Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, ak trpíte migrénou s aurou ako sa u vás priebeh migrény prejavuje a čo si myslíte, že je spúšťačom vašej migrény. Ja ňou trpím už niekoľko rokov, najprv mám auru pred okom takých 20 min., následne mi trpne ruka a ústa a potom ma už len bolí hlava, neviem však zistiť dôvod, chodím po rôznych vyšetrenia a nikto nevie, zistiť príčinu.
Migréna s aurou
Emócie, stres, biorytmus, počasie, denný režim, strava, krcna chrbtica, dokonca problém s pečeňou môžu migrenu vyvolávať, alebo vyprovokovať. Mne zabera qarelin 2 tbl hned na zaciatku bolesti. Tma, lad a spanok. Ked to nestihnem, musim pretrpieť, kto nezazil nepochopi ako to cloveka odstavi. Mna boli len lava polka hlavy smer od krku po lave omo, zrenicka je rozsirena a bielko krvave oko slzi.... Plus tecenie z nosa ako pri nadche. O samotnej bolesti ani nepisem... To by som skriabal stenu najradsej. Prajem co najmenej zachvatov migreny. A treba skusat a pozorovat kazdy detail.... Niekedy aj voda s citronom a himalajslou solou dokaze zazraky.....