Ahojte, máte niekto skúsenosti s problemom, že keď konzumujete pečivo, nastáva ťažká zápcha. Nekonzumujem biele pečivo ani koláče, ale akonáhle zjem pečivo mám zápchu.
Pečivo a zapcha
Tak potom je problémom evidentne lepok
mne nerobil zas dobre biele pecivo vzdy ma po nom nafukne a nevytentujem sa aj tri dni alebo ma rano prezenie a kece su katastrofalne
tak ho nejem jednoducho ho vyrad a mas
Ja mám podľa lekára syndróm dráždivého čreva. Okrem probiotík s vlákninou som začala sledovať svoju stravu a zistila som, že pečivo mi síce problémy zhoršuje, ale len biele. celozrnné je OK. ale napríklad moja sestra, ktorú trápia podobné problémy nemá problém ani s bielym, ale zas tiež sa jej stav zhorší po ovocí. treba si to ozaj odsledovať a zistiť, po čom sa cítime lepšie apo čom naopak...
Miška 164, vitaj:) mne tiež nerobilo problém pečivo ako je teraz moderné prezentovať, ale ovocie. Najmä jablká. Prestala som sa zaujímať o tie ich skvelé vedecké výskumy, čo všetko by sme mali jesť a čo škodí, je to len zvod a dobrý finančný obchod. Keď človek s pokojom a vďačnosťou je, nič mu neuškodí.
ja som zo stravy vylucila pecivo a vobec moje problemy neprestali... Zistila som, ze to, co mi robi problem su paradoxne niektore druhy ovocia... Treba sa sledovat, co jete a co vam robi dobre a co nie.. Tiez mam skusenosti so syndromom drazdiveho creva a stymi spojenymi zapchami.
Zdravé cereálie
Sú vyrobené z obilia a ich výhodou je, že sú ľahko stráviteľné, chutné, chrumkavé. Obsahujú vysoký obsah vlákniny, sacharidov a sú i významným zdrojom bielkovín. Za skutočne zdravé považujú odborníci iba tie, ktoré v sebe majú dostatok nevstrebateľnej vlákniny, minerálov a vitamínov. Celozrnné cereálie majú stredný glykemický index, čiže vám dodajú energiu na pomerne dlhý čas. Už po pár sústach budete mať pocit sýtosti, čo je výborný spôsob prevencie proti prejedaniu sa. Tiež majú nízky obsah soli i tuku, tzv. zdravého tuku. Veľkou výhodou je dostatok vlákniny, 5 - 6 g v 100 g celozrnných cereálií. Šupky, ktoré obsahujú sú prevenciou pred mnohými chorobami. Celé zrná sú zdrojom železa, horčíka, zinku, vápnika, selénu, ako i iných stopových prvkov. Vďaka rýchlemu zasýteniu sú vhodnou formou raňajok, nakoľko vám dodajú potrebnú energiu a zásobia vás živinami.
presne tak, moze to byt syndrom drazdiveho creva, ten sa moze aj nemusi spajat s intoleranciou lepku. Pomoct ti mozu probiotika...
Zápchu môže spôsobovať a syndróm dráždivého čreva. Najmä ak je to dlhodobé. Mne pomohlo odhaliť príznaky (aj keď mňa trápili hnačky) tento test. www.cojeibs.sk
Mne pomohlo indicka vlajnina Psylium. Stačí pridat lyžičku do rannej kavy alebo čaju a dozaista pojdete na veľku potrebu.