Nenávidím školu

Príspevok v téme: Nenávidím školu
ennie222

Kto má rád školu však? Ale u mňa je to doslova hrôza, utrpenie..škola pre mňa predstavuje peklo..Nenávidím to tam všetko..Učiteľov,spolužiakov(pár je ich síce v pohode na pokecanie, ale nič viac),zameranie a dalo by sa toho ešte menovať. Som na 5 ročnom bil. gymnáziu a veľmi toho ľutujem. Na gympel som síce chcela, ale zistila som, že bilingvál nie je pre mňa to pravé. Preto chcem aj od dalšieho šk. roka prestúpiť na normálny(preto na gympel, lebo kvôli vysokej na ktorú chcem ísť ho potrebujem) a myslím, že to bude lepšie, ale aj tak sa nič na tom nemení, že je to pre mňa strašné pojem škola. Je to aj kvôli tomu, že niektorí spolužiaci si o mne myslia, že som sprostá len kvôli tomu, že nevynikám vo všetkých predmetoch. Poznáte to, niečo vám ide viac niečo menej..A ešte kvôli tomu, že vždy poviem čo si myslím..čo na srdci to na jazyku. A veľakrát to, čo poviem im príde smiešne, ale ja to myslím naozaj vážne..Každodenne tam chodím smutná a vyzerám tam ako bez života. Dá sa povedať, že prežívam z toho každodenné stresy a som frustrovaná. Na hodinách moc aktívna nie som z toho dôvodu, ako som písala vyššie, že ked niečo poviem, smejú sa. Učitelia si potom myslia, že sa zapájať nechcem, ale ja chcem len sa bojím..Nechcem toto prežívať naozaj mi to nerobí dobre. Mávam z toho vyslovene depresie. Rozmýšľala som už aj nad tým, že by som študovala externe, ale po prvé neviem či sa to dá, či netreba nejaký vážny dôvod na to a po druhé mama by asi nedovolila, ale skúsila by som ju presvedčiť, ale neviem či je to dobrý nápad aj z toho hľadiska, ako by som zvládala sa sama učiť. Za pokus by to ale možno aj stálo. Neviem. Bola by som rada, keby ste mi napísali váš názor. Dakujem všetkým, ktorí si to prečítali až dokonca.

oktobrova

urcite ti prestup umoznia, to je najmenej
a hlavne ked vramci skoly
len nechapem, ako si sa do takej situacie mohla dostat

ennie222

Spinka, presne akoby som o sebe čítala. Mám to momentálne úplne rovnako ako píšeš. Takže viem, ako si sa cítila, máš vo všetkom pravdu. Tú školu chcem veľmi zmeniť, len mi to musia ešte schváliť. Dúfam, že to výjde, lebo ako sama píšeš, ked sa nevieš uvoľniť a máš strach, tak sa jednoducho dobrý výkon podať nedá a nemá význam to siliť a ostávať tam. Držím palce aj tebe :) Dúfam, že aj ty si teraz šťastná tam kde si :)

spinka

Ennie, skus naozaj zmenit tu skolu, ak mas strach ci komplexy, nikdy nepodas dobry vykon v nicom, nieto este v skolskych vykonoch.
Ja som mala tiez kolektiv (pracovny), kde som bola ako perlička, najvacsi oblubenec, s nikym som nemala problem, a milovala som svojich kolegov. Presla som inam, do ineho mesta, praca v pohode, kolektiv strasny (ale ja robim v cudzine) a to ma tak zdeptalo, ze uz osm nevedela byt ani sama sebou, co i len ozvat som sa bala, este aj hlas sa mi zmenil, ked osm hovorit mala...preto viem, ze nie je jedno, kde clovek vie... A nemusis sa bat, ked ti nevyhovuje jedno miesto, aj keby ti nevyhovovalo druhe! Musis najst, kde sa budes citit dobre...mas to len o to tazsie, ze je to skola a ta sa musi, jednoducho, absolvovat :/

ennie222

Spinka, ano, ja si tiež myslím, že je to práve kvôli tomu, že má tá škola nebaví a smejú sa mi za to, čo poviem. Pretože na základke som takýto problém nemala, práveže naopak. Chodila som tam rada, mali sme dobrý kolektív. Dakujem ti za podporu :)

spinka

Ahoj Ennie,

popros rodicov, aby ta prelozili na ine gymnaziu. Ja myslim, ze tvoj odpor k skole prameni prave z faktu, ze na tej danej skole sa necitis dobre, bojis sa zapajat, lebo sa ti ini smeju, nejde ti to tak dobre.
Netrap sa, aj ked nie si borec alebo najoblubenejsia na skole, to nic neznamena... Skus sa nenechat vyhecovat... Kazdopadne zmenu skoly by som asi skusila..naco sa i tak tryznit predmetmi, ku ktorym nemas vztah?

ennie222

Ano, učíme sa tento prvý rok intenzívne jazyk, konkrétne anj, ale áno opustilo ma to kvôli tomu, že v druhom ročníku je takmer všetko po anj(ano, ano viem, čo iné som čakala od anglického bilingválneho)ale z toho budú do týždňa 4 chémie a 3 biologie, čo som nevedela a mne tieto prírodné vedy absolútne nejdú a ani ich nikdy nevyužijem v tom čo chcem v budúcnosti robiť a ešte po anj..no načo? Ja nepotrebujem prepadnúť a nechcem sa tam zbytočne trýzniť.

oktobrova

a ake vsetky predmety, nemate teraz nahodou len jazyk? ja by som bola stastna ako blcha v kozuchu, rok sa ucit intenzivne jazyk

oktobrova

este k tomu bilingvalu, ked si nanho isla, musela si mat silnu motivaciu, ucit sa jazyk, to uz aj to ta opustilo?

oktobrova

dievca zlate, naco sa takto trapis. ja byt na tvojom mieste idem hned zajtra za psychologom, nech mi poradi, pomoze. oni su odbornici, poradia ti, ako na to. nemozes utekat od zivota.