Gynoflor

Príspevok v téme: Gynoflor
RenkaKa

Ahojte, prosím vás, moja doktorka mi predpísala gynoflor, lebo mávam časté mykózy a aj bolesti v podbrušku. Stále mi to predpisuje, beriem už tretií raz akoby iné lieky nebolia pritom mi nepomáhajú.
A kolegyna mi povedala, že je to liek, ktorý vie vyvolať rakovinu prsníka, že je tam kopec látok škodlivých. No tak už neviem, čo mám robiť, či zmeniť doktorku. Už som raz zmenila, tú pred tým zabásli, lebo skoro zabila tehotnú pacientku (tiež nejakým prípravkom) ale som sa odsťahovala a neviem čo bolo %dalej ale to nie je dôležité.
Brali ste dakto tie tabletky?
Prosím napíšte, nemám sa s kým poradiť, sestra také problémy nemá, v lekárni len pokrčila plecami :(

RenkaKa

Jano 1980, ďakujem ti pekne, už som bola dosť nešťastná, že nikto nenapísal a budem na tom rovnako s obrovským otáznikom v hlave. Ja som aj niekde na inom fóre čítala o nejakej škodlivosti gynofloru, ale zrejme ako si napísal, je to nevedomosť ľudí a potom napíšu (povedia) somariny..
A čisto teoreticky náhodou nevieš, či sa môže gynoflor kombinovať s Indonalom?
ĎAKUJEM!!

jano1980

Kolegyna je úplne mimo. Gynoflor sú probiotické čípky s malým obsahom estriolu.
Ani jedna z tých dvoch látok nemá šancu vyvolať rakovinu. Estriol je hormón ktorý sa normálne vyskytuje v tele a jeho pôsobením dozrievajú bunky steny vagíny, čo spolus probiotikami vedie oobnove vaginálnej flory.
Estrilo je tam tak málo, že sa jeho koncentrácia v krvi takmer nezvýši. pre porovanie počas tehotenstva je koncentrácia 1000x vyššia.
Ak nie si spokojná s doktorkou môžeš ju zmeniť, každopádne tento liek rakovinu nepsôsobuje. A ani žiadny iný liek.
Kolegyňa nevie o čom rozpráva.