chudnutie 16rocna

Príspevok v téme: chudnutie 16rocna
alexkaaa

Ahojte. Mam 16 rokov. Vzdy som bola trocha "plnšia" a vzdy sa snazila schudnut. Uz 2 roky s tym bojujem, no vzdy mi to vydržalo tak 2 týždne a potom som jedla normalne. Schudla som za 2 roky týmto spôsobom zo 73 kil na 64kg. Teraz v januári som sa zaťala a chudla 3 mesiace a schudla som na 57kg pri výške 164cm. Obmedzovala som sa, držala prísny režim, žiadne prehrešky a sportovala. Teraz neviem ako mam vlastne pokračovať a zamýšľam sa, ci sa mam vobec v tomto veku tak sústrediť na jedlo. Co si myslite?

Lary

Ved si to velmi pekne dala .Všetko podstatné bolo už napísané v predch.prìspevku od zdravoo.Nezaspi" čiže udržuj sa a bude to fajn.V obdobì menzesu sa moc nesleduj,kkudne si dopraj nejaku sladkost.Netreba sa stále vážiť.V zimnom obdobì par kg navyse je v poho aj tak biť v 100 perc.forme stále sa nedá.

zdravooo

no veľmi sa sústrediť na jedlo nie je dobré v žiadnom veku ;) Každopádne nemať nadváhu a teda byť zdravý nie je zlá priorita, len to treba držať v normálnych hraniciach. Diéty nie sú veľmi zdravé a tak celkovo sa hovorí 80:20 alebo 90:10 nejak tak, a to znamená, že 80-90% času sa držať zdravej stravy a ten zvyšok si kľudne dať hocičo... Takže koláčik na oslave, zmrzlinu s priateľmi či popcorn pri filme vôbec nerieš :) Myslím, že k udržaniu vhodnej váhy "úplne stačí" (aj keď zas také jednoduché to pre mnohých nie je) mať každý deň veľa zeleniny (listovej tiež) a vyhýbať sa cukru a bielej múke, a podobným silne spracovaným jedlám. A pohyb :) A piť vodu a nie sladké nápoje :) Ale to pre teba asi nie sú žiadne novinky :) Každopádne sa vyhýbaj diétam a krátkodobým obmedzením kalórií či jednostrannej diéte, a radšej sa proste sústreď na to, aby tvoj jedálniček obsahoval výživné potraviny, teda také, ktoré nedodávajú len kalórie ale aj vitamíny a podobne...