Ahojte,mate niekto skusenost s eliminačnou dietou?Bola mi doporučena pre zistenie potravinovej intolerancie,dlhodobe problemy s naduvanim,ekzemom,psychickymi vykyvami nalad,a takisto autoimunitnym ochorenim.Chcem zistit co mi vlastne skodi ale nejak to pri tej diete vzdy vzdam po niekolkych dnoch,vlastne preto ze som si nie ista co presne jest a nejest,potrebovala by som presny jedalnicek,niekto kto by ma presne nasmeroval a pomohol mi ten jedalnicek zostavit :-)
Eliminačná diéta
Proti naduvaniu majú v lekárni šumivé tablety Acidofit, sama som si kupila. Ale acidofilné mlieko z potravin je lepšie. Eliminačná dietta znamená postupné vylučovanie potravín, ktoré vám škodia a viete ich nahradiť inou potravinou. Niekomu škodí biele pečivo, teda biela múka. V tom prípade si musí kupovať Tmavé pečivo, ktoré neobsahuje lepok alebo kupuje kukuričný chlieb.......atd. Mne tiež pomáhaju na trávenie biele jogurty Activia z Lidla. Dalej večera má byť lahká, teda pozostávajucva zo zeleniny, ktorá neprešla varom. Tak aspoň ja to tak mávam. Nakrájanú papriku červenu, sládku a bielu redkovku.
Jednoducho pridal do kávy maslo a kokosový olej. Túto svoju kávu nazval „Bulletproof Coffee“ (nepriestrelná káva).
Skús začať klasickou hladovkou. Veď voľakedy ľudia nejedli a nič sa im nestalo. Nemali jednoducho dostatok potravy. Mne toto spôsobovali základné potraviny ako mlieko, cibuľa alebo iné. No u mlieka sa mi to prejavilo až jeden či dva týždne neskôr tak dávaj pozor na časové obdobie.
Musíš si presne písať dátum, kedy si danú potravinu zjedla a kedy sa ti niečo prejavilo (nafúklo ťa)...
Eliminačnú diétu neovládaš a nevydržíš. Daj sa otestovať na potravinové intolerancie, alergie a celiakiu.