Diskusia na tému masturbácia a jej vplyv na psychiku.

Príspevok v téme: Diskusia na tému masturbácia a jej vplyv na psychiku.
Hujer

Ahojte.
Chcem sa spýtať aj na váš názor v tejto veci. Viac krát som čítal diskusné príspevky o tom, že či už je človek veriaci alebo nie, zažíva po masturbácií znížené sebavedomie.
Naposledy som o tom na zahraničnej stránke čítal celú štúdiu a výsledok bol daný ako fakt - keď nemasturbuješ, zvýšiš si sebavedomie.
Je to podľa vás pravda? Čím to je? Môžem len potvrdiť, že zažívam to tak aj ja.

Gima

Staneš sa na tom závislým a budeš otrokom vlastného tela, môžeš pri tom chytiť infekciu alebo nejaký vírus.
Budeš myslieť len na vec, predmet, ktorým sa ukájaš a skutočný ludia ta prestanú zaujímať. Môžeš prepadnuť chujerizmu a nakoniec ti splasne a zdochne.

anjelik *

Aký postoj k udalosti vytvoríš, tak ju budeš vnímať. Ak si ty vytvoril k masturbácii postoj, že je to prejav zlyhania, niečo, čo svedčí o tvojej slabosti, nedokonalosti, telesnosti, neduchovnosti a ja neviem, čo všetko si v sebe vytvoril, tak vždy, keď si to urobíš, presne toto v tebe ožije. Pretože takto si to ty v sebe spojil. Masturbácia = niečo zlé.
Tvoja hodnota ako bytosti sa nikdy neodvíjala a nikdy nebude odvíjať od toho, či si honíš alebo nie. Tvoja hodnota je daná tým, čo si v živote pochopil. :o) Konkrétne masturbácia je spojená s príjemnými pocitmi, uvoľnením vytvoreného napätia v tele. Že sa jedna viera rozhodla, že je to hriech..nuž, stáva sa. Ale je na zvážení a zdravom rozume každého, či sa s tým stotožní alebo naopak, pochopí, že na ukájaní sa nie je nič diabolské, iba to úzko súvisí s takýmto telom. So sexualitou, závislosťou na príjemných pocitoch,sebaobnovovaní. Nemusel by si to robiť, sú aj takí..ale to je už o inom. Tebe stačí rozumieť, že toto telo je tak vytvorené, aby takto fungovalo a nezaťažovať si hlavu úvahami o tom, že je to prejav slabosti. Nie, je to prejav takejto telesnosti. :o)

Hujer

Dakujem za odpovede. Asi je pravda ako píšete - sebavedomie sa môže znižovať po uvoľnení a nie po masturbacii len takej. Len ako to znizit taketo prejavy? Je pekne napisat ze je to vec robenia to s radosťou. Vydrzim mesiac maximálne a potom si to telo uz pyta a ja viem, že ked sa podvolim tak zas bude zle.

Mesačný princ

www.butlavavrba.net

Mne sa celkom páči táto štúdia :D

Podľa mňa vôbec nie sú dôležité nejaké štúdie, ale to, ako sa človek cíti. A masturbácia v celej svojej podstate uvoľňuje organizmus od napätia a sú s ňou spojené zväčša príjemné pocity. U mužov nie je ejakulácia spojená vždy s orgazmom. Je to mylný názor! To, čo môže vyvolať nepríjemné pocity je často náš vlastný návod. Ako u veriacich ľudí ,,že je to nebodaj hriech,, u ľudí, ktorí majú partnera ,,pocit, že ho podvádzajú,, tí, ktorí partnera nemajú zase ako je tu napísané a iné rôzne dôvody....

No nikdy tieto pocity nespustí masturbácia ako taká, ale uvoľnenie, ktoré je s tým spojené.

Marunka

Ubohe deti v skolke, s takym malym sebavedomim :D .. masturbuju a ani nevedia co robia...len, ze im to robi dobre...Podla mna je jedno, ci ma clovek vztah, alebo nie. Ani to podla mojho nazoru nevychadza zo sebavedomia. Ze mam nizke, tak si urobim dobre :D By ma zaujimala ta studia, ze z coho vychadza :) Hod nam ju tu, ak mozes ;)

anjelik *

Masturbácia a sebavedomie...štúdia pravdepodobne vychádzala z faktu, že menej masturbujú ľudia, ktorí žijú v sexuálne uspokojivom vzťahu, K tomu sa skôr dopracujú ľudia s vyšším sebavedomím, ako zakomplexovaní jedinci, neschopní si nájsť partnera. Je potom logické, že masturbácia sa u nich nesie v duchu tejto predstavy..som neschopný, preto si to musím robiť sám. Tento fakt má vplyv na psychiku a po zdanlivom uvoľnení v orgazme, sa u nich dostavuje sklamanie a nespokojnosť so svojim životom. :o)
Takže, milý hujer, ak už masturbuješ, rob to s pochopením a radosťou, nech sa ti sebavedomie neznižuje úmerne znižovaniu obsahu semenníkov. ;o)

clovek1

Politickopropagandisticke studie na preskolenie preskolitelnych, ludovo zabednenie jednotlivca, cirkevne dogmy tmarstvo ohlupovanie zakaz prirodzenosti , clovek sa narodil na to aby sa z neho vyformovala poslusna ovca ktoru mozno dojit a ohlupovat donekonecna.

Mesačný princ

sebavedomyyy, Lary :D :D :D

Pripájam sa k tej štúdii, ktorú ste čítali. Ja nemám na také veci čas, ale aspoň sa tu niečo nové dozviem :)

Lary

Pre.sebavedomyyy,neviem čo ťa viedlo k napísaniu takej sprostosti,ale priznám sa keď som čìtal tèmu nebol tam ziadny príspevok a napadlo mi presne to istè čo teba s tým rozdielom ze so nebol schopný to napísať nie si sám .