sken mozgu

peterfk

Vy ste taki odbornici, ze ma ide az porazit. uz len reakcia ipsika... vsak chod k lekarovi a vybavene... vy si zijete v nejakom fiktivnom svete za telkou, s naivnymi ruzovymi predstavami, a vobec neviete, ako to v realite chodi... ze chod k lekarovi, a vybavene... ked o tom nieco nevies, tak radsej nepis. ja som si s tym preskakal niekolkorocnu realitu, na rozdiel od vas, pri realnom pokuse dostat sa tam. nehrozi... ani cez znamosti.

peterfk

Netrpim, je to pravda. Ledva som to prezil. MRI by s najvacsou pravdepodobnostou nieco ukazala, aj ked by islo o vlasovce, vtedy velmi nie, ale hrubsie cervy urcite ukaze, ak su premnozene.

A este mi daj dokaz, na zaklade ktoreho tvrdis, ze to nemam.... cakam

pouzil si slovicko jasnym... cize cakam na dokaz, z ktoreho je to jasne.

Ipsik

Ja si v takom prípade dám Xa.ax, ale už to nezapíjam, neide to dokopy. Máš to dobré, keď si myslíš, čo si myslíš a ešte si to aj povieš. Ja si môžem tiež myslieť čo chcem, ale dve, tri slovká a už som tam, kde nechcem byť. Ale každý má pred sebou nejakú cestu, necestu. Však uvidíš. Maj sa!

peterfk

Mam ich po celom tele, ale v nohe by boli vidno, si myslim. Lebo tam sa nemoze nic hybat, v bruchu ti este mozu povedat, ze to sa ti hybu creva, alebo ti tam prudia tekutiny z pecene, ale v nohe nemoze byt nic ine nez parazity, ak sa ti tam nieco denno denne hybe.

myslel som hociake MRI, nielen sken hlavy. Apeloval som na to, ze sa tam nedostane

peterfk

Mam ich po celom tele, ale v nohe by boli vidno, si myslim. Lebo tam sa nemoze nic hybat, v bruchu ti este mozu povedat, ze to sa ti hybu creva, alebo ti tam prudia tekutiny z pecene, ale v nohe nemoze byt nic ine nez parazity, ak sa ti tam nieco denno denne hybe.

myslel som hociake MRI, nielen sken hlavy. Apeloval som na to, ze sa tam nedostane

peterfk

Nedostanes sa tam len tak, ja sa tam snazim dostat uz vyse roka, a to mam vazne ochorenie, kvoli ktoremu nevladzem pracovat uz 4 roky.

Jeden sken na MRI by vsetko rozhodol, bolo by tam vidno, ze si to nevymyslam, mam premnozene parazity, v nohe sa mi hybu, a mohli by mi dat diagnozu, davky, invalidny... ale nech hovorim co hovorim, lekar ma tam neposle. Skusal som viacerych. Bez ziadanky ti to neurobia, ani ako samoplatca.

Jedna sukromna lekarka mi povedala, ze to stoji 4500 eur, magneticka rezonancia a preplati to poistovna, ale len vtedy, ked lekar postupuje podla vseobecnych postupov, cize musi mat padny dovod, ze ta tam posle. Inak riskuje, ze to bude musiet uhradit z vlastneho. A to nikto riskovat nebude. Dokonca, ani znamy , nejaky priatel. Ja sa tam neviem dostat ani po znamostiach...

Dalsi problem je, ze MRI trva 30 minut, takze za den stihnu proste 20-25 ludi. Bezne tam cakaju tyzdne ci mesiace aj ludia s rakovinou. Nedostanes sa tam, len tak preventivne, ze ty si myslis, ze nieco mozes mat v hlave. Ja mam padny dovod tam ist, ale neviem sa tam dostat, pritom by to vyriesilo vsetko... ale ani ked mi nici telo choroba zvnutra tak, ze nemozem pracovat a ledva chodim, lekar ma tam nemozep oslat, lebo vseobecna nenasla na vysetreniach z krvi nic zvlastne... cize takto funguje ten system.

Ta lekarka po znamosti povedala, ze keby som zaplatil 4500 eur, tak potom ma tam posle len tak... samozrejme, iba keby to chceli uhradit. Cize, lekar ta tam posle, ked mu das zalohu 4500 eur, a ak mu na to napriklad rok alebo dva nedojdu, proste ked je uz si isty, ze sa to skumat nebude, tak ti ich vrati. Lenze... ono sa to da presetrit vlastne dodatocne hocikedy, aj za 5 rokov... a potom mu to daju preplatit. Cize to nikto nebude riskovat.

CT je o nieco lacnejsie, myslim ze okolo 2000 eur stoji.

Ipsik

Však choď k lekárovi a povedz mu, že si chceš dať spraviť scan mozgu a vybavené.
Mňa teraz fascinuje ufológia, tá má niečo do seba, aj tam sa treba vedieť brániť, nie je to len tak, že hala bala. Keď napr. nechcete, aby vám čítali myšlienky, čo robia pravidelne a bežne, tak treba používať ako pokrývku hlavy alobal. Cez to údajne nedokážu preniknúť. A keď nechcete, aby vás odpočúvali, čo doma hovoríte, tak vraj treba len udierať po hrnci lyžičkou a nemajú šancu.
Nie stále len riešiť nejaké krvinky a vírusy, s.ať na to!

Jaja15

Ako tu už bolo povedané MRI alebo CT ti určite neurobia len tak na požiadanie. Musí ťa tam odporučiť neurológ, ale musíš mať príznaky určitého ochorenia - samotná bolesť hlavy (bežná)nie je dôvodom na zaslanie na CT ani na MRI. Ak by tvoj neurológ mal podozrenie na inú vážnu diagnózu (podľa osttných príznakov nie len bolesti), sám by ťa poslal na ďaľšie vyšetrenie.