Ako znovu prebudit v expriatelke lasku

Príspevok v téme: Ako znovu prebudit v expriatelke lasku
Andrejko1992

Zdravim, asi bude unavne to vsetko citat ale inak sa tato situacia opisat neda.
Pred skoro dvomi mesiacmeli sme sa rozisli s priatelkou (ja 25 ona 25) po vyse 4 rokoch vztahu.
Ona iniciovala rozchod. Dovody koli ktorym sa rak rozhodla dobre poznam. Hlavne celkove citove ochladnutie z oboch stran, nezaujem o nehu lasku porozumenie adt. Skratka ske mali kazdy svoje zaujmy a nazory. Avsak to len posledny polrok. Pred tym bolo vsetko ok, vecere, vylety, spolocne chvilky pri filme atd. Posledne 2 roky bola casto tema buducnost, spolocne byvanie kde som ja trosku brzdil, zo zaciatku som navrhoval len nejaky podnajom ci zvladneme spolu zit a zodpovednost atd. Penze ani k tomu nedoslo. Myslim ze som to trochu brzdil, asi mi doma bolo dobre. A viem ze som u ex zacal byt ako take dieta co sa nechce osamostatnit. Sem tam som bol aj taky sebec co myslel len na seba a preferoval svoje nazory.
Okrem toho ale neboli medzi nami ine skriepky, nevera, bitky, urazky alebo nieco podobne. Nase rodiny sa mali rady, dobre sme spolu vychadzali.
Lenze city ochladli najma z priatelkinej strany. Od prvych dni po rozchode mi tvrdila ze ma nemiluje a ze sa nevrati ze bola trochu sklamana. Ja ju ale dobre poznam ze cit tam je este stale len je ovplyvneny sklamanim a aj tym te teraz je jej samej dobre ako tvrdi, ma svoje zaujmy a program. Ja som ju prvy mesiac neustale otravoval ze som sa zmenil ze vsetko lutujem a chcem to naspet ze uz viem tej recept na to. (co je mimochodom pravda) vela ludi mi potvrdilo ze som iny citlivy a vnimavy. Myslim ze rozchod ma prinutil sa dost zmenit. Ale to ze som na nu tracil som len zhorsoval. No ako tak som sa z toho dostal. Teraz je to uz ok. Ale stale ju milujem a chcem o nu bojovat. Sem tam sa stretavame, piseme si. Ale nebavime sa uz o minulosti a o to co medzi nami bolo. Chcem jej ukazat ze to ze som jej tlacil do hlavy ze som sa zmenil je pravda. Sem tam jej poslem ruzu alevo sladkost aby vedela ze na nu myslim, jechcem si ju tym kupit. Chcem ju pozvat aj na romanticku veceru a myslim ze neodmietne lebo sama vidi ze sa snazim a ze som iny. Prvy krok som spravil... Teda ukazal jej ze na to mam a lasla stale je, ale poradte, co dalej? Ako na to ist dalej? Byt stale taky mily dobry alebo trochu pridat plyn? Viem totizto ze sa do toho miesa niekto iny s ktorym je ona momentalne len kamoska a to viem. Ale pripominat sa jej musim a urcite je rada ze som iny len ide o to aby som to nejak nepokaslal. Ale mojimi nazormy som ju uz zaujal, vidi ze mam potencial si ju priputat, ide o to ci bude ona o to stat. Preto potrebujem poradit... Samozrejme rady ako vykasli sa na to neberem... Moc ju milujem a laska je velka a je tu plno okolnosti pre ktore to chcem naspet. Dakujem za odpovede.

Howling

Takyto pribeh somuz pocul x krat... Musis si uvedomit ze spolu nie ste, ak nedokazes byt len kamarat co asi nie, nechaj to tak, neries to...povedz si nech je stastna a Ty chod svojim smerom... Veci typu budem taky KVOLI NEJ pochopil som to KVOLI NEJ... Su blbosti... Musis mysliet prvorade na seba, presiel som si podobnym co Ty, uz su tomu 2 roky a po case som pochopil ze jednoducho to nebola ta prava... A samozrejme asi pol roka som po rozchode nevedel zit bez nej...kazdy vztah je poucenim a nie sklamanim tak hlavu hore

Lary

Fantasyi ti to povedala najlepšie.Vživote niekedy stretávame ľudí z ktorými nám je dobre a prejdeme spoločne kus cesty ale neskôr sa stane ze naše cesty sa rozìdu.Bohužiaľ to je život.Keď niekoho miluješ necháš aby sa sám rozhodol čo si myslì že je pre neho najlepšie.Aj keď si myslíš že ho poznáš rozhodnutie je na ňom miluješ ho a preto to toleruješ to je láska.Závislosť sa vyznačuje tým že chceme človeka pripùtať k sebe a dokazujeme mu ze sme pre neho to najlepšie.Možno to nieje tvoj prìpad ale veľakrát si ludia zamieňaju lásku zo závislostou,ked vravia nemozem bez neho alebo nej žiť .No môžeš lebo ak ju naozaj miluješ dopraješ jej aby sa rozhodla sama .

Andrejko1992

Samozrejme ze ked to nikam nebude smerovat nebudem sa zbytocne snazit... Milujem ju na tom mi momentalne zalezi a preane viem co jej vadilo. Pomalicky sa chcem pred nou ukazat v inom svetle ale nerobim to nasilu robim to aj koli nej aj koli sebe sebe, pebo som si uvedomil chyby a ciny ktore k tomu viedli. Jasne ze som nebol na chybe sam ale ona mna nechala tak ak chcem nieco este zmenit musim ja ukazat jej ze mam na to a dokazem byt taky aky som mal byt a aky by som mal byt aj pri druhej takze za inou nemam dovod ist, aspon teda zatial. Len som chcel od vas pocut ci pristul ktory momentalne mam je spravny, popripade rady co robie dalej alebo comu sa vystrihat... Ti co ma tu od toho odradzaju to robia aspon momentalne marne... Pytal som sa na rady nie ako ju ziskat ale skor co robit co ukazat a ako sa chovat atd.

mateo33

autor temy tu chces ten vztah zachranit len ty a to nieje dobre... ja som bol tiez taky blbecek opantany zenskou a ta len vyuzila co mohla.... ozaj je kopa peknych mladych bab tam vonku netreba sa upinat na tu ktora na teba serie... cim skor si to uvedomis tym lepsie... ja som si tento rok nasiel novu super frajerku laska k byvalej ma tiez dlho drzala ale pri tejto som zabudol uplne ....nikdy neostavaj stat na mieste koli tej co si ta nevazi lebo o vela prichadzas...

lLily

tak podla mna sa k tomu stavias spravne a aj kroky, ktore ohladom toho podnikas vyzeraju byt fajn, ak je to tak ako pises...no a dalsie kroky zavisia od toho, ako na to cele zareaguje ona, preto by si mal pockat na jej vyjadrenie a popritom pokracovat v tom, co uz robis, ked ta neodmieta.

Andrejko1992

Fantasyi ano ved presne to chcem aby to sama videla ze som sa zmenil a nie nieje pravda ze len z donutenia sa musim osamostatnit.. Chcel som to aj s byvalou ale nevyslo to... Boli v rodine financne problemy nemal som moznost si zobrat hypoteku ale ani platit podnajom to je jedna s tych okolnosti... Mal som x planov do buducna a rozchod som necakal, bola to rana a koli tomu ma to mrzi, nebol som zaspaty lenivec ako si mozno myslis. Som vyrovnany a silny ale zaroven sa jej nechcem strkat do zadku s tym ze som iny a miluj ma nasilu. To nie.. Laska nasilu nieje laska. Ale da sa to aj prirodzene, ona ma sama dobre pozna, nebol som sebec a ani 'debilko'. Pytal som sa tu len na iste voditko ako na to ist s rozumom a neprihorsit si

Fantasyi

Za ten cas, co ste boli spolu ona davno zistila, aky naozaj si. To jej vobec nemusis dokazovat. Keby si nebol donuteny, tak sa nikdy neodstahujes. O tom to je. Zena chce, aby si to urobil pre nu. Zeny nefunguju na sladke recicky, ale na gesta lasky a to su ciny. Postav sa na vlastne nohy, na to sa sustred a prestan ju nutit, aby bola s tebou. Ked uvidi, ze sa staras sam o seba, ze to dokazes, mozno bude sama chciet byt s tebou. Na to sa sustred, len tak jej dokazes, ze si sa zmenil a stojis za to.

Fantasyi

Ja ti nepisem, len to, co si mal urobit. Stale to mas urobit!
Vzdat sa svojej lenivosti a pohodlnosti, postavit sa na vlastne nohy a byt chlap.
Len pre to, ze si ju videl s inym sa o nu snazis. Lacne triky, oblbujes sladkymi recickami. To si robil cely cas vazho vztahu. To jednoducho nestaci. Mas radsej seba a svoju pohodlnost, ako ju. Inak by si s nou chcel byt a vas vztah napredoval. Teraz sa snazis ju, len oblbnut a ziskat spat, ale ona stale bude chciet tie veci, ktore jej nie si ochotny dat. Konecne dospej a zacni sa starat o seba. Zeny nechcu decko, o ktore sa musia starat, chcu chlapa. Ty ju zas, len chces manipulovat, zalepit jej na chvilu oci, naslubovat a skutek utek. Zeny vobec nie su sproste, uz tvojim slubom a sladkym reciam neveri. Mal si dost casu. Ak to myslis naozaj vazne, musis urobit velke gesto a to opakujem je, tvoja samostatnost, spolocne byvanie, svadba a dieta. Za cely cas ste sa nikam neposunuli. Si vacsne dieta, cely cas, ken randis a potom ides spat k mamicke, ktora sa o teba postara. Ale raz umrie a kto sa o teba postara po tom? Zena? To urcite a kto sa postara o nu? Sam? Tazko, lebo to nedokazes. Nic si nepochopil a nic si nezmenil a aj keby si ju na chvilu oblbol, skoro zisti, ze je vsetko po starom a nikam sa to nehybe. Ked nieco chces ziskat, musis nieco obetovat. Nie si ochotny obetovat nic zo svojho pohodlia. Ona sa ma prisposobit. Zeny to vnimaju, aj ked neodide, potichu spriada svoj plan, ktory jej splni jej sny, ale s niekym inym, schopnejsim, nez si ty.
Pokial nie si ochotny vzdat sa svojho pohodlia tak ju nechaj ist. A ty bud navzdy domka pri mamicke.

Andrejko1992

A s cim chcem poradit? Takto... Od rozchodu sme boli spolu osobne uz niekolkykrat ale naposledy to konecne bolo tak ze sme sa pekne porozpravali o vsetkom moznom, nevracali sle sa k minulosti a nevycitali si nic. Niet dovod. Minulost je prec. Najblizsie by som ju rad pozval na veceru kde budem skratka fajn a v pohode chlap ktory jej chce ukazat aky NAOZAJ je. A uvidim, som ochotny preto spravit vsetko lebo ju milujem moc. A chcem si najst aj samostatne byvanie ale nieje to koli nej ze chcem zaposobit.. Su to vaznejsie dovody, zijem u starkych a ti pojdu asi do domova dochodcov, rodicia rozvedeni, tam je s byvanim problem takze mi toho vela neostava.

Andrejko1992

Ujasnime si to ze ja ju asi poznam najlepsie co sa toho tyka a vzdy som jej chcel len dobre a stale som sa jej pytal ci to co robim a jej davam je to co chce. Keby bola odpoved ina ako ano tak by to viedlo inde. Ano chcem v tom vyrtvat pretoze mi na nej zalezi.. My sme boli v istych veciach skoro rovnaki.. Mali sme svoje chyby ale jeden druhemu sme ich dokazali 'trpet' a o tom je laska. Ja som sam ten typ ze ked mi nieco vadi idem od toho prec a nasilu netrpim a netrapim sa sam pre seba.
A ano je pravda ze ako chlap som mal nas vztah posunut na inu uroven (byvanie svatba deti) a rozmyslal son nad tym neraz. Dokonca som mal uz aj vyhliadnute byvanie a aj snubny prsten ale nejako z toho zislo. A na druhej strane sme mladi kam sa ponahlat, vedel som ze ona to chce a keby som ja chcel ine niesom s nou. Ale toto vsetko hovorim zbytocne pokial nebudem s nou,pretoze takto presne to ja citim.