Neustále zlé sny

Príspevok v téme: Neustále zlé sny
mamisska

Ahojte, píšem sem, lebo už som zúfalá. Neustále sa mi snívajú zlé sny o zuboch, o svadbe, ze vidím svoju svadbu, dve nevesty, dnes sa mi snivalo ze mi zubarka robila zub pekny biely ja som si ho vybila pred ňou (hned jednotka lava horna), ze som revala,mala som v ustach krv... mám chorých rodičov a dosť vážne a preto vždy ked sa mi nieco taketo sniva, sa v noci zobudim a googlim co to znamena, hned si namyslam ze zomru..(pred 3 tyzdnami sa mi snivalo ze som sa vydavala a zomrela suseda, proste vzdy sa deje to zle). Cim viac sa toho bojim, tym viac sa mi to sniva, fakt uz si pripadam ako psycho :-D ale velmi si to vsetko pripustam a myslim na to, trapim sa aj dva tyzdne stale na to myslim a nedokazem robit ine veci,lebo sa bojim ze mi niekto zomrie.... :-( jedlo pred spanim na to nema vplyv v mojom prípade :-D

Sofia424

Ja mám to isté až na to že mne sa snívajú ozaj zlé sny. Včera sa mi snívalo že ma niekto škrtil a ja som sa zobudila na to ako kričím. Najhoršie že môj 10 mesačný syn sa tak zľakol že až sa mi chcelo plakať, poradťe ako sa zbaviť nočných môr

Sevrin

V podstate si si dôvod zlých snov napísala aj sama.

Máš chorých rodičov a zároveň strach, že ti niekto zomrie. Navyše do toho všetkého si všetko pripúšťaš a myslíš na zlé veci. Tvoje sny len reflektujú to, čo prežívaš cez deň. Najprv by si mala skúsiť sa pozerať na život taký aký je. Rodičia tu nebudú večne, to čaká každého. Mala by si si začať pomaly zvykať na to, že dlho tu nemusia byť, treba to začať brať ako fakt a netrápiť sa kvôli tomu. Sú veci, ktoré neovplyvníš a svojim trápením - aj keď možno nevedome - si celú situáciu len sťažuješ. Zmier sa s realitou a teš sa z vecí, ktorá máš a ktoré sú prítomné. Možno aj tvojim rodičom sa prilepší, keď budú vidieť, že sa snažíš brať život z ľahšej stránky, optimisticky. Dôležité je myslieť pozitívne, veľa chorôb a neduhov je len v hlave. Ak to nepomôže ani po nejakom čase, odporúčam vyhľadať odbornú pomoc u psychológa alebo psychiatra.