Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Pozitiva rodiny a deti - nevidim ziadne ?!

Príspevok v téme: Pozitiva rodiny a deti - nevidim ziadne ?!
katka6584

Caute, snazim sa prist na nejake pozitiva rodiny, teda deti. Nejak sa mi nedari :D Moje hormony a telo chcu deti, uz aj mozog sa k tomu pomaly pridava. Len ja akosi neviem najst pozitiva ked sa pozriem do buducnosti s detmi. Dost ma zarazilo ked som si spisala svoju aktualnu situaciu a moznosti, k tomu plusy a minusy. Ked som prisla ku kolonke plusy co sa tyka rodiny tak som zistila ze po 5 minutach tam stale nic neviem napisat. Naopak, vynaravaju sa mi v hlave len negativa ako starosti, problemy, a kadeco dalsie. Dalsia vec je ze k detom nemam ziadny vztah, nikdy som ziadne nedrzala, nikdy ma ani nezaujmali, a uz vobec si neviem predstavit co budem robit s vlastnym. Myslim ze to sa ale zmeni ked sa narodi, takych kamosiek mam v okoli viac. Problem je asi aj to ze si to vobec neviem predstavit. Poznam len priklad mojej sestry ktora je strhana, ale jej vychova je uprimne povedane strasna takze sa tomu ani necudujem.

Tak mi skuste napisat pozitivne veci :) co sa zmeni a ako sa zmeni. Ale len pozitiva !!! negativ poznam dost :D Dakujem velmi pekne

Liliane

To co su za dovody mat dieta kvoli zabezpeceniu v starobe alebo aby z nas nieco zostalo?? To je nehorazne sebecky pohlad na zivot!! Co vy tomu dietatu odovzdate, nejake specialne geny, alebo mu zabezpecite fajn zivot, zarucite aby nehladovalo, malo dobru skolu, pracu, aby ho nesikanovali atd?? V dnesnej dobe priviest dieta na svet?? A do coho, do akej spolocnosti, do tejto chorej z ktorej musia mladi utekat za hranice, aby mohli slusnejsie zit a nie zivorit?? Hlavne, ze zachovate rod, haha co ste krali?? Mimochodom spravit si dieta s tym, ze bude okolo mna skakat cely zivot, pripadne ked budem stara, to je vrchol sebectva asi najvacsi mozny!! Pre mna velmi tazko pochopitelne!!

Bubliii

Prepáč, ale fakt myslíš vážne tento svoj príspevok? Že aj by si deti chcela, ale nenapadajú ťa žiadne pozitíva, prečo ich mať? A čo takto "zachovať rod".. proste odovzdať niekomu všetko čo vieme, priviesť nový život, niečo z "nás dvoch" (manželia, partneri) bude proste žiť ďalej. V neposlednom rade si ľudia robia deti aj kvôli "zabezpečeniu" sa na starobu, i keď to im vždy nemusí výjsť.
Každopádne si myslím, že s takýmto prístupom máš na deti ešte kopec času.

WHISPER

aj rozmýšlaš nad tým čo píšeš,...? resp. prečítaj si čo si napísala a zamysli sa,.. hlavne nad týmto:

"Moje hormony a telo chcu deti,
uz aj mozog sa k tomu pomaly pridava."

a nad týmto..:

"k detom nemam ziadny vztah, nikdy som ziadne nedrzala, nikdy ma ani nezaujmali, a uz vobec si neviem predstavit co budem robit s vlastnym"

sama nevieš čo chceš...

ja napríklad som deti nechcela ked som bola decko na prvom stupni základnej, nechcela som ani ked som mala 15, čoskoro budem mať 30 a dakujem, ale ja deti nechcem a nebudem mať,.. takže tak..

no a ty??? sama nevieš čo chceš...
a v prvom rade sa rieši či je stabilný partner, potom zabezpečene vlastne byvanie, alebo aj vlastne byvanie bez partnera... a ked budes zabezpečena potom rozmýšlať nad detmi ak ich chceš... lebo tak totiž uvazuju zodpovední ludia..