Ahojte. Už dlhší čas mám väčší problém s komunikáciou. Trpím úzkosťami a teraz na to doplácam hlavne v študijnej časti života. Ako maturant na strednej školy a návštevník autoškoly sa potrebujem vedieť predovšetkým vynájsť a vyjadrovať. Problém ale je, že ak sa jedná o akúkoľvek situáciu alebo tému (nie len v školstve, celkovo v živote a vo väčšine konverzáciach) a poznám odpoveď tak ju nedokážem vysloviť. V hlave si ju poviem niekoľkokrát správne, no z úst sa zakokcem alebo nepoviem vôbec nič. Deje sa mi to pri komunikacií s akoukoľvek osobou. Jedine s priateľkou sa dokážem porozprávať o všetkom a tam sa dokážem vynájsť a tú odpoveď aj vysloviť bez problémov, no u ostatných ľudí ako som povedal buď zo mňa nedostanú nič , alebo odpoveď ktorú nedokážem správne sformulovať. Dosť na to doplácam momentálne v škole a rovnako aj v práci. Nejaké typy ako na to...? Naozaj by mi to pomohlo, už neviem ako sa cez to dostať.
Viem odpoveď, nedokážem ju vysloviť.
tak mu povedz, ze ty si nauceny, len mas tremu
a uvolni sa pri nom, to su magori vacsinou :D
kludne trep blbosti a zartuj
Je mi to jasné. Skúšam si to precvičovať ale nejak sa to nedarí. Mám kvôli tomu hlavne problém už aj v autoškole, nemôžem mať kvôli tomu jazdu lebo inštruktor ma tam nechce pustiť z dôvodu že si stále myslí že niesom naučený, no pravdou je, že som to našprtaný dosť.. :x
logicky - len cvicenim, aj za cenu koktania, nepresnosti, ale inak sa to neda
posledne sa to aj mne stava, viem odpoved, neozvem sa, lekar sa ma pyta, tak ako a ja nic, hoci v hlave mu odpovedam a potom doma nadavam ze ma to stale boli
tak sa skus vzdy ozvat