Obchodná škola??

Lillush8

Tiež som mala na výber presne tie dve typy školy a ja krava som sa rozhodla pre OA. Keby si mam teraz vybrať tak idem na hotelovku. Ako tu bolo povedané z OA je najviac nezamestnaných, sú to papierovačky, je to administratíva, účtovníctvo atd. Ja už som zaškatuľkovaná ako kancelárska krysa a keby chcem zmeniť povolanie tak len veeeľmi ťažko. Hotelovka má viac zameraní kuchar, čašník, cestovný ruch, jazyky atd. Ale ide o to čo ťa viac bude baviť

Kycera

Oplatí sa študovať školu, po skončení ktorej si nájdeš aj prácu, kt. Ťa bude baviť a prinášať uspokojenie. Obe školy majú čosi do seba, každá iné. Po maturite môžeš študovať aj ďalej. Ktorú z nich uprednostníš je len na Tebe. Ak máš všakk ambície skúsiť život v zahraničí, tak by som sa pripojila k Ehm a jeho odporúčanej hotelovke v Piešťanoch.

ehm

V našom okrese je na úrade práce evidovaných najviac záujemcov o prácu práve s ukončenou OA, takže si myslím, že veľké uplatnenie po tejto škole nie je.
A ak hotelovku, tak tiež som toho názoru, že nejakú "starú" ako sú Piešťany, nie tie rýchlokvasené, čo vznikli pomaly na každej väčšej dedine.

loula

Tak dá sa povedať, že ekonomika a marketing sa ,,oplatí" viac, ale dôležité je, čo chceš po skončení robiť. Skús si predstaviť seba ako absolventa hľadajúceho si prácu. A odpovedz si: Bavilo by ťa robiť v kanclíku papierovačky ako ekonóm? Alebo si skôr kreatívny, rád prichádzaš s novými nápadmi a teda by bol z teba dobrý marketér - obchodník? Práca v hoteloch nie je príliš dobre ohodnotená ak nerobíš povedzme nejakého manažéra ale vždy stretávaš nových ľudí, v práci nebudeš sedieť a nudiť sa. Všetko má plusy aj mínusy ale každý časom zistí, že najdôležitejšie je robiť čo ho baví. Lebo keď človek chodí do práce s nechuťou, bude znechutený celé dni, mesiace, roky....takže za teba síce odpovedať nemôžem, ale dúfam že som pomohla k rozhodovaniu.

krtko7

hm. Na obchodnej sa naučíš mnohé veci, ktoré vieš v praxi využiť. Predovšetkým však prácu s počítačom ;)