Kedy ste oznámili rodine svoje tehotenstvo a kedy priateľom, príp. v práci? Ja som vo 8 t. t. a ešte sme o ňom nikomu nepovedali a pomaly na mňa začínajú čudne pozerať priatelia ak sa odsťahujem keď fajčia, alebo odmietnem pohár vína, ale zase nechcem vešať každému na nos, čo sa môže hocikedy zmeniť.
Tehotenstvo
no najbližšej rodine z mojej strany hneď po manželovi :D Rodine z jeho strany až po prvom ultrazvuku. Priateľom rôzne. Stretávam sa hlavne s naozaj dobrými priateľmi, ktorým dôverujem. Nemala som v pláne hovoriť to hneď, ale niektorí pochopili sami keď som odmietla alkohol (ja som iného názoru než tu bol spomenutý, a teda žiadny alkohol v tehotenstve, maximálne malý glg na ochutnanie piva či vína, ale celý pohár by som si iste radšej nedala). Nejakým kamoškám čo mi samé povedali o tehotenstve dosť skoro, som teda aj ja povedala... A ostatným sme nič nevraveli. Kto si kedy všimol...
Ja som oznamovanie tehotenstva neriešila. Od 2. tt som si bola istá, že som tehotná, ale okrem partnera som neoznamovala nikomu. Mama prišla nato sama, svokra prišla nato až keď mi bolo vidno bruško a kamarátky cca v 6.mesiaci. Po 6. mesiaci to už tajomstvo nebolo, vtedy som sa začala guľatiť.
To, ako zvládnuť zafajčenú miestnosť, alebo víno, je individuálne. Pohár vínka ti nezaškodí, zafajčenej miestnosti sa nevyhneš. Prvé týždne riešiš takéto záležitosti citlivo, neskôr si zvykneš.
asi si nie je istá si je to vhodné
Prečo sa hanbíš za tehotenstvo? Ja keď som bola tehu so svojou prvou dcérou tak som sa takto hanbila a nechcela som o tom povedať nikomu do konca prvého trimestra. Vždy som mala v sebe otázku, čo ak náhodou potratím? Nakoniec sa mi stalo osudným práve zatajovanie. Boli veľkonočné sviatky a prišiel k nám môj teraz už švagor, schytil ma, capol do vane zo studenou vodou. Schmatol ma tak nešťastne, že som si udrela brucho a potom som mala dilemu, či sa mi niečo nestane. Okrem toho som dobre prechladla, takže moje obavy boli väčšie ako dovtedy. Nemusíš svoje tehotenstvo zverejňovať na FB, ale môžeš im kľudne povedať, že si neprosíš alkohol s určitých dôvodov. Ak sú normálny pochopia ak nie, tak o nich predsa nestoj. Aspoň rodine prečo nie? S druhou dcérou som takéto neriešila, od prvej chvíle vedel každý v rodine a bol pokoj.
Moja priateľka je v 3. týždni a mám zásadu, že tehotenstvo budeme oznamovať až po 12. týždni. Zatiaľ to okrem nás vie len moja budúca svokra a úplne nám to takto vyhovuje.
Súhlasím, ak sa chceš vyhnúť blbým poznámkam, nechoď na takéto akcie. Ohovárať ťa budú stejne, ale aspoň neublížite dieťaťu.
Ja som sice tehotna este nebola, ale co som si vsimla, vacsina to oznamuje tak po prvom trimestri. Aj som citala, ze prvy trimester je este taky, ze sa moze vela udiat. Tak ja ak by som bola na tvojom mieste, asi by som to oznamila po skonceni prveho trimestra. A ak sa nechces prezradit, premyslaj dopredu. Ak vies, ze sa kdesi bude fajcit alebo hrozi, ze ti budu chciet naliat, ani tam nechod. Ked tam nebudes, nemusis nic odmietnut, nemusis sa spravat vyhybavo. Tych par tyzdnov, kym tehotenstvo zverejnite, to snad vydrzis v takomto rezime :).