Samozrejme, ak už si mal porobené vyšetrenia. Niečo viac je aj tu: zdravoteka.webnoviny.sk. K tej aktivite, je to veľmi individuálne, trénovaní jedinci majú lepšiu toleranciu k fyzickej námahe, ako netrénovaní. Aj v pokoji je za nízky pulz považovaný pod 60 - 50 pulzov... ale trénovaní, profesionálny športovci majú v pokoji normálne okolo 50 pulzov/ minútu... všetko je to otázka osobitosti .... Pekný večer prajem
Nie neberiem, lebo mal som tak 300ekg natocenych samozrejme obrazne povedane a 5x zatazove egk teda ergometriu, 3x sono srdca, 1x ct srdca a ciev, vsetko negativne. Cize o8eky neberiem ziadne.
Palo,
na sínusovú tachykardiu predsa berieš lieky, či? Zisťovali lekári, z čohu ju máš?
povedala by som, ze problem bude v psychike...takze na tvojom mieste by som sa tolko nepozorovala...
cim viac to budes riesit tym horsie to bude