Neznášajú ma

Príspevok v téme: Neznášajú ma
Lenka12345

Ahojte, chcem sa vám zdôveriť s mojím problémom. V škole sa mi zdá že ma neznášajú, hlavne chlapci. Neviem čo som im spravila keď sa s nimi ani nerozprávam ale majú na mňa stále blbé poznámky a to len preto lebo sa poznajú s mojimi bývalými spolužiakmi a tí ma ohovárajú a pravdaže oni všetkému veria. Tak isto aj niektoré dievčatá majú stále nejaký problém či už kvôli mojím dobrým známkam alebo to že nefajčim a nepijem v 13 rokoch ale im nevysvetlíš že športujem a ku športu toto nepatrí taktiež si nechcem ničiť zdravie. Stále sa ma snažia vyprvkovať že som na takéto veci príliž slušná a bifľoška. Ku tomu mam dokazane že som nadpriemerne inteligentná takže vôbec sa nepotrebujem bifliť. Prosím poraďte mi ako prežiť základku lebo som už raz prestupovala a prosím napíšte že či na strednej to bude iné

Atlantis

Vzdy som chcela zapadnut ale potom som si uvedomila ze je super vycnievat. Mas taky pocit ze si ina a vynimocna. Ze ides po svojej ceste a nie po tej vysliapanej. :)

Lenka12345

Fakt vám všetkým ďakujem za správy. Veľmi ma to potešilo ☺ Na mne už od prvého ročníka hľadali chyby a robilo im dobre keď videli, že som smutná alebo ma niečo trápi. Fakt neviem čo je lepšie byť stále sama sebou alebo sa im prispôsobiť. Určite by bolo super byť naďalej takou akou som ale mohla by som trochu skúsiť zapadnúť. Ale ja fakt neviem čo som za človeka keď sa veľa detí učí dobre ale iba ja jediná som vždy za bifľošku čo vzhľadom vôbec ani len nepripomínam.

ella811

Lenka12345-Leni, ale aj ja som na tom bola podobne....prečo nefajčíš?Ty nepiješ? Si normálna?! Ty si šprrrttt!Bifľoškaaaaaa!
A čo som robili? Ignor...:D Kašľala som. Vadilo mi to, to hej...ale časom prestali, lebo ja som sa nezmenila, tak sa teraz oni menia na mňa...A čo som sa dozvedela? Ja som sexi šprt! :D a to ani nie som šprt, ale nevadí...keď ti proste závidia....ohovárajú... aj mňa teraz....napr.spolužiačka....úplne nezapadá...ja som sa ju snažila zatiahnuť do kolektívu, keď ju ohovárali, tak som sa jej zastala, pomáhala som jej....doteraz som na ňu milá(aj keď neviem prečo, asi aby som nemala výčitky svedomia...) a čo sa nedozviem...ona ma ohovára, nepáči sa jej, že ma chce ten a ten....ohovára v jednom kuse....takto asi...za dobrotu na žobrotu....vždy sa nájdu takí, ktorým proste to, že si iná, výnimočná, nie si tak tuctová a trápna, že sa musíš znižovať na ich úroveň...tak takí čo ti to budú závidieť na vždy nájdu....Ale ty si stoj za svojim presvedčením, lebo tu ti to ľudia potvrdia vrátane mňa(lebo mám rovnaké), že je správne. :)
Veľa šťastia moja.:-)

Mesačný princ

Inakosť je neprijateľná! Skús z nej spraviť prednosť, uspeješ, no budeš ešte väčším terčom, pretože ani úspech sa nenosí. Ľudia závidia aj nos medzi očami.

Čítal som jeden článok, kde bolo písané, že ľudia s vysokým EQ a IQ bývajú skoro vždy terčom takéhoto správania druhých. Väčšinou takéto deti šikanujú a ani v dospelosti nie sú takýto ľudia celkom šťastní. prečo? Pretože nevedomosť je často bránou ku šťastiu. Skús zapadnúť aspoň naoko. Odpozorovať niečo a následne to zopakovať snáď dokážeš. Nehovorím o alkohole či drogách ale učíme sa celý život a celý život je vlastne jedno veľké javisko. Tak zahraj tú najlepšiu hru akú momentálne dokážeš tak, aby ti diváci (tí, ktorí ťa šikanujú) uverili, že je to naozaj :) A aby si ty bola spokojná.

Daniel32

ono to je tak, ak na škole či už základnej alebo strednej trošku vytrčaš z davu ťa začnu odsudzovať. Stačí že nepiješ, nefajčíš, nehrešíš, si slušná, učenlivá, inteligentná atď. a si pre nich trňom v oku.
Najmä v puberte vedia byť puberťaci "pekné" sviňe s veľkým S.
Ťažko povedať či to bude na strednej iné záleži na aký kolektív natrafíš. Ak natrafíš na inteligentnejšie tvory zapadneš a budete dobrá partia ale ak natrafíš na idiotov a debilov ktorých celodenným zmyslom je sa flákať, fajčiť, piť a vulgárne nadávať tak to bude asi ťažké zapadnúť ak nechceš byť tak podpriemerná ako sú oni.
To že ťa ohovárajú, s tým nič nezmôšeš lebo ľudia budú ohovárať stále ak im niekto nesedí a kole oči. A či ohovárajú pravdivo alebo len šíria klamstvá o tebe je jedno. Ak si pre nich zaujímavá budú ťa stále ohovárať. Ľudia najviac ohovárajú tých ktorí ich nieči zaujali a ich život je častokrát menej zaujímavý a pestrý ako život ohováraného človeka. Takže ohovárajú z nudy. Kto má čo robiť nemá čas trepať o druhom človeku. A oni namiesto toho aby sa venovali učeniu a vlasntému rozvoju osobnosti sa pitvajú v tom tvojom živote.
Vydrž pokiaľ sa dá. Ak to nepomôže obráť sa na nejakú dospelú osobu v škole ktorá by ti s tým mohla pomôcť. Alebo vydrž lebo sa hovorí
ŤAŽKO NA CVIČISKU... ĽAHKO NA BOJISKU

ella811

Ahoj. :)
Ja mám 13 rokov, mám jednotky, tiež sa nepotrebujem bifliť lebo proste sa to naučím...Nefajčím, nepijem....ale evidentne som v úplne inej spoločnosti ako ty...Ja už skoršie som im povedala, že ja sa nemusím bifliť, že tomu sa povie inteligencia prirodzená, čo keď nechápu tak IQ asi je niekde na úrovní koníka...Piť ani fajčiť nebudem a chalanom zvlášť v mojom okolí sa to ráta. Aj to, že mám jednotky...kecám s nimi, keď im treba pomôcť tak im aj pomôžem...ja som že vraj taká víla, ktorá sa správa trošku ako chalan, čo je super. :D
Piť nezačnem a ani fajčiť...niektorí ma berú za takého vznešeného anjelika za toto. Ty sa nemeň kvôli nim, to je super, že niečo také nechceš...ver chalan nechce chodiť ak je normálny s popolníkom...ani s nejakou pijačkou...keď chodí so zlatou babou, ktorá sa dobre učí, je milá, aktívne športuje, nefajčí, nepije, tak vtedy je len hrdý na ňu....Oni takí môžu byť, ale my nie...babu ktorá je taká síce možno teraz berú, ale určite by s ňou nechceli byť ani nič...toto by raz mala byť matka ich detí?! Chápeš...
Ty si udrž aká si, lebo to aká si, to si pravá ty! Venuj sa športu a aktivitám čo máš rada...
Hmmm a ako prežiť základku keď máš ako kolektív takých blbcov...to je dobrá otázka....Poradím ti asi takto:SER NA NICH! S prepáčením...nepodriaďuj sa im...hľadaj niekoho aj keby nebol z triedy...zo školy alebo tak, čo je normálny a chápe ťa...tak ti poviem...keby si chodila so mnou do triedy už ťa začlením do kolektívu, lebo z nášho kolektívu som najvyspelšia a keď sa mi nejaká baba páči tak ju šikovne začlením medzi chalanov(snažím sa začleniť aj tie, ktoré mi prídu osamelé a stratené...), ktorí sa so mnou radi bavia...aj baby, ktoré už robia to čo ja, čo je divné, lebo by si mali držať to aké sú a nie doslova opakovať to čo poviem...napr.vyjadrím sa na tému šport a ona príde ku chalanovi a doslovne zopakuje moje slová...akoby nemala vlastný názor...a keď k niečomu nemá čo povedať, tak nech nehovorí moje slová no nie?
Drž si to aká si....a hľadaj niekoho kto je fajn ...LEBO TY SI FAJN!
Veľa šťastia a kľudne tu píš ak budeš chcieť sa vyrozprávať. :-)
Pekný deň. :) Aj veľkonočné sviatky. :)