Farmaceutika?

Príspevok v téme: Farmaceutika?
Skolak124

Dobrý deň.... Chcem sa opýtať som školakom ZŠ a neviem sa rozhodnuť na akú školu isť ..... Som viacmenej rozhodnotý že by som šiel na gymnázium a potom na VŠ farmaceut....mám samé 1 vysvedčenie .... Chcem sa spýtať :mam isť na farmaceuta VŠ oplatí sa to? Alebo niekde ekonomika , marketing ma tiež zaujali prosím poraďte mi ....

Marosko-n

Mal by si ísť na strednú odbotnú farma školu. Gympeľ je na hov...
To ti môžem potvrdiť 40 ročnými skúsenosťami, stále každý rok nemajú ani odbornosť ani zmeranie. Najelepšie sa od mala účiť čo ťa zaujíma ,len tak bude z teba hľadaný odborník, ale z gympľa sú študenti vs vdalaní len laici, včera to hovorili v diskusi s ministrom v TV.

farmaceutFFF

Za prvé nie je to farmaceutika ale farmácia.

Za druhé práca v lekárni sa neoplatí, kým ju nevlastníš. Nástupný plat každý rok klesá o 50-100e teraz je niekde na 700-800e (samozrejme niekde v riti sveta kde nik nechce ísť je plat lepší). Tak si vypočítaj koľko asi dostaneš keď skončíš. Na slovensku je tak 2500 lekárni, ročne tu farmaciu skončí tak 200-300 ľudí. Jasné nie všetci skončia na )slovensku nie všetci v lekárni. ale matika nepustí. Nové lekárne už nevznikajú v takom počte aby dlhodobo stíhali absorbovať toľko absolventov. Kym skončís bude to tak 700 ľudí s tohtoorčnými absolventami, čo sa budú chcieť zamestnať v lekárni, keď odpočítam tých čo nie. Myslíš, že vznikne 350 nových (2 na lekáreň) kde sa zamestnajú. Ani náhodou. A toľko ľudí do dôchodku za ten čas nepôjde.

Za tretie jednou nohou si stále v base, raz zle niečo vydáš náhodou to človeka zabije a doexpedoval si. Nestáva sa to často ale stáva sa to.