Ahojte chcel by som poradiť ohľadom študovania zubára.....Chcem ísť na gymnázium a potom na VŠ na zubára myslíte , že je to správne ??
či sa to neoplatí študovať mám samé 1 vysvedčenie?? prosím radte :D
Zubárčina??
zalezi dokedy ta tie same 1 budu drzat
Dobré známky si udrž. Potom by som asi volila gympel a potom áno, podľa mňa sa to oplatí. Zubári zarábajú veľmi slušne. Ak by ťa to aj bavilo, tak potom nemáš čo riešiť. :-)
Veľa šťastia.
Prosim ta, ty o com pises? O strednej ci o vysokej? Raz tak, raz tak. Na VS mas este casu rozmyslat, tym si teraz nelam hlavu. Ak nevies, co chces, zvol gympel. (podla mna)
Riad sa v prvom rade sam sebou, svojimi schopnostami, rozpravaj sa s rodicmi a pod. a nie na nete sa pytas cudzich ludi, ktori ti mozu (nie v zlom) poradit nieco, co nebude nic (dobre) pre teba.
Ja som uz na ZS vedela, co chcem studovat a zostalo mi to cely gympel, len akurat dost iritujuce bolo casom to, ze som sa musela ucit aj predmety, ktore absolutne nemali docinenia s tym, co som si vybrala, ze chcem ist dalej studovat.- To je nevyhoda gympla pocas studia, po studiu je jeho nevyhodou, ak nepojdes na VS, to, ze si obycajne nic s ziadnym specializovanym vzdelanim. (Ale, povedzme si uprimne, dnes ani niektore odborne SŠ nevedia poskytnut istotu, ze bez konkretne zameranej VŠ sa zamestnas v prislusnom odbore hned po skole.)
Ak vsak mas chut sa vzdelavat, neprekaza ti sa ucit vela, vsetko, prakticky kazdy den, ... a hlavne, nech ti aspon to ucenie ide lahsie/rychlejsie, nie ze sa doma ucis jednu stranu v malom zosite 3 hodiny, .... takych som mala na gympli dost, resp. aj takych, ktori mali uz na ZS velke problemy s primitivnymi zakladmi matematiky, potom na gympli ledva prechadzali.
Takze zvaz, ci je to naozaj pre teba. Ovem zalezi, ci ides na nejake vyberove gymko alebo na take, kam zoberu aj 3-/-kara.
Vela zdaru.
A keď mám teda dobré známky a udržal by som si ich tak aká škola sa oplatí prosím??
Ked tak, tak uz zubarina, nie zubarcina, preboha!!!!
A to, ze mas same 1 na ZS je absolutne chaby fakt, ked chces ist na skolu, kam sa hlasia len ti najlepsi z najlepsich.
Tvoje znamky nie su objektivnym meradlom tvojej inteligencie a schopnosti.
Ahoj :),
určite, keď chceš ísť na zubarinu alebo medicínu, je správnou voľbou gymnázium.
To, ak si vyberieš nejaké kvalitné, najlepšie zamerané na prírodné vedy, ťa pripraví dobre.
Ale aj tak bude záležať všetko od teba, či sa ti bude chcieť učiť a pripravovať na VŠ. :) Tým, ktorí to naozaj chcú, praje šťastie a je jedno, z akej sú školy.
Tým chcem len povedať, že aj keby ideš na priemyslovku, neznamená to, že by si neskôr nemal na takúto školu šancu, keby sa sám/na doučkách pripravíš.
Odporúčam sa počas štúdia na gymnáziu zamerať na bio/chem/fyz, no a len tak málinko je dôležitá aj matematika.
Tvoje známky sú vynikajúce a ak si take udržíš aj na gympli, tak bravo, ale bude ti to na dve veci, keď chceš byť zubár. :D Pretože ak sa rozhodneš pre takú LFUK BA, tak tam majú známky pri prijímacom konaní na háku, hlavne, že máš maturitu a to, či sa dostaneš bude záležať od toho, ako napíšeš testy.
No a povedzme si úprimne, byť zubárom, ak máš k tomu vzťah, je super. Študuješ "len" 6 rokov na LF, v ČR dokonca len 5r. Namieto takej medicíny, kde je to štúdium s atestáciami pomaly raz také dlhé. :D
A dokonca budeš mať aj viac času na osobný život, nakoľko skončíš okolo 25ky VŠ a môžeš sa začať realizovať už ako chces.
Nevýhodou je už ale vybavovanie si priestorov, ak samozrejme nejaké nezdedíš. :D
A pamätaj, síce máš veľa času a mnoho sa môže zmeniť, nie je to štúdium, pri kt. by mala byť hlavnou motiváciou finančná stránka. To sa potom na škole rýchlo ukáže, kto to robí srdcom a koho to vlastne ani tak nebaví, ale má vzťah k eurám. :D :D
Každopádne, veľa šťastia, keď si to tak praješ. :)