Nezvládam to

Príspevok v téme: Nezvládam to
Neivie

Som na vysokej škole a asi to nezvládam. Neviem čo mám robiť. Mám sa zaprieť, alebo to mám radšej vzdať? Baví ma čítať knihy a vzdelávať sa, ale neznášam to akademické prostredie, to písanie seminárok, skúšky, písomky... nervuje ma to..

Som druhák, tak ešte toho nie je veľa čo stratiť. Ide o to, že poslednou dobou to nezvládam, celkovo.. stres mám.. aj keď nie je to ťažká škola (oblasť manažmentu), ale proste nejak mi to nejde... Neviem čo mám robiť...

Najradšej by som to ukončil. Išiel do školy a zobral si papiere na ukončenie štúdia a koniec, ešte by som si užil chvíľu voľna... ale moji rodičia by sa na mňa strašne hnevali, im na tom strašne záleží (dokonca viac než mne).

Už som o tom hovoril aj rodičom a oni strašne kričali, strašné hádky boli kvôli tomu...včera. No a ďalší problém je aj ten, že mám maturitu z gymnázia.. ale to by sa podľa mňa dalo vyriešiť - najprv by som chodil na brigády a potom by som išiel na rekvalifikačné kurzy a tak. Dnes sa dá aj tak... aj keď najprv asi budem mať len minimálnu mzdu, ale časom sa to zlepší, myslím.

Už nad tým nejaký ten piatok rozmýšľam, jediná prekážka sú rodičia. Bývam u nich a to je problém. Ak skončím školu tak sa zašprajcnú a zavrhnú vlastné dieťa.. a to nechcem.. fakt neviem čo mám robiť. Aj keď viem, že nie to dnes ľahké, a musel by som aj cestovať za prácou a tak by som asi polovičku výplaty precestoval... ale aj tak, bývanie u rodičov mám, priateľku nemám ani nechcem...neskôr by som sa aj odsťahoval niekde s kamarátmi by sme si platili spoločný byt, neviem... určite by som nejak prežil, nie som úplný hlupák, nepijem, nefajčím, nedrogujem, nechodím nikde moc..

a_dr1a

Ahoj. VS ti este nic nezarucuje. Ak sa nevies v zivote obracat (pracovitost kreativita ctiziadostivost vola elan spolahlivost vykonnost ai ai) mozes mat tituly pred menom aj za menom a si v rici. Poznam vela sikovnych stredoskolakov kt.dosiahli vela pracovnych uspechov, su uspesni podnikatelia ai. Niektori si az casom dorobili VS. Ale zas ked ju mas nie je to na skodu a mas to uz na cely zivot)) Zas ak sa mas trapit, nestoji to za tie utrapy aj ked keby si vydrzal este rok, mas aspon Bc. Aj ked to nie je vela no aspon nieco. Mne VS vyhovovali viac nez SS. Tam si nevedel kedy ta vyvolaju, tam boli vacsie stresy nez na VS)) Tam presne vies ze mas skuskove a musis to proste dat. Napor na 1-1,5mesiaca. Na strednej zas napor na niekolko mesiacov lebo tam fakt nevies kto ta kedy vyvola, kedy-aka pisomka bude (podla mena datumu, ako sa komu zachce?).
Pozri. Rodicia ta maju aj budu mat radi. Ten ich tlak je len preto aby si zotrval a dorobil si skolu. Ale ak zacnes pracovat tak nemaju mat dovod ta zatratit, prestat milovat. Vyzeras byt fajn chalan. Tak ten gympel ta uz smeroval na VS vzdelanie. S remeslom v ruke by si to mal lepsie.
Zvaz vsetky pre a proti (ci mas sancu zamestnat sa v mieste bydliska, perspektivy ai, ci pojdes inde kde ti aj ubytovanie ponuknu, alebo zahranicie). Do skoncenia rocnika ti ostavaju 2-2,5mesiace. Vydrz a cez prazdniny si to este rozmysli, utried v hlave. Nechat skolu je jedno ale co dalej? Treba si to s chladnou hlavou rozmysliet, varianty moznosti. Neostat trcat rodicom na pritaz. Mat prijem pracu. Mozno mas a prezivas teraz tlak napor stres konflikty ai, v takomto obdobi nie je OK robit vazne rozhodnutia. Utried si myslienky. Vysokoskolaci maju moznost vyuzit aj sluzby psychologa. Skus sa s nim stretnut porozpravat.