Zdravím vás..neviem či to sem patrí...či môžem....ale tak skúsim...chcem sa opýtať plánujem si založiť firmu s PC...PC servis, tvorba webových stránok, design a podobne....lenže samozrejme som zamestnaný a nie je to bohviečo s peniazmi......tak sa chcem opýtať aké máte názory, ako začať...myslíte že je dobré začať robiť to zo začiatku na čierno a potom to zaregistrovať? ....ďakujem vám veľmi pekne za názory :)
Podnikanie
Ahoj, mojej mamine trvalo vyše 3 rokov, kým mohla zrušiť prácu a začala plne iba podnikať. Dovtedy bola aj zamestnanec aj SZČO a teda mala to dosť perné.. a aj tak nezarába v podnikaní toľko ako predtým v zamestnaní..
Nejaké rady tu už máš, ale... Ale mal by si sa držať toho, čo Ti tu poradil Mesačný princ! Je to rada rozumného človeka! Načierno Ti neodporúčam ani ja podnikať, dopustil by si sa trestného činu nedovoleného podnikania!
A či vôbec podnikať môžeš, záleží od toho, či si štátny zamestnanec a tiež ako je koncipovaná Tvoja pracovná zmluva.
A áno, má pravdu, ÚSPECH ľudia závidia a NEODPÚŠŤAJÚ!!! Akýkoľvek!
Nezačínal by som načierno. Dobre ti všetci píšu ale možno by som si skúsil tú živnosť založiť na cca rok a ak by sa nič nedialo, tak ju môžeš vždy zrušiť. Ono môžeš mať živnosť a zároveň môžeš byť zamestnaný, len to treba ošetriť :)
Aspoň by si vyskúšal, čo to všetko také podnikanie prináša.
Skok do vody pre neplavca nie je síce nič moc, ale na druhej strane aspoň bude vedieť (ak to prežije), že sa musí naučiť dobre plávať prv, než do tej vody opätovne skočí :D
Rob ako myslíš, no dávaj pozor, aby ťa niekto náhodou nenatrel ak budeš fungovať ,,načierno,, a bude sa ti dariť.
Úspech ľudia závidia
Zacala by som nacierno jednoznacne ber pracu po praci makaj na tej svojej cez volno a ked budes dobry. Budes mat tolko prace ze nebudes stihat sa daj na ciste podnikanie, ja som zhanala a nasla babu na sashe robi to popri materskej aj loga a tak
Co poznam dost ludi osobne, tak vacsina z nich zacinala sposobom, ze mali riadne oficialnu pracu, trvaly pracovny pomer a taketo cinnosti vykonavali v case volna a po veceroch, vikendoch, dovolenkach PN (ak si to ty co si myslim, tiez to takto skus prip. v case prazdnin). Az ked sa ich klientela rozsirila, urobili si meno a mali dost zakazok a perspektivu do buducnosti, zalozili si oficialnu zivnost. Ale aj tak si nechavali otvorene zadne vratka, niektori dokonca davali brigadne pracu studentom ak sami nestihali. Tento stat ludi skor potapa miesto toho, aby im pomohol podporil ich v podnikani ai. Takze nepal za sebou mosty kym nemas ine iste a trvale. Skus to zatial formou "nacierno" a az ked uvidis, ze ti to ide slape funguje, pod do toho aj oficialne. Na volnej nohe mozes mat totiz raz hojno a inokedy h
Ak chceš podnikať tak sa priprav byrokratický prístup našej vlády k podnikaniu chtivým ľuďom. Ak máš známych , tak aj podporu dostaneš.
Ale ak chceš v tomto obore podnikať tak len vo väčšom meste nad 30 tisíc obyvateľov a najlepšie 100 tisíc. Doba počítačov skončila. Teraz musíš byť veľký skúsený odborník aby ti to šlo.