Ako zvladat dlhe statie v praci, do toho psych.problemy...

Príspevok v téme: Ako zvladat dlhe statie v praci, do toho psych.problemy...
Jane879

Ahojte... Dlhodobo beriem AD po preruseni Vysky sa mi nedarilo najst si pracu, izolovala som sa, nikam nechodila.. no nastastie sa mi podarilo vybavit cez znameho pracu vo velkom butiku ( neustale dokladanie tovaru, niekedy celodenne statie za kasou, chodenie po predajni no to by nebol problem - oblecenie ma vzdy bavilo..
Problem je bolest noh - vyskusala som vsetko, running shoes, vlozky sholl.. Ku koncu dna a to zostava este 5 hodin prace (12taham), ma svrbia palia bolesti ako keby 10000 nozov do mna rezalo a musim sa tvarit ze vsetko ok. Mam aj ploche nohy ale tvrda ortopedicka vlozka neviem ci by zabrala ked je tvrda. Fakt som zufala a hned odist kvoli bolesti je blud, ked ta praca ma nevycerpava psychicky ale fyzicky, a vdaka tym bolestiam potom zacne cudna uzkost a uz sa to vlecie...

stastnablcha

my mame v praci tiez robotu kde sa stoji. dali nam maserku a okrem toho ze masiruje vysvetluje ako najlepsie stat aby neboleli nohy a chrbat. a ortopedicke vlozky. zo zaciatku nohy v nich bolia, ale ked si zvyknu je to strasne polahoba.

kafe

Jane, kľud, najpr rozmýšľaj, čo si už vyskúšala, aby ťa nohy neboleli? Cvičíš po práci? Vykladáš si nohy hore (napríklad ležíš a máš ich opreté o stenu), cez prestávky si ich pomasíruješ, vyložíš na stoličku, prípadne máš možnosť pri státi dať si jednu nohu na stolček? (tak nohu uvoľníš a dopraješ jej oddych, prestriedať tak obe a možno to bude lepšie). Môžeš navštíviť rehabilitáciu/ fyzioterapeuta nech ti ukáže, ako sa o nohy starať, ako im uľaviť počas dňa, ako cvičiť... prípadne by si v nejakých časových intervaloch chodila na procedúry a nohám dopriala trochu relaxu, uvoľnenia takouto formou. Vieš, nemôžeš čakať, že dáš nohám fakt zabrať, nestaráš sa o ne a ony budú ticho. No nie, potrebuješ im dopriať trochu luxusu, kúpele, masáže, vedieť ako aktívne relaxovať, ako IM ulahodiť (nie sebe, teba to bude stáť trochu námahy) a uvidíš.

Úplne kľúčová informácia - máš ploché nohy a NENOSÍŠ ortopedické vložky. Sa potom nediv, že ideš zbesnieť. Já taky tak, len ja nosím ortopedické vložky vo všetkých topánkach a doma mám ort. prezúvky. Nohy mám jak v bavlnke. Tak ako sa o ne starám, tak sa mi aj odmenili, že ani neviem že ich mám :D ploché. Moja skúsenosť - ortpedické vložky z lekárne sú na h.vno. Popýtaj sa v zdravotníckych pomôckach, kde vo vašom meste vyrábajú ortopedické pomôcky a daj si vyrobiť vložky na mieru (stojí to 14 eur?) a potom ich nos v každých topánkach a ked si ideš kupovať nové, skúšaj si ich vždy s vložkami (mne jedny vydržali 10 rokov dennodenného nosenia). Doma/v práci nosiť ortopedické prezúvky. Cvičiť cviky na nohy, chodidlá - rovnako dôležité ako samotné vložky.
Ked som mala na starosti vozíčkárov, dvíhala som 40/60kg váhy. Ak by som pravidelne necvičila a neposilovala svaly chrbta, tak mám kríže v prdeli. Lenže ja som vedela ako si kríže šetriť, čo im robí zle a prácu som zvládala ľavou zadnou 3 roky. To isté platí pre teba.

Čítala som si o týchto vložkách. Skúsenosť síce nemám, ale páči sa mi to, výrobcovia bratia češi :) prečo neskúsiť. Raz si ich chcem otestovať sama ale kľudne vyskúšaj aj toto: www.botyhanak.cz

Chrobacik

Ahoj, presne viem ako sa citis. Tiez mam ploche nohy a este k tomu vyrastky, musela som opustit prace, kde sa stalo na nohach, nevladala som dlhsie ako 4 hodiny. Po 8 hodinach som mavala take bolesti, ze sa mi zahmlievalo pred ocami. Dnes uz ani nenosim vysoke opatky, nemozem. Jedine co pomoze je najst si pracu, kde sa sedi, alebo aspon strieda statie so sedenim. :-(

knns

Jane879: Skús cvičenia, na uvoľnenie. Naťahuj nohy, rob rôzne cviky. Výsledok sa nedostaví hneď, možno ani za mesiac, ale veľmi to pomáha..

Jane879

Hladala som dlhe mesiace pracu, a ked sa mi naskytlo nieco co ma teoreticky aj bavi, zaujima tak kvoli tym hlupym bolestiam mam odist ? :-(
Ach jaj..

aduliiiilk

Jane nie kazdy takuto pracu zvlada ja som robila 12tky casnicku a tiez som to nezvladla na nohy... nasla som si druhu robotu a uz je vsetko poriadku :) neboj sa pohladat si nove zamestnanie co by ta bavilo :)