Dýchavičnosť, únava

Príspevok v téme: Dýchavičnosť, únava
Si_monkaaaa

Ahojte, mám 29 rokov a odkedy som skončila VŠ, tak nemám vôbec pohyb. Ráno sa odveziem do práce, poobede zastanem prípadne na nákup, večer prídem domov totálne unavená a síl mám akurát toľko, aby som si sadla za PC a dokončila prácu, čo som nestihla v práci. Všade chodím autom, pohyb žiaden, doma robím minimálne práce, lebo mám nezamestnanú mamu, ktorá doma poriadi, navarí, napečie.
Dnes som sa prinútila ísť do záhrady, lebo mám konečne chvíľku pokoj v práci a zistila som, že po pár drepoch som totálne zadychčaná, točí sa mi hlavy, som unavená,..... . Za posledné roky som pribrala, predtým som bola veľmi chudá a teraz mám 80 kg, pri výške 186 cm. Ako mám začať kus sa hýbať, aby som ale neodpadúvala od slabosti? Je to podľa vás príčina iba slabej kondície, alebo to môže byť aj ochorením? Mal niekto takéto problémy?

Kycera

Myslím si, že všetky tri by ste mali zájsť k lekárovi a dať sa vyšetriť.
Môže za tým byť ochorenia srdca, priedušiek, štítnej žľazy, alergie...

nestastnica

Však, je tu viac takých, tak napíšte na plochu, nevidím dôvod písať mail, teda aspoň ja nie, lebo poväčšine to končí všelijakými ponukami na produkty.

nestastnica

Som na tom rovnako. Ja sa tiež zadýcham aj pri najmenšom pohybe, sotva lapám po dychu ak vyjdem na 5. poschodie pešo, točí sa mi hlavy, proste mi je na odpadnutie. Dnes som bola kus vonku - tiež v záhrade, ale už mi bolo všelijako. Pohyb nemám, tiež všade chodíme autom, som zamestnaná v kancelárii, takže naozaj bez pohybu.

Nelligrey

Mam take problemy. Dýchavičnosť točenie hlavy po nejakom pohybe únava nevládzem. Mam 23 a žiaden pohyb ale ani nadváhu. Zacala som chodit do posilňovne na cardio zdalo sa mi ze to je lepsie no zas som niekde sla po schodoch a myslela som ze mi srdce vypadne z hrude. Je to ozaj velmi neprijemne ale asi je potrebný najmä pohyb :D som rada ze niesom v tom sama