Ahojte,rad by som vedel vas nestranny nazor,ohladom spravania sa uz byvalej priatelky,ma 37rokov ,boli sme spolu pomaly 9mesiacov,cely vztah uz bol tazky pretoze,je v znameni raka ,ja sice na to neverim,ale crty ako aroganica,tuzba byt stale zboznovana a hlavne vsetko muselo byt po jej tam bola,nedajboze ste povedali svoj nazor a uz bolo zle,ide oto ,mam problem so sluchom ona otom vedela samozrejme ze zle pocujem tym padom ako akzdy slabsie pocujuci clovek mam vyraznejsi hlas a hlasnejsie rozpravam pre inych to moze nieekdy vyzerat ako keby ste chceli kricat a pritom to tak nieje.posledne tyzdne mala problem v rodine a v praci aspon podla nej jej stale robila naprieky kolegina a ublizovala jej aspon podla jej vyjadrenia,slo oto ze vsetko jej vadilo na mne,stale som bol len agresor a nieviem co ze len vrieskal na nu a pritom som nekrical akurat to ze hlasnejsie hovorim ale nedala si vysvetlit,raz na prechadzke my zacala vykrikovat FB ze mi lajknu foto alebo neviem co,aky som chudak a podobne a pritom ja za to nemozem ze niekto vam lajkne daco ani ma to nezaujima a a ni to nikdy neriesil,alebo stale vykrikuje ze schovavam telefony a pritom to tak nieje ze nik mi nevola nepise,ze to je podozrive ako nechapem co je podozrive ved ak niekto zavola dvihnete ak nie neriesite fon,,vykrikovala ze vsetko je prednejsie len nie ona a pritom som bol snou stale ako sa dalo,zacala vykrikovat nech si zijem s matkou lebo my teraz ochorela a potrebovala ist k lekarom tak som sa jej venoval a vozil ju na kontroly,ju vobec problem mojej mami netrapil,len vycitala ze sa venujem jej a ze je rpednejsia a neviem co,naposledy som ochorel trvala na tom ze ona chce von ,som jej pekne povedal ze envladzem mam horucky a potrebujem sa vylezat lebo vypisat sa nemozem si to dovolit ,ved kazdy clovek vie ak je marodka nic nezarobi a nezarabam tolko ze si mozem vyskakovat,tak zacala ak som chory nech sa vypisem a nech sa mater omna stara,ako tieto utoky som pocuval dlho,nakoniec mi povedala ze nic nerobim len hanbu jej furt vrieskam ako nikdy nemal dovod na nu kricat akurat bohuzial neviem ticho rozpravat koli sluchu,my povedala ze som chory clovek na hlavy na to uz v hneve som jej povedal skarede slovo,to uz sa nedalo a nech sa skludni tak na mna zautocila fyzicky tak ze som mal doskrabanu cely tvar a usta ,vyuzila to ze zenu by som v zivote neudrel ,tak bola na koni,skoncila akurat v listy ,aby som ju od seba odtrhol ,hned na. potom mi dala zbohom,a teraz na sviatky s revom sa ozve ze aky som priatel ze ju nechal samu a bla bla a pritom ona dala kosom a teraz vycita ze je sama ,nechapem oco ide cely cas tej zene ,ved clovek znej bol uplne psychicky vycerpany a vkuse,v jej slovach len hajzlom ,agresorom,a nevychovnym clovekom ,ako neviem jednu vec pochopit ,preco sa ozyva ked ma nechce,,,,ma niekto skusenosti s takou povahou cloveka ,oco jej ide?mne to uz nepripada normalne
chovanie zeny
Maros, nie nie. Chapem, ze jej nechces zle ale tutuli mutuli jej v tomto nepomoze. A to som za decentny pristup. Ona si musi uvedomit, ze to ona je ta, ktora sa ma ovladat, snazit sa, aby sa citila dobre a hlavne sa snazit chapat samu seba. Ma uz dost rokov na to, aby sa takto nechovala. Asi jej bolo ublizene, chapem, ale komu nie?
Ty jej chces pomoct, ale ty niesi zodpovedny za jej zivot, jej nalady, jej nezvladanie emocii. Si aky si. Aj pri najlepsej voli by si to s nou dlho nevydrzal. Ona si na to pride, ze nieje jedina na svete. Je nas tu strasne vela smutnych, ktorym bolo ublizene ale nemozeme sa takto vsetci chovat.
Podakuj jej za pekne stravene chvile, spominaj na to dobre a dalej ju nechaj ist vlastnou cestou. Pretoze len takto jej skutocne pomozes. Ona sa musi postavit na vlastne a prijat zodpovednost za vlastne rozhodnutia. Moze ta nenavidiet, byt nastvana, ale ty si nemusis nic vycitat. Aj ked mozno si budes, lebo ju mas rad a mas city ale casom sa s tym zmieris a vyrovnas. Ako aj ona. :-)
To su ti precitliveli ludia,chcu len brat a nic nedavat.aspon si na to prisiel teraz,nie po rokoch.oni musia najprv chciet si pomoct,potom moze im niekto pomoct.
ty si naozaj velky dobrak a nechal si zo seba robit idiota a skoncil si pod papucou, no na co je taky zivot.
mesacny princ-ano mas pravdu,a ver mi aj som skusal vsetko ked mala problem v praci, stal som pri nej ,nadavala a nic nebolo pocut len ako jej ublizuju neriesil som pretoze bola polovicka,tak som jej veril a stal pri nej ako sa dalo bol snou non stop,bral som ju vsade kde som mohol,robil vsetko co chcela aj ked ja som to nechcel, ale co nespravis pre cloveka ktoreho lubis,ochoreli jej doba zakazdym som sa pytal co a ako a ako sa ma ona,len poslednu dobu som bol len najhorsi,ku mne prist nikdy nechcela ,pritom neviem preco ked,som s apytal na dovod ,nevedela ho povedat,vzdy ked som nereagoval na ejj naladu rypala dovtedy kym si nepovedal ,ze ides domov alebo uz nezvysil na nu hals,a ona miesto toho aby prestala ked som ju ziadal oto ze ide zlym smerom to otocila proti mne a nabrala este vacsie obratky,najhorsie je ze slovami a ponizenim ublizi tebe a potom na dalsi den chce od teba ospravedlnenie,tak ejdine zaco tak to ze som zahresil alebo zakrical som s aopsravedlnil ale ona mne nikdy ani raz a za doskrabanie tvare mi povie ze je na to hrda a ze mozem byt rad ze len tak som dopadol,ako zena ktora je 100x slabsia odomna sa bije do hrude lebo ma zranila ja by som nikdy nenapadol partnera a do krvy ho nedoskriabal akokolvek by ma nastval,ale to sme kazdy iny ale zasa byt an to hrdy a miesto rpepac povedat zasluzil si si to a pritom nic som nespravil,len som sa zacal branit jej slovnym utokom kde kto my lajkne nejaku foto a ze vsetci moji kamarati su chudaci a kamaratky k..vy je tiez urazka ktora sa nema pouzivat,ako ja viem ze je citliva a potrebuje lutost lebo cely svet jej asi ublizuje ,ale zasa ak chce byt zboznovana a lubena musi tka isto nieco preto sspravit ,neda sa stale len brat a nic nedavat,tiez nemoze cakat ze aj ked ju lubim ze snou budem chciet byt ked nic nepocuvam len narazky vycitky ,urazky aky som zly ,ale to ze som robil co som jej na ociach videl jej je malo ,co viac jej clovek mohol dat mala lasku ,ochranu,bral som ju vsade kde sa dalo,ospravedlnil som sa za veci ktore som nemal lebo nebola to moja vina ale clovek pre dobro spravi aj to,chodil som snou na prechadzky aj ekd som mal vyklbene koleno a kazdy moj krok bola riadna bolest ale ,neriesil som to lebo bola rada ze sla von,len mna uz psychicky tak unavila ze som mesiac a pol stale rpechladeny unaveny,a dohnala ma do kuta ,nehovorim ja tiez niesom dokonaly mam tiez chyby ,a nie malo ale zasa nebudem utocit na partnera a menit ho len preto ,ze to chcem ja ,ved s aprtnerom si lebo ho lubis takeho aky je ,nemenis ho,menia sa obaja vzajomne automaticky azvykaju si na seba spolu,menia svoje zaujmy na spolocne,len tu moje zaujmy mojae koncky boli nepodstatne ubohe detinske,stale sa robilo len to co jej sa paci,mne nechala maximalne len hokej co hram,ostatne som enmohol lebo hned ,bol cirkus ze je to rpednejsie ako ona,aj na to som kaslal lebo som lubil ale ked uz jej vadi aj moja mama je vela,nikdy ju envidela lebo nechcela sa snou zoznamit,ani k jej rodicom ma nevzala ,sama tam skoro nechodi,neviem rpeco sa nenastevuje snimi,ale ak pomahas mame ktora sa o teba starala cely zivot a nesplatis jej to nikdy ,a to ze ju vezmes k lekarovi a pomahas jej je predsa normalne je to rodic a to neznamena ze je mama prednejsia ako ona ,,,to je najhorsie ze ona stale videla len jednu stranu mince a svoju stranu mince tvrdila ze je vsetko oki a nic neurobila
sebec, egoista, co ti vycita, ze sa staras o mamu a ine veci.
bud rad, ze si sa jej zbavil.
maros35 - vieš, možno nie si ten správny typ partnera akého potrebuje.
Poznal som podobných ľudí a takýto človek potrebuje partnera, ktorý keď vidí, že ten človek padá, tak nie je nečinný. Napríklad tie nadávky či tá tvoja doškriabaná tvár. Ono sú to ľudia, ktorým pasivita vo vzťahu škodí. Skôr by mali mať istotu bezpečia, a to akéhokoľvek. Ak partner kričí a je nahnevaný, tak na neho nenakričím ale objímem ho...ale je to beh na dlhú trať a mohol by som o tomto písať celé litánie. Ako som už písal, poznal som takýchto ľudí, ale ani ja nie som dokonalý a nie som dosť silný nato, aby som niečo takéto ustál. Aj keď som v to v každom prípade veril a snažil som sa zo všetkých síl.
Zamyslel si sa nad tým, že ťa potrebuje a potrebovala stále viac ako čokoľvek iné? Koľko toho človek nahovorí a nemusí to myslieť vážne. No ak to nevieš ustáť teraz, tak to neustojíš ani v budúcnosti. Chce to veľmi veľa empatie a potreboval by si zažiť na vlastnej koži, čo prežíva ten druhý a ako veľmi sa trápi. No to nie je v tvojom prípade možné.
Tým, že sa jej neozveš jej môžeš veľmi ublížiť - pamätaj nato.
Ja so myslim,ze zeny v znameni raka maju vyslovene nejaku predispoziciu na taketo psychicke veci. Som sice zena,ale ked som sa casto stretavala s kamaratkami v tomto znameni,tak ma to psychicky vycerpacalo.nieto este byt v takom vztahu.racice,nehnevajte sa,ale robte so sebou nieco,lebo potom sa cudujete,ze nemate blizke vztahy. Nehovorim,ze ostatne zeny su dokonale...
ma 37 rokov, to ano vsetko bolo zle,ale zle jej nebudem robit ,nebol by som to ja,nemalo by sa vracat rovnakym sposobom spat,a ak s aozve nezareagujem ale nebudem jej ublizovat,mozno naozaj potrebuje v sebe najst samu seba,a zmeni sa a ak nie uz to nik nenapravy,nechcem byt ten co sa pomsti rovnakou zbranou,potom by som bol rovnaky a mozno casom by som si to vycital :),ale dakujem za nazor pomohlo to
Ou, krasne a pokojne sviatky aj tebe Mesacny princ. :-) Dufam, ze odpocivas a relaxujes. :-)