Uz nevladzem!!!!!!

Príspevok v téme: Uz nevladzem!!!!!!
Konvaliinka

Som NA DNE!!! Ide o to,ze mam len 17 rokov a uz teraz ZNICENY ZIVOT. Zacalo sa to tak,ze asi pred 3 rokmi som mala anorexiu. Ta skoncila,chvalabohu. Potom som z nej "vytriezvela" a zacala jest zdravo. No vzdala som to. Zo dna na den som sa zacala prezierat!!! Je to psychicky este horsie ako anorexia. Prezerem sa a idem VRACAT!!! Netrva to dlho. Asi len 4 dni. Ale za tie 4 dni som pribrala 2 kila aj ked vracam. Mam komplexy zo svojej postavy a ze budem priberat aj dalej. Lebo ja neviem ako jest normalne

Sonnenschein

no a čo tak sa skúsiť zamerať na iných, než na seba? Teraz hľadáš naplnenie svojho života v tom, že budeš vyzerať tak ako si to predstavuješ. "ani o kilo menej ani viac" inak si nešťastná. Skôr nájdeš pokoj a zmysel života, keď sa upriamiš na ozajstné potreby ľudí, než takéto malichernosti. Nie že by som ťa nechápala, práve naopak, ja sa tiež učím, aby som neprikladala svojmu výzoru priveľmi veľkú dôležitosť. A nie je to vždy ľahké, keďže žijeme vo svete, ktorý si uctieva "dokonalú krásu". Ale je to klamstvo, a šťastie nám to neprinesie. Keď sa začneš zaoberať vážnymi problémami ľudí (v nejakých domovoch, centrách a podobne ako dobrovoľník) tak si postupne začneš vážiť čo máš, a uvedomíš si, že v živote ide o inom. A možno nájdeš v pomoci iným aj radosť a naplnenie a oslobodíš sa od svojej závislosti v jedle a výzore. Nekupuj si bulvárne a teenagerské časopisy, nedívaj sa na seriály a filmy, v ktorých sú prezentované "dokonale krásne" ženy, pokiaľ ťa to vťahuje späť do sveta "ó, ako to ja vyzerám"....

Ipsik

Áno, celé zle. A vieš prečo? Lebo sama seba balamútiš. Celý tvoj život sa točí len okolo toho, že riešiš jedlo, jesť, nejesť, kalórie. A tým že o tom stále točíš, tak tým pádom nútiš svoje podvedomie riešiť jedlo. Musíš vedieť odviesť svoju pozornosť od jedla, lebo buď ochorieš alebo ti z toho prepne. Nielen z chleba je človek živý. Sú aj iné, lepšie pokrmy než žrádielko. Od kedy som prestal riešiť jedlo, tak som pochudol desať kíl, by the way a vôbec mi o to ani neišlo, lebo mi je to úplne jedno. Možno že som už tak zlenivel, že sa mi už ani jesť nechce. Jedná zlá vlastnosť porazila inú zlú vlastnosť. Ber si zo mňa príklad, teraz najmä v tom zlom. A že citrón ráno pomáha a keď to človek preženie, tak potom sa mu začne meniť farba pleti na žlto a vo vlasoch sa neobjavia vši, ale zelené lístky? Nie, nie, toto teda nie, aby som potom ešte aj robil reklamu na citróny? Však človek nie je citrón. Som aj také počul, že strom je človek. Nuž, ja neviem, strácam sa v tom všetkom.
Niečo si z toho vyber, ale dáko nejedz alebo jedz, ja neviem.