Ahojte,
Potrebujem radu alebo aspon niejake povzbudenie...mam katastrofalny vztah s matkou,nikdy som to tak nechcela ale ona ma stale nieco proti mne....nechapem to uz...vsetko robim zle a v nicom nie som dobra, od malicka stale po mne vrieskala,doteraz si pamatam ako po mne kricala,ze som tucne prasa pritom som este len nastupila do zakladnej skoly...proste stale sa to stupnovalo ale teraz je to uz uplna katastrofa... raz ma poslala sa starat o mojho choreho dedka,jej svokra a ked som sa vratila tak sa po mne vyziapala ze kde som sa flakala a ze treba upratovat pricom moja sestra cely cas spala... a teraz som sa nemohla ani s rodinou naobedovat na velkonocnu nedelu lebo znova po mne kricala a ja som uz neudrzala slzy...mam 18 a na dalsi rok maturujem, drzte mi palce nech to vydrzim
Matka
Whisper nemas teraz nejake nasledky? Lebo mna sice matka nebije ale psychicky dost ublixuje a bojim sa aka budem ked budem strasia
Laura, to že po tebe mama ziape nemá NIČ spoločné s tebou, s tým čo si urobila/neurobila. Maj to prosím ťa napamäti. Mame slúžiš len ako hromozvod, aby uľavila svoju frustráciu a zlú náladu. Skús sa trochu odosobniť - keď po tebe vrieska povedz si v mysli, že to je jej problém, ty si urobila všetko tak ako má byť. Proste vypni vtedy hlavu, nepočúvaj ju, zapchaj si uši, usmej sa na ňu (pozor nebezpečné, môže to brať ako provokáciu) a povedz jej že ju aj tak máš rada. Prípadne, môžeš sa pomaly učiť, ako sa ohradiť a postaviť za seba. Nič zlé nerobíš, nech sa trochu uvedomí. "Robí ti to dobre ked po mne ziapeš? Posluž si, len si uľav." a otočiť sa chrbtom a odísť najlepšie preč z bytu.
Čo na mamino správanie hovorí otec? Doma pomáhaš?
Rodičov si človek nevyberá, ako už bolo spomenuté, tiež som za, aby si po mature čím skôr odišla preč a vracala sa domov minimálne. Prípadne, aj odsťahovať sa ku dedkovi môže byť skvelá možnosť a zabiješ dve muchy jednou ranou. Bude mu mať kto pomáhať a ty budeš mať svätý pokoj. Vydržíš, to neboj, si skvelé dievča.
tej mojej tak hrabalo, že ked som prisla zo skoly, nabehla este predo mnou do mojej izby, vyhádzala mi veci , oblecie zo skrin, veci zo zásuviek,..vsetko, ze to vyzeralo ako na smetisku,.. a poriad si to!!!!
a potom sa uč...
vybrala mi strednu, vysku , chcela mi cely zivot diktovat,..
poradím ti hned po maturite chod pracovat, ak máš moznost, vies jazyk tak do zahranicia, kde ponukaju aj ubytovanie ,.. viac sa to oplatí ako na SVK.. a zabezpeč si vlastne byvanie ...
ja som tak urobila... a mam pokoj.. a po mojom odchode z domu sa tá psychopatka, predstav si zacala liečiť u psychiatra.. bolo na čase... na mne si vybíjala nervy od mala.. mlátila ma vsetkym co jej pod ruku prislo, psychicky, fyzicky teror... a kazdy okolo sa iba prizeral... teraz sa s nou max. pozdavím a nie je o čom... okrem toho je mimo s liekov, takze nie je o čom...