Ako vám AD pomohli a v čom sa to prejavilo?

mark42

Ahoj Andy. Dakujem za odpoved :) Ako sa zmenilo tvoje vnimanie? Myslim veci, ktore ta trapili, predstavovali pre teba problem a podobne.Od AD ma hlavne odradzaju tie vedlajsie ucinky ich uzivania. Vypadavanie vlasov, priberanie, sexualne poruchy, strata prezivat niektore silnejsie emocie na akoby takej neutralnej rovine, alebo ako to definovat atd. Ten tvrdy spanok by som praveze velmi rad uvital, nakolko mam problem hlavne s nespavostou.

Andy228

Este som chcela dopisat, ze jedine, co mi vadi pri uzivani AD je, ze sa mi stale trasu ruky. Niekedy viac, niekedy menej. A mam velmi tvrdy spanok, rano sa mi velmi tazko vstava, nikdy to nie je na prvy budik. Do konca roka by som vsak chcela skusit pomaly vysadzat, tak dufam ze sa mi to podari. Ak by ta este nieco zaujimalo, kludne pis, rada sa podelim so skusenostami. Drz sa :)

Andy228

Ahoj mark, tiez ma trapila uzkostna porucha. Uz 9 mesiacov uzivam AD s ucinnou latkou patoxetin. Musim povedat ze mi AD dost pomohli, najma vratit sa spat do normalneho zivota, lebo pred 9 mesiacmi som uz pomaly ani nevychadzala z domu, take neprijemne uzkostne stavy som mala. Ked som zacala uzivat AD, prvy mesiac tam boli nejake vedlajsie ucinky ako tras ruk, uzkost, nechutenstvo a pod. Ale som rada ze mi po case zabrali a ze si zas mozem normalne uzivat zivot

jjoe

Spočiatku mi vôbec nebolo zle, nič zlé som od lieku necítil, bral som 10mg. Po týždni mi to zvýšili na 15 mg na deň. Potom po 4 týždňoch mi začalo byť zle, plač, úzkosť zvýšená. Tak som to postupne znížil na 5 mg, čo beriem aj do teraz. Je to serotonínový efekt, ak je toho AD veľa, treba len znížiť na prijateľnú mieru. Mne to pomohlo, ale každý je iní. Viem že ľudia berú aj 20 mg, aby im to zabralo. Ja som extrémne citlivý, aj žalúdok mám extrémne citliý. Trocha alkoholu napr, a už mi je zle. Ja ináč alkohol vôbec nepijem, lebo mi nerobí dobre, a samozrejme, že s liekmi už vôbec nepožívam alkohol. Erekciu mám fajn, ale teraz som bez partnerky, tak abstinujem, aj v tejto oblasti ;). Veľa zdaru všetkým.

farmax

A este jedna otazka - nebolo ti z toho zle ked si to zacal uzivat? Nemal si problemy so spankom, s nevolnostou, hucanim v hlave, stratou energie ani v prvych dnoch/tyzdnoch uzivania?

farmax

jjoe

A mimochodom je to sice trochu chulostiva tema, ale dost podstatna - nemas z toho escitilu nejake problemy pri sexe? Ci uz s erekciou alebo ejakulaciou? A ak ano tak sa to s casom uzivania skor zhorsuje, alebo naopak sa to skor zhorsilo len na zaciatku a neskor vratilo do normalu?

jjoe

Mňa trápili silné úzkosti, strach cestovať, strach zo zodpovednosti v práci (aby som nepochybil, som programátor). A k tomu silné bolesti brucha. Trápilo ma to od roku 1990, s postupným zhoršovaním.

jjoe

Beriem Escitalopram už 2 roky. Bral som najprv 15mg, po 5 týždňoch som to znížil postupne na 5 mg, a na tom fungujem s menšími zhoršeniami už skoro 2 roky. Najprv som bral značku Teva (2 týždne), potom mi lekárka dala Escitil. Takže celkom dobre s Escitilom :). Moja depresia potrebuje dlhodobú liečbu. Ešte to nie je celkom ono, ale fungujem, o 80% lepšie ako pred Escitilom. Ešte nemám dosť energie po celodennej práci, a v robote keď je stres, tak som nervózny..

farmax

Keby to inak niekoho zaujimalo, tak tu

www.edusan.sk

su vymenovane vsetky lieky s escitalopramom aj s ich cenami. Ale tazko len podla nich urcit, ze ktore znacky su kvalitnejsie a ktore menej, kedze su +- 2 eura vsade rovnake pri danom mnozstve tabletiek a ucinnej latky.