Asi som cvok,alebo niečo také...

Príspevok v téme: Asi som cvok,alebo niečo také...
vera_king

Asi potrebujem špeciálnu pomoc, nie len vykecávačky na fóre, ale čo, idem to skúsiť.
Som dievča, vnučka, dcéra, sestra, priateľka (frajerka), ???kamarátka??? vo výhodnom veku. :-)
Ktorá za všetkým zlým hľadá niečo ešte horšie a za všetkým dobrým hotové peklo. Neviem byť optimistom. Sama seba vnútorne týram tým, že hľadám niečo zlé, ešte aj v kocke cukru. Ak som aktuálne spokojná, premýšľam nad svojou budúcnosťou, čo zlé sa mi stane. Možno si nenájdem prácu? dobrého manžela? nebudem mať zdravé deti? bývanie? rodinu,vôbec? vždy sa chtiac-nechtiac dostanem k nejakej hlbokej myšlienke, ktorá smeruje k plaču a depresii.
Uvedomujem si ako som komplikovaná a snažím sa krotiť ale niekedy si ani neuvedomujem čo robím. Mám skvelého priateľa, fakt by mi ho závidel asi každý.. ale potom si spomeniem koľko žien to hovorilo a teraz ?? sú už rozvedení, podviedol ju atď.. Ja to nechcem zažiť. Bojím sa sklamania, bojím sa vôbec veriť niečomu a spoliehať sa na niečo. Vkuse žijem v strachu z toho čo sa mi stane, ako sa sklamem. Sebecké,komplikované,odporné...ale ja to chcem zmeniť, len neviem ako.
Tak strašne chcem byť šťastná, ono to je celé len v mojich rukách a ja to neviem nijako zmeniť :-( skúšala som lieky na povzbudenie a nič.
Ďalším problémom je, že chcem byť vždy dokonalá,mať všetko dokonalé, nerobiť žiadne chyby..a potom sa obzriem späť a bolo ich toľko až sa začnem nenávidieť. Ja si vážne neviem pomôcť :-(
Možno by som sa vážne niekam mala objednať, ale pomôže mi to ?
ďakujem.

Lary

Predpokladam ze ťa doma málo chválili a mala si výchovu "vojenskù" Od toho ako človek prežije detstvo sùvisì celkovè psychické rozpoloženie .Nieje na to jeden recept a ani ja nemám univerzálne pravidlá ale viem napr .že rovnakè životne podmienky môžu mať pre dvoch ľudí ùplne odlišný podnet na formovanie charakteru.atď.Preto som spomenul terapeuta lebo ten zistì na sedeniach s tebou co su prežila napr .v detstve a aky to malo na teba dopad .A s tým sa už potom dá pracovať.Modelová situácia.......V detstve si bola najstarsia zo sùrodencov rodicia aj okolie kládlo na teba vysokè požiadavky nie vždy si ich dokázala splniť.Od vtedy musíš mat vsetko oddobrenè a schválenè od rodicov alebo okolia az vtedy si spokojmá ale trpnes aby sa nenasiel nejaký skrytý nedostatok .Nič si nedoprajes navyše lebo si niesi istá ci si to zaslùžiš.S týmto sa dá pracovať.Je mnoho veci ktoré si clovek prenesie z detstva do dospelosti ani o tom nevie.Niekedy psychològ aj rok pátra po neduhoch z mladosti lebo ludia sù uzatvorený zatrpknutý málo kedy sa otvoria dostatočne terapeutovi aby mohol zistit prìčinu problému.Z človekom treba pracovať každý sme iný a na kazdèho vyplývajú ziv siruácie inak.Jedného chudobnè pomery v rodine stále tahaju k zemi pocas celého zivota iného to nastartuje k våčšej samostatnosti a ......Nie len chudobný drogujù ale aj deti zbohatlìkov.Dufam ze som ta neotrávil a neunudil lebo kazdy sme iný jede sa v tom najde iný napìše že våčsie žvásty nečítal tretí to ani nedočìta a vela ľudí tu to ani nezacne citat lebo ludia nechcù počùvat druhèho vela by sa naucili chcù len svoje hovoriť _ kazdy sme iný.

vera_king

LARY- určite doštudovať musím, to je pre mňa prioritou. Niekedy ma štve fakt, že niekto, kto sa učil menej ako ja, menej pre školu stresoval..ide na lepšiu VŠ ako ja a je možné, že sa bude mať aj lepšie ako ja. Príde mi to nefér. Terapeut ? zvažujem ho. A možno by mi stačil niekto, kto ma vypočuje a poradí. Aj keď s kritikou na moju osobu to je dosť ťažké. Musím uznať, že som na seba príliš citlivá. Tiež obrovská chyba. Čakám niekedy podporu, ktorá žiaľ zo žiadnej strany neprichádza. Ale to máme v krvi, vždy len kritika :D
OTAZKY- určite sa ešte hľadám, snažím sa nájsť niečo, čo je pre mňa dôležité, či už vo vzťahoch, alebo v živote, ako-takom.
Určite mi záleží na tom, kto čo povie, tak som bola vychovávaná, aj keď to teraz moji rodičia ľutujú, lebo práve tou výchovou sa viac trápim ako si užívam. Priateľ mi vždy hovorí, nech v negatívnych slovách hľadám motiváciu, no ja to nedokážem. Mňa tie negatívne slová viac ubíjajú.
Učili ma, že nikdy nie je všetko tak ako chceme a nikdy nemôžem mať všetko čo chcem, a preto často-krát premýšľam, čo v živote stratím ? ak mám pocit, že mám v danom momente všetko, čo ma napĺňa šťastím.
KYCERA- na tom fyzickom zdraví sa to už pár krát odzrkadlilo. Vždy si hovorím, že som sama zodpovedná za to ako sa mám, aký mám deň, akú mam náladu a aktuálny pohľad na svet. No vždy keď sa snažím presvedčiť o tom, že halo dievča dnes máš super deň, sa niečo stane :) Raz si vyvrtnem členok, potom je to otras mozgu a stále niečo :D Asi mi to nie je súdené. :) :)
A niekedy mi stačí pekná sms a je to samo o sebe krásne, prirodzené .. len môj priateľ to nechápe :D a vždy keď mu naznačím ako ma to vie potešiť povie dobre, že je rád a týmto to hasne :D čiže asi smola :D a ak čakám niečo pekné,romantické..lebo to ma vie tak potešiť...tak povie, že ho nič nenapadá :D a ja už zúrim :D viď žena,komplikované to stvorenie :-) :-)

vera_king

ďakujem Vám všetkým za milé,povzbudivé slová...úprimne..nečakala som, že sa toľko ľudí môže tak pozitívne vyjadriť..hlavne nie na takýchto fórach :-) :-) :-)
LPSIK - nemám pocit, že mi niečo vymýva mozog. Nie som dôverčivá, skôr sa šprtam vo veciach a neverím hoci čomu :) Ak ide o spontánnosť, tak tú mi do vienka nik nevložil :D Vždy veľa premýšľam nad tým, či sa to hodí a či nie, čo kto na to povie a tak. Vždy som bola vedená k tomu aby som sa správala primerane k svojmu veku. Nikdy som nič zakázané nespravila (až na jednu výnimku :D ), nikdy som sa neopila, žiadne drogy..a ani ma to nikdy nelákalo..aj keby tak sa bojím, či by som nevyvádzala potom..čiže radšej nie, nech si zachovám povesť slušného dievčatka :-) Ale ani tým netrpím, nechýba mi to. Robiť niečo, čo ma teší? Nakupovanie, kávičkovanie, opaľovanie, kozmetika a tak :D na tom som závislá, ale opäť to ide do peňazí, ktoré si chcem šetriť sama, čiže sa toho radšej zrieknem.
DIEVCATKOKRASNE- komédie neznášam, ako naozaj, ja sa na tom neviem zasmiať. Ja som skôr vážna, málo kedy sa z chuti zasmejem. Skôr som za horor, či triler, niečo napínavé, pri čom nedýcham..čiže skôr takáto filmová terapia u mňa :-) :D

Kycera

Vera,
až teraz som si prečítala celú diskusiu a musím povedať, že ma Tvoj vek prekvapil. Si 18-nástka, spraví sa to! Z príspevku si na mňa pôsobila staršie, zrelšie. Krásne štylizuješ! : )
A áno, rokmi budeš múdrejšia, len si musíš prejsť touto fázou života. Vkladám do Teba veľké nádeje, myslím si, že to zvládneš. Ty nie si psychicky chorá, nie si psychiatrický pacient a ani zlý, zlobou a závisťou naplnený človek. Nie si ani sebecká, ani odporná! Komplikovaná? Možno?! Zmätená? Áno! Hľadajúca? Áno! Tak nájdi, čo hľadáš! : )
Pilulky na šťastie neexistujú, tým sa vyhýbaj.

Kycera

Dievča,
Ty nežiješ! Ty sa hrabeš v minulosti a utekáš do budúcnosti! Máš veľký neporiadok v duši, a ak ho nezačneš urýchlene riešiť, odzrkadlí sa to aj na Tvojom fyzickom zdraví.
Takže si uvedom jedno : "Musíš žiť v prítomnosti!" TU a TERAZ!!! Riešiť problémy vtedy, keď prichádzajú. Ak tieto myšlienky príjmeš za svoje, uvedomíš si svoj stav a zistíš, že máš viac nevyriešených problémov.
Tie sa nedajú riešiť spätne unikaním do minulosti a ani utekaním do budúcnosti. Tam ešte nie si! A žiaden LIEK Ti tieto nahromadené problémy nevyrieši. Naopak!!!
Prácu na sebe musíme spraviť len my sami. Ak sa Ti podarí prvý úspešný krok, potom to pôjde ako po masle a Ty nájdeš svoje šťastie!!!
A rozhodne nie si "cvok alebo niečo také..."!!! Si ľudská bytosť, kt. má všetko vo svojich rukách a potenciál dosiahnuť všetko, čo si zaumieniš, a to čestným spôsobom. Príklad si bez len z pozitívnych ľudí, zameraj sa na seba, svoj prerod. Tak nech sa Ti zadarí! : )

otazky

Skús porozmýšľať, podľa koho (čoho) si stanovuješ, čo je dokonalé a čo nie. Pretože mám pocit akoby si sa stále hľadala. a ten obraz, čo pred sebou vidíš, ťa frustruje, vyvoláva pocit úzkosti.
Musíš si uvedomiť, že dokonalosť neexistuje. Čo je pre jedného dokonalé, pre druhého môže byť doslova odpudzujúce.
Záleží ti na tom, čo si ľudia o tebe myslia? Riadiš sa podľa toho? Učili ťa v živote, že môžeš byť dokonalá?

Lary

V dnešných časoch nieje nič neobvyklé že zažíva veľa ľudí to čo ty alebo niečo podobné.Veď na každom kroku sa na nás vytvárajù tlaky byť dobrým ,lepšìm najlepším.Proste dokonalým.Ak nedoštuduješ nenájdeš dobru pracu a ked nebudes dosť dobrá neuplatníš sa a podobne.Dalej ak nebudeme pekný nikto nás nebude mať rád.Veľa ludom sa počas života naozaj podarilo byť ùspešnými aj peknými aj obľubenými .Ale neboli šťastnými.Nebudeme sa teraz uspokojovať tým že kto je bohatý,pekný a úspešný nieje šťastný .Každý človek má do vienka niečo dané a to by mal rozvíjať.Ano chceli by sme všetko ale nikto nemá všetko.Ak by sme mali prestali by sme sa snažiť a nerozvìjali by sme sa.Ved nato zme tu snažiť sa o niečo a tak napredovať.Aby si našla zmysel potrebuješ pomoc terapeuta.Nemyslím taky ktorý ti povie na co mas mysliet a ako sa máš cìtit .Taky ktorý bude s tebou pracovať po malých krôčkoch k zmene tvojho vnùtra .Pohľadu na svet .Ked zmeníš seba zmeníš celý svet.

dievcakrasne

Choď pozerať komedie Hneď ti bude krasne, vyskaj tancuj smej sa spievaj, dlhodobo, učinky sa dostavia.
Pekne blaznovstvo.

Ipsik

Ja ti to vysvetlím z hľadiska svojej a svojskej psychoanalýzy:-) Človek, ktorý točí stále o tom istom, nejakú dobu, nejaký čas, tak si vymyje mozog. Neviem, či sa taký človek nazýva práve cvok alebo blázon, skôr guma. Podľa mňa to nie je pre človeka dobré, lebo potom stratí kreativitu a sebareflexiu. Rob to, rob hento, rob tamto, mysli si to, mysli si tamto, mysli si hento, to je gumovanie mysle. Ešte v sebe potlačíš spontánnosť, ktorú keby si prejavila, tak ti ju aj tak vytknú. Tak ja ti neviem. Radšej sa venuj niečomu, čo ti prináša radosť. Keď máš spraviť niečo zlé, tak radšej rozmýšľaj o tom, čo spravíš dobre. A budeš istotne minimálne veselá. Možno aj ja strieľam úplne vedľa, ale to je moje videnie sveta. Už dajme pokoj tým lekárom, však kvôli nám ešte aj oni skončia na práškoch:-( Vyžívanie sa v negativite je hnus.