Zasnúbenie - kedy?

Príspevok v téme: Zasnúbenie - kedy?
Nicole112

Ahojte,
chcela by som sa Vás opýtať, jedy ste sa s vašim partnerom zasnúbili.
Totiž ide o to, že mám 18 rokov a partner 24 a sme spolu od mojej 14ky. Sama som neverila,že tak dlho to spolu vydržíme. Teraz budeme mať výročie - 4 roky. Tak sme rozoberali nejaký darček a podobne ...a padla taká vec, že zasnúbenie...
Ja viem, je odomňa dosť starší, ale keď sme sa do seba zaľúbili tak sme nevedeli ani jeden, koľko máme rokov :D
Čo si o tom myslíte vy? Ja som ostala aj celkom prekvapená, aj v šoku..že už? Neviem sama...
Lebo zas sú povery,že do roka a do dňa sa treba vydať. Čo u mňa ešte nehrozí lebo mám ešte rok školy, potom práca.. usadiť sa.. už sme sa o spoločnom živote rozprávali a toto ma zaskočilo ....a obidvaja sa chceme najprv zabývať a potom svadba, rodina, deti...
Ďakujem za prečítanie a komentáre (:

Bubliii

Ja si tiež myslím, že si ešte veľmi mladá. V tvojom veku som sa rozkukávala v prváku na VŠ a manžela som nemala ešte ani vyhliadnutého, Teraz mám 25, som vydatá a nemám pocit, že mi niečo ušlo. Už len to, že sem píšeš, podľa mňa znamená, že si nie si 100% istá.
Uvidíš, čo bude o 5-6 rokov. Ak ste si s priateľom súdení, tak sa vezmete aj tak; ak si nie ste, tak sa proste rozídete. Ale vždy je lepšie riešiť rozchod ako rozvod...

neviem111111

na to kedy sa mas zasnubit ti nikto neodpovie, to si musis sama. ale podla mna si na to este prilis mlada a ja osobne nevidim vyznam v tom ze zasnubime sa a sme zasnubeny sto rokov. zasnubenie je podla mna prijatie ponuky na sobas. ale kazdy to samozrejme moze vnimat inak, ale keby si si bola ista tym ze to chces, ani by si sem nepisala. ked to tak este necitis, tak to odlozte.

neviem111111

na to kedy sa mas zasnubit ti nikto neodpovie, to si musis sama. ale podla mna si na to este prilis mlada a ja osobne nevidim vyznam v tom ze zasnubime sa a sme zasnubeny sto rokov. zasnubenie je podla mna prijatie ponuky na sobas. ale kazdy to samozrejme moze vnimat inak, ale keby si si bola ista tym ze to chces, ani by si sem nepisala. ked to tak este necitis, tak to odlozte.

kyrill

Na tvojom mieste by som svadbu a založenie rodiny neodkládal ďalej ako do tvojich 25. narodenín, nakoľko partner už bude neskôr starý a mrzutý, zatiaľ čo ty budeš ešte v najlepších rokoch. Okolo 22-ky by si už mohla mať potomka.

PS: Ja mám 17 a o založení vlastnej rodiny ani len neuvažujem.