Ako uz z nadpisu vypliva mam strach z rakoviny a nici mi to moj zivot. Cele to zacalo tym, ze som pocuvala zo vsetkych stran, ze kazda zena by si mala sama kontrolovat prsniky. A tak mi to nedalo. Pri samovystreni som si nahmatala na pravom prsniku ako keby "hrcky" roznych tvarov, tak som v okamihu bola zdesena. Potom som skusala aj lavy tam som to sice tiez mala ale v mensej miere. Bola som taka vystrasena, ze som velmi velmi dlhu dobu (v mojom pripade niekolko mesiacov) to vobec neriesila. Jefnoducho som sa bala ist k doktorovi a jednak som sa aj hanbila. Po psychickej stranke to bolo coraz horsie uz som si zacala mysliet ze mam rakovinu a neustale som sa kontrolovala co mi este viacej zhorsovalo moj psychicky stav a tak som to nevydrzala a nakoniec som predsa len sla ku gynekologicke na sono. Cakala som to najhorsie. No ale cele to nakoniec dopadlo tak, ze nic podozrive alebo patologicke nenasla az som jej nemohla uverit. Prsniky mi aj prehmatala a este mi aj sono znovu urobila a nic. Povedala mi ze to co citim su prsne zlazy. Taky kamen mi zo srdca odpadol a konecne som bola spokojnaaa. Lenze presiel tyzden po vysetreni a ja mam zas tie stavy, ze co ak :( to mam akoze chodit kazdy tyzden na sono aby som sa nezblaznila? Zaslo to az do takeho extremu, ze ked sa sprchujem a vidim svoje prsia tak ma chyta neuveritelna uzkost mam strach ze mi tam nieco rastie doslova sa bojim svojich prsnikov :( z nejakeho dovodu sa zameriavam hlavne na ten pravy ale to asi preto lebo vzdy som ho mala o trochu vacsi ako lavy. Strasne ma tieto pocity obmedzuju nedokazem sa uz dlhu dobu z nicoho poriadne tesit. Ma niektora z vas zien takyto problem ako ja alebo som nejaky unikat? Mala by som ist k psychologovi alebo rovno k psychiatrovi? Lebo mam pocit ze mi uz totalne sibe
Fobia z rakoviny prsnika
psychiater to liekmi nevyrieši, iba prikryje
psycholog by mohol,ale to bude tiež na dlhé lakte
najednodušie bude, keď sa o probléme porozprávaš s Ježišom, vzývaj jeho meno, lebo si pod útlakom Zlého