AKO TO VLASTNE JE??

Príspevok v téme: AKO TO VLASTNE JE??
1Katarina86

Zdravím všetky žienky, ktoré to čítajú a prosím o radu tie, ktoré si tým osobne prešli alebo vedia z dôveryhodných zdrojov, ako to vlastne je.
V decembri som absolvovala klasickú ročnú preventívku na gyn. Výsledky z CT boli podľa dr. mierne zvýšené, žiadne čísla mi nepovedal. Po 3 mesiaoch som mala prísť na kontrolné CT, čo bolo dnes. Doteraz som vždy na nete čítala o hpv vírusoch, o akýchsi číslach I, II atď. Som z toho mierne povedané blbá a ešte viac po tom, ako mi dnes dr. povedal, že podľa toho minulého výsledku tam nie je rakovina a že teraz toto kontr. vyš. ukáže, či je tam HPV, chlamýdie alebo zápal. Robil ster inou metódou (do nejakej tekutiny), kde potom vraj v labáku lepšie vedia posúdiť o čo ide. Som si samozrejme trošku zaplatila :-/ ale čo človek nespraví pre svoje zdravie.
Ja som si vždy myslela, že z toho klasic. steru vie dr. zistiť, či tam je rakovina. Ja som tŕpla, kedy začne s tými číslami, lebo som čítala, že najmä III. je už rakovina. Prosím, ako to vlastne je? Tuto som kdesi čítala aj príspevok od baby, ktorá chodila každé 3 mesiace a furt sa jej to zhoršovalo a potom ju poslal na onko, kde jej robili biopsiu. Príde mi to, akoby len tak čakali než sa to zhorší a potom akože začnú riešiť.
Mám strach, prosím vás, viete niekto, alebo máte skúsenosť, aký je ďalší postup pri zlých výsledkoch a či sa mám pripraviť na to, že môžem zomrieť na rakovinu krčka hoci citujem dr. "mierne odchýlky" sa zista už v takmer v "nultom štádiu"? Ďakujem za trpezlivosť, že ste to dočítali do konca.
Ja hlavne viem, že toto všetko som sa mala pýtať lekára, ale on patrí medzi tých, ktorí veľmi nekomunikujú a už sa mi zdal trošku nervózny.. ĎAKUJEM :)

1Katarina86

Kycera, máš úplnú pravdu s TC, vďaka za upozornenie, vôbec som si neuvedomila, že je to rozdiel.
Tak budem sa snažiť myslieť viac pozitívne. A že mám dokonca nárok na bezplatné vyšetrenie, to počujem/čítam prvý raz.
Ďakujem za info o článkoch - tých som prečítala neúrekom a zistila som, že čím viac čítam, tým viac som v strese (ale tu zohrávajú úlohu aj iné okolnosti - rodina, deti a pod.). Ale ako sa poznám, kým budú výsledky, ešte sa ich naštudujem...

Kycera

Spravila si chybu, keď si cytológiu označila CT. Touto skratkou sa označuje totiž počítačový tomograf. Možno by si tu už mala nejaké rady.

Ak máš gynekológa, kt. nerád komunikuje, ale rád si vypýta peniaze na "novú metódu", tak je najvyšší čas vymeniť ho.
Ty máš nárok na spomínané vyšetrenia bezplatne, ak sa objaví podozrenie na ne!
Výsledky z cytológie ovplyvňujú rôzne činitele - ATB, zápal,...
Aj keď budeš mať "zlé" číslo, neznamená to, že máš rakovinu. Takže sa neplaš, neumieraš!
Vyhľadaj si na nete viac informácii o tom, kedy a ako sa pripraviť na cytológiu a tiež články o tom, čo ju všetko ovplyvňuje. Viac článkov...
Drž sa!k

hosaro

Katka hlavne pokoj
III. je naozaj rakovina ale len lekár vie tvoje čísla musíš sa jeho spýtať
Ak máš dalšie otázky kludne sa pýtaj

1Katarina86

Prosím vás, to som naozaj ojedinelý prípad s týmto mojím problémom? Prečo nikto nepíše? Či nie preto, že som beznádejný prípad a nikto mi to nechce povedať? :(