Som dievča a mám 16 rokov. Už pár mesiacov ma trapi zápcha. V poslednom čase mám ale stolicu raz za 4 alebo 5 dní a iba ak si dám preháňadlo. Snažím sa stravovať zdravo. Jem vela vlákniny, zjem aj 3 jablka denne a dávam si aj psyllium no nepomáha mi to. Akurát mám potom nafúknute brucho a necítim sa dobre. Ale čo je horšie - moje brucho začalo vydávať naozaj otrasné zvuky, striedajú sa a je to také prudké žblnkanie a škvŕkanie, niekedy mám pocit akoby som tam mala nejakého živočícha ktorý vydáva zvuky ako dinosaurus - skutocne to sú také hlasné zvuky!! A po pár sekundách sa mi v krku ozve také nechutné zaškripanie. Je to strašne trapne, hlavne keď som v škole. A k tomu mám ešte zápchu. Čo to môže byť????
problemy s trávením
namiesto probiotik mozes pit kapustovu vodu, vo vacsom mnozstve ma tiez laxativne ucinky a bude mat pre teba vacsi prinos ako prehanadla. obsahuje kopu vitaminov a probiotik.
Len asi by sa nemala pit dlhodobo koli obsahu soli.
pricina je podla mna v nedostatku pohybu a nespravnom zlozeni potravy. Pridaj viac cerstvej zeleniny/ovocia.
Este ak ti mozem poradit, ten caj neber, to je prilis slabe. Z toho ako to citam, ty ich budes mat uz vela, ked ti to skrvka a sposobuje traviace problemy. A psylium by som nebral tiez. A kolko pijes inak? K psyliu treba vela pit. A kolko ho beres?
Ak ti mozem poradit, ku kazdemu jedlu jedz cerstvu surovu zeleninu, a lanove semienka, 1-2 cajove lyzicky. A hrst tekvicovych.
A daj si pozor na mak, nikdy nejedz prilis vela maku naraz. Maso by som tiez obmedzil na minimum, zniz aj konzumaciu vajec a syrov.
Presne to co ja... nastopro parazity.
Preto sa vola skrkavka . Mne to tiez skvrka, po celom bruchu. Myslel, som ze je to z travenia, ale nieje. To by skvrkalo kazdemu. Z mojej skusenosti, lekari ti s tym nijako nepomozu.
mala som ten isty problem skrkanie, nafukovanie atd, kamoska mi doporucila vyskusat pripravok proti parazitom, ja som mala volne predajny SCRAM™ Antiparazit, je to z byliniek, nie chemia, a nie uplne ale dost mi problemy zmizli, skus nieco take
vyhľadaj akupunktúru a daj si preliečiť trávenie.Si mladá, mali by stačiť2-4 sedenia