ZHODA PRI BAKALARKE

Príspevok v téme: ZHODA PRI BAKALARKE
somvkoncochuplne

Ahojte, som zúfalá teda skôr už týždeň prežívam strašný stres. Vopred sa ospravedlňujem za chyby ale mesiac som čumela do PC stále takže už poriadne ani nevidím. Najprv keď som si dala zviazať bakalárku a prišla som si po ňu, pani (asi 80 ročná starenka, dala som si k nej lebo ona to ručne šije) na miesto červenej farby mi dala modrý obal. Takže prerábať. Potom mi chýbal jeden dokument v uvodnej strane. Tým padom som musela posúvať celý obsah. Čiže tlačiť na novo. Konečne som ju odovzdala. Makala som na nej dlho. Nahrala ju. A či mi neprišla zhoda po kontrole originality že 23 percent... CHÁPETE 23 PERCENT.... ... strašne sa bojim teraz...Je to vysoká zhoda? Viete niekto?

Fantasyi

Skolitel casto pojde proti tebe. Pri tom to mozu zratat studentom, ktori im neboli sympaticki, citia vtedy nad vami moc. Je to uplne normalne, lebo mnohi su zakomplexovani, ze nie su dostatocne ohodnoteni a vybijaju si to na studentoch. Mnohych mojich spoluziakov takto potopili. Pockaj este na obhajobe. Musis byt viac obozretna, menej naivna a spoliehat sa, len na seba.
Alebo sa radit s inym, ovela doveryhodnejsim, zdrojom.

Petusik5

Ci je zhoda vysoka alebo nie zalezi v prvom rade od konkretnej skoly. Taktiez ide o to, kde sa zhoda nasla. V abstrakte, metodike a vysledkoch by mala byt nulova zhoda. Taktiez sa prihliada aj na temu, ci ju uz malo vela ludi alebo ani nie. Zial preverovanych zdrojov crzp je coraz viac a zdroje, z ktorych studenti cerpaju, zial nepribudaju. Cize niekedy nie je co nove vymysliet. Takze nezufajte, budte v klude, nemusi to byt take hrozne ako sa na prvy pohlad zda :-)

somvkoncochuplne

Mne sa to tiež zdalo debilné. Ale školitel mi to kázal prekladať pri čom spolužiaci pri iných školiteloch to nerobili

a_dr1a

Ono zhodu "plagiatorstvo" ukaze aj ked citujete: zadate autora a rok, stranu. Je to tym, ze v systeme uz tie citacie proste figuruju. Kazda lit kt.je uvedena citovana da sa najst na nete, vyhodi ti uz ako zhodu. Vyhnut sa da tomu este parafrazovanim, ze uvedies autora a rok, ale obsah podstatu napises vlastnymi slovami. Alebo ak mas novo vydanu knihu, nieje este na nete ci uvadzana inymi uz pred tebou, vtedy zhoda este nebude

Fantasyi

A to preco prekladas citacie? Citacie maju byt uvedene tak ako su, doslovny preklad. Pokial mas uvedeny zdroj knihy, kde je ta citacia v Cestine, tak ju musis mat v Cestine. To som este nezazila teda, aby ich niekto prekladal. Je lepsie mat viac parafraz.

somvkoncochuplne

Nemoze to byt to, že mi zviraznilo tie citácie tým, že som ich prekladala z českého jazyka do slovenského. napr. "Jak se máš." (Janko,2000) a ja som to napísala do práce "Ako sa máš." (Janko 2000)

Fantasyi

Je to dost vysoka zhoda. Ja som mala tusim 2%, len z original citacii od uvedenych autorov. Register sa plni a pouziva sa stale rovnaka literatura. Pokial mas vsade uvedeny zdroj a nemas to z inych prac studentov, uznaju to, ale tusim sa to potom preveruje.

somvkoncochuplne

Nie... ak som to ja pochopila tak mne vyznačilo citácie od iných autorov... že ich použili aj iní ludia v bakalárke.... ja neviem.. mala som takú temu že vela ludí ju má a nielen z môjho odboru....