Panický záchvat - ako ho zvládnuť.

K0000000

!!!!!
Odporucam kazdemu, kto zaziva uzkostne stavy a panicke ataky, aby v prvom rade utekal do lekarne, kupil magnezium, calcium a vitamin D a uzival tieto po dobu aspon 1 mesiaca denne. (Calcium + vit D rano, 1x magnezium na obed + vecer). Po mesiaci sa moze calcium a vit D vysadit a 1x denne uzivat len magnezium dlhodobo. Ak po mesiaci stavy neustupia, az potom sa da potvrdit, ze naozaj ide o psychicku poruchu. Ale mozem zarucit, ze 90% psychiatrickych diagnoz je sposobenych zlou stravou, ktora neobsahuje dostatok mineralov.
Tiez som trpela tetanoiu. Bezni lekari to nezistia, pretoze biochemicke vysetrenie vam na poziadanie nikto neurobi, poistovne ho nepreplacaju. Len v specializovanych klinikach to robia a nie je lacne. Bezna reakcia lekarov je, ze ide o PANICKY ATAK a poslu vas k psychiatrovi!!!

sasanka1

Mala som tetaniu a z nej sa mi vivinuli panicke uzkosti. Neviem ako u druhych ale mne teda tabletky od psichiatra vobec nepomahali. Uživala som rok stale mi ich menil ale bolo to ešte horšie. Asi na každeho plati niečo ine. Niekdo tie lieky vobec neznesie.

Kycera

Nikon,
vyskúšaj to, čo zaberá astmatikom - Buteykovo dýchanie alebo dýchanie do papierového sáčku. A začni OKAMŽITE ako Ťa chytá záchvat!!! Ak by bol už rozvinutý a nezvláda by si ho, je tu ešte jedna možnosť - spôsobiť organizmu šok chladením.

neviem111111

ja len k tomu dychaniu - ked mam pocit, ze sa nemozem nadychnut. akonahle sa sustredim na to dychanie a snazim sa dychat pomaly a zhlboka, idem do este vacsej paniky, lebo pocit ze sa nemozem poriadne nadychnut aj tak pretrvava a ked sa na to sustredim, chyta ma panika este aj z toho. takze aj toto je asi individualne.

nebojsa111

Ahoj, tiež som ich mávala. Teraz ich mám tak tiež ako podo mnou písali cca raz za dva mesiace väčšinou v noci. Pomohlo mi hlboké dýchanie, pretože hlavne hyperventilácia vedie k panike. Psychologička mi vysvetľovala, keď panický atak dôjde do fázy, keď je najvyššie, treba len počkať, kým odoznie. Treba zabrániť tomu, aby sme sa do tej fázy najväčšej paniky nedostali a to je tým dýchaním. Vraj, keď budeme spomalene dýchať, atak oveľa rýchlejšie odoznie. Ako som vtedy (pred 2 rokmi) prišla od psychologičky, hneď na mňa atak išiel a použila som pomalé dýchanie, samozrejme trvalo asi 15 minút, kým to odoznelo. Odvtedy sa mi to stávalo menej a menej. Keď pár krát atak porazíš, že ho zastavíš a zistíš že MÁŠ kontrolu, nebudeš mať z neho paniku a teda nebude mať dôvod vracať sa. Bohužiaľ mne sa vrátil ako hovorím cca raz za 2 mesiace sa mi to stane, pretože mám stresové obdobie. Ale už sa toho nebojím (toho pocitu na zošalenie). Ešte to chcem dodať, že vždy pri ataku mám pocit, že sa idem zblázniť, ako by mi práve išlo prepnúť. Hnusný pocit, ale vraj vôbec nie je nebezpečný.

Katulienka19

nikon6 - Ja som niekedy mávala panické záchvaty každý deň. Bolo to hrozné. Kto nezažije, nepochopí. Teraz ich mávam asi tak 1x za 3 mesiace. Hlavne treba zachovať pokoj, uvedomiť si, že sa ti nič nestane. Ísť na čerstvý vzduch a zhlboka dýchať. Tabletky ti po čase zaberú.
Drž sa.